JAPON ŞİFON KEK TARİFİ🥧

 




Uzak Doğu mutfağından merak ettiğim tarifleri denemeyi seviyorum.Bunlar genellikle ana yemek yada tuzlu yemek türünde olsa da arada çok merak ettiğim tatlıları da oluyor.Japon Şifon Kek de (diğer adıyla Japon Sünger Kek) bunlardan biri.Belki dizilerde, filmlerde yada özellikle Japonya'da yaşayan yada oraya geziye giden vloggerın videolarında bu tatlıyı görmüşsünüzdür.Resmini aşağı bırakacağım*.Görünüşü acayip tatlı, puf puf ve yumuşacık bu keki ben de denedim.Hatta birkaç kez denedim.Bu yazımda sizlerle tarifini paylaşmak istedim.



İlk başlarda orijinal tarifle deniyordum ben ama kek piştiğinde hem tadında hem görüntüsünde sıkıntı olunca tarife birkaç şey daha ekledim.Kekin malzemelerine bakalım;

-100 gram tereyağı
-100 gram labne
-130 ml süt
-8 adet yumurta sarısı
-13 adet yumurta akı
-60 gram un
-60 gram mısır nişastası
-130 gram şeker
-1 paket kabartma tozu
-1 paket şekerli vanilin 
-Pudra şekeri (üzeri için)


Kabartma tozu, şekerli vanilin ve pudra şekeri benim ilave ettiklerim.Kabartma tozu kekin orijinal tarife göre daha iyi kabarması için.Şekeri yetersiz olduğu için de şekerli vanilin ekledim tarife.Pudra şekeri de üzerine eklemek ve biraz daha şekerli tat vermesi için.


Yapılışı;

Öncelikle tereyağı, süt ve labneyi eriterek krema haline getiriyoruz.Bu tencereyi ayrı bir yere alıp soğumaya bırakıyoruz.Bu sırada yumurtaların beyaz ve sarılarını ayırıyoruz.13 adet yumurta beyazını bir kaba alıyoruz.İçerisine kabartma tozunu, şekerli vanilini ve toz şekeri ekleyip mikserle, beyaz ve köpük köpük görüntü oluşana kadar çırpıyoruz.Başka bir kapta krema karışımına yumurta sarılarını ekliyoruz.Üzerine un ve nişastayı eleyerek ekleyip bu karışımı da çırpıyoruz.Daha sonra bu karışıma beyaz köpük şeklinde olan yumurta akı karışımını ekleyerek karıştırıyoruz.Kek karışımımız hazır.Karışımı, yağladığımız kek kalıbına (kelepçeli kek kalıbı olursa daha iyi olur) boşaltıyoruz.Bir fırın tepsisine sıcak su döküyoruz ve kek kalıbını da üzerine koyuyoruz.Önceden ısıtılmış 160 derece fırına kekimizi koyuyoruz.Üstü kızarana ve kek kabarana kadar pişiriyoruz.Arada kontrol ederek de pişirebilirsiniz.Kek piştikten sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz.Cheesecake ve normal kek arasında  lezzetli bir tada sahip.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)




Not: Birçok kez denememe rağmen tam orijinal görüntüsünü yakalayamadım ama lezzeti oldukça güzel.


*Kekin orijinal hali.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. son fotoğraf çok sevimli :)

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık, afiyet olsun:))) Canım kek istedi yazını okuyup görünce:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim😊Ben de tam bir kek canavarıyım🤭

      Sil
  3. oleeey teşekkürler, senin tarifler hep cazip zateen :)

    YanıtlaSil