GÜNLÜK MAKYAJ ÖNERİSİ | HAFİF TONLARDA MAKYAJ 💄


Günlük kullanabileceğimiz, örneğin markete, sınava yada az makyaj yapıp çıkmak istediğimiz yerlere giderken uygulayabileceğimiz makyaj önerisiyle geldim bugün.Aslında bu yazı okuyucularımdan gelen istek yazısı.Genellikle makyajı daha özel günlerde kullandığımız için yada gezmeye giderken uyguladığımızdan makyajlar genellikle renkli yada ağır oluyor.Günlük de çok az malzemeyle ve neredeyse yok gibi makyaj yapabiliriz.Bu yazımda sizlere bu tekniklerden bahsedeceğim.



Çoğumuzun ihtiyacı olabiliyor ama günlük hayatta makyaja ihtiyacı olmayan ciltleri kıskanmıyor değilim.Ben de her zaman yapmıyorum ama cildimde kapatmak istediğim yada renklendirmek istediğim bölgeler oluyor.Bu şekilde cildim daha iyi göründüğünden ben de arada günlük hafif makyaj tercih ediyorum.Bu konu hakkında bana istekler geldiğinde, okula, sınava yada markete giderken nasıl hafif makyaj uygulayabiliriz şeklindeydi sorular.En azından buralara giderken cildimizin nasıl daha iyi görünmesini sağlayabiliriz şeklinde.Bunun cevabını naçizane cevaplamaya çalışacağım.

Öncelikle, genellikle cilt tonunun eşitliği bence önemli.Cildinizde sivilce izleri, lekeler yada farklı izler yoksa şanslısınız.Bir nemlendiriciyle, serumla, güneş kremiyle yada günlük kullandığınız herhangi bir ürünle cildiniz zaten makyaja hazır oluyor.Ama cildinizde bu izler varsa bölgesel şekilde kapatabilirsiniz.Kapatıcıyı yoğun şekilde değil de izlerin ve koyulukların üzerine nokta halinde bırakıp parmağınızla güzelce dağıtabilirsiniz.Bu koyulukların ve izlerin tamamen kapanmasına gerek yok, çok az belli olabilir.Çünkü diğer türlü makyaj doğallıktan çıkabilir.Eğer cildinizde çok fazla leke olduğunu düşünüyorsanız bunun için de hafif yapılı bir fondöten, bb krem yada renkli nemlendiriciyi az uygulayıp elinizle dağıtmanızı tavsiye ederim.Bu arada bu işlemden önce mutlaka nemlendiricinizi uygulamalısınız.Bu işlem şart değil ama bu adımdan sonra tüm cilde transparan bir pudra uygulayabilirsiniz.Makyaj ürünlerine alerjisi olanlar için mineral ürünleri araştırmalarını tavsiye ederim.Mineral makyaj ürünleri satan markalar oluyor.İçeriklerini araştırabilirler.

Cilt makyajından devam edelim.Günlük makyajın olmazsa olmazlarından biri de allık.Eğer allık uygulamaz ve cilt makyajını o şekilde bırakırsak cilt donuk görünecektir.Bu yüzden allık uygulamamız gerekiyor.Bunun için de krem allık önerebilirim.Yine parmaklarınız yardımıyla, daha çok elmacık kemiklerinin üstüne ve yukarısına olacak şekilde, tüm yanağa allık uygulaması yapabilirsiniz.Cilt makyajı için uygulamamız bu kadar.


Gelelim kaş makyajına.Kaşların doğal görünmesi için şeffaf bir kaş jeliyle sabitlenmesini öneririm.Eğer seyrek kaşlı iseniz, kaşlarınızda sadece seyreklik olan kısımlara kaş farı uygulayıp yine üzerinden şeffaf kaş jeliyle geçebilirsiniz.

Göz makyajında ise renkli, ışıltılı yada koyu renkler kullanmaya gerek yok.Dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk tonlarda bir tane nude renkli mat far seçip göz kapağınızın katlanma bölgesine kadar fırçayla uygulayıp dağıtabilirsiniz.Daha sonra, yoğun hacim etkisi olmayan, sadece kirpikleri tarayıp hafif etki verecek bir rimeli kirpik diplerinden başlayarak yukarı doğru uygulayabilirsiniz.Bu şekilde kirpik dipleri de dolacağından o kısım boş görünmeyecektir.Göz makyajı da bu kadar.


Son olarak dudak makyajında da, yine nude tonlarda bir dudak parlatıcısı tercih edebilirsiniz.Bunu yoğun uygulamaya gerek yok.Bir kat uygulayıp dağıtabilirsiniz.

Az ürün ve teknik kullanarak uygulayabilceğiniz günlük makyaj önerim bu şekildeydi.Umarım merak edenler için faydalı bir yazı olmuştur😊

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Düğün, mezuniyet vs. ciddi anlamda önemli şeyler olmadıkça hep hafif makyaj uyguluyorum ben de. Önerileriniz için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  2. Yok gibi makyaj kesinlikle çok doğal oluyor:) Ben hiç yapmıyorum. Makyaj malzemelerim sadece rimel, allık ve dudak yağı:) Yanaklarım çok kızardığı için allığı çoğu zaman kullanmıyorum bile:) Bir davete giderken gerekiyor tabii ki:) Bir tane far paleti almam gerekiyor sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık yoğun makyaj çok fazla tercih edilmiyor zaten😉

      Sil