İZMİR BOMBASI | ÇİKOLATA DOLGULU KURABİYE TARİFİ🍪


Merhaba~

Herkesin damak zevki belli tatlara daha açıktır.Ben daha çok tatlıları severim mesela.Özellikle çikolatalı tatlılara ayrı bir düşkünlüğüm var.Dışarıda yemeyi yada güzelse hazır olarak tüketmeyi de severim ama kendim de -sanırım bu tatları sevdiğimden- tatlı türü şeyleri güzel yaptığımdan kendi tatlılarımı da sıklıkla yapar tüketirim.Bu yazımda da yapması aşırı pratik ve tatlı-çikolata ihtiyacını tek bir kurabiyeyle kesen, benim de arada bir yaptığım, meşhur İzmir Bombası tarifini paylaşacağım sizlerle.


Bu tatlıyı bir pastanede yiyip çok beğenmiştim.Sonra tarifini araştırıp kendim yapmak istedim.Bu tarifi bir yerden bulup kendi damak zevkime göre bazı malzemelerinde ve yapım şekillerinde değişiklik yaptım.Her zaman bu tarifle yapıyorum.


Malzemelerle başlayalım;

-Yarım su bardağı su

-Yarım kahve fincanı (orta boy kahve fincanlarından) zeytinyağı

-1 yemek kaşığı şeker

-1 çimdik tuz

-2,5 su bardağı un

-400 gram çikolatalı fındık kreması (Torku Banada ile yapılınca daha lezzetli oluyor)


Yapılışı;

Su, zeytinyağı, şeker ve tuzu hamur yoğuracağımız kaba alıp güzelce karıştırıyoruz.Daha sonra yavaş yavaş un ekliyoruz ve yoğuruyoruz.İyice yoğurduktan sonra hamur ele yapışmayacak yumuşak bir kıvamda olacak.Sonra kabın üzerini streç filmle kapatıp hamuru 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.Bu sırada kurabiyelerin içini hazırlıyoruz.Çikolatalı fındık kremasından birer tatlı kaşığı alıp yuvarlak yada yuvarlağa yakın şekilde bir tabağa çikolata topları hazırlıyoruz.Bu tarifle yaklaşık 14 tane çıkıyor.Bunları hemen buzluğa atıyoruz ki çikolata kremaları donsun.Bunu yapmamızın sebebi kurabiyeleri rahat bir şekilde, krema bulaşmadan hazırlamak ve fırına attığımızda kurabiyenin içindeki fındık kremasının pişmeden tam erimiş çikolata kıvamında olmasıdır.Hamurumuz dinlendikten sonra ceviz büyüklüğünde toplar haline getiriyoruz.Tezgahımızın üzerine biraz un serpip bu topları ellerimizle daire şeklinde açıyoruz.Ne hamur delinecek kadar ince olacak ne de kalın olacak.Sonra buzluktan çıkardığımız çikolata toplarını hamurun içerisine koyuyoruz.Hamuru toplayarak kapatıyoruz.Bu topladığımız kısım kurabiyenin alt kısmı olacak.Eğer çok kalın olursa hamurun bir kısmını kesebilirsiniz. O kısım kalın kalırsa çiğ kalabilir.Çok kalın değilse kesmeyebilirsiniz.Bu şekilde kurabiyelerimizi hazırladıktan sonra yağlı kağıt koyduğumuz tepsimize kurabiyelerimizi yerleştiriyoruz.Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 3-4 dakika pişiriyoruz.Hamur inceldiği ve çikolatası görünmeye başladığında pişmiştir.Fırında maksimum 5 dakika tutun.Daha uzun tutulduğunda çikolata pişiyor ve istediğimiz akışkan görüntü oluşmuyor.Fırından aldıktan sonra ister sıcak ister oda sıcaklığında tüketebilirsiniz.Dilerseniz fazla kurabiyeleri buzluğa atıp sonradan ısıtıp da yiyebilirsiniz.Afiyet olsun:)






Üstteki kurabiyeleri fırına vermeden, alttaki de fırından aldıktan sonraki hali.


Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Not aldım tarifi elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. anaaaa bunu da mı yaptın ooooo pekiiii saol :)

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık...Çok da enfes görünüyorlar. Adı gibi bomba hakikatten...Tam bir enerji deposu...
    Yaş alınca bu tarz yiyeceklerden elimizi kolumuzu çektik. Lakin sizin bu paylaşımınızı görünce pişiresim geldi. İştah açtı resmen. :)
    Afiyetle tüketin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim:) Evet bir de kurabiyeyi ikiye bölünce tam bir çikolata şöleni oluyor:)

      Sil
  4. Çikolatalı her şeyi çok severim:) Çok lezzetli görünüyor:) Çok fazla malzemesi yokmuş, kolay geldi bana da şimdi, bir ara deneyeyim:) Eline sağlık:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle:)Aynen, oldukça pratik bir tatlı.Teşekkürler:) Şimdiden afiyet olsun:)

      Sil
  5. Ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor. :)

    YanıtlaSil
  6. muhhteşem olmuş, ellerine sağlık afiyet olsun ^^

    YanıtlaSil
  7. yaa bunu hep hazır yedim bazı fırınlarda oluyor demek evde de yapılabiliyormuş saoool :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde yapılan daha lezzetli oluyor, kesinlikle denemelisin:)

      Sil