ARİFE EVDE CAT BAŞINA KARİKATÜR KİTAPLARI YORUMLARIM🐈


Instagram'dan uzun süredir takip ettiğim bir karikatür sayfası var evdecatbasina diye.Paylaşılan karikatürleri okumayı seviyorum.Çizer, kendi kedisinin hayatını çizimleriyle eğlenceli bir hale getirmiş.Kedinin ismi Arife.Türü de Calico ve benim kedimin de türü Calico olduğundan ve Arife'yi kedime benzettiğimden ayrı bir sempati duydum bu karikatürlere:) Çizer'in Arife ile ilgili bir karikatür kitabı çıkaracağını duyduğumda çok sevindim ve aldım.Birkaç sene sonra da ikinci kitabı çıktı ve ilkini sevdiğimden onu da aldım.İkisini de okudum ve yorumlarımı sizlerle paylaşmak istedim.


Seri iki kitaptan oluşuyor.İlki Orada Bir Aşk Var Bence ve ikincisi Tüyler ve Dikenler adında.İkisinin de içeriğinden ve yorumlarımdan ayrı ayrı bahsedeceğim.


Orada Bir Aşk Var Bence kitabının içeriği, Arife'nin sahibinin onun için yaptığı en ufak bir şeyde bile aşk görmesinden oluşuyor.Arife bunları kendi diliyle anlatıyor tabii.Bu kitapta ayrıca biraz Arife'yi de tanıyoruz.Bir ev kedisinin hayatı o kadar güzel bir hayal gücüyle karikatüre aktarılmış ki hem düşündürüp hem de gülümsetiyor.Ayrıca kedilerimizle birlikte günlük yaşantılarımızdan birçok şey de buluyoruz kitapta.Çizerin kitap içerisinde kendi çocukluğunu anlattığı bölüm var, orada bizi de 90'lı yıllara götürüyor ve bu bölümlerdeki komik olaylar bayağı güldürüyor.Her iki kitapta da bulunan Arife'nin yavru halinin karikatürleri ise aşırı şirindi:) Kitabın tasarımı da çok şirin bu arada.İlk kitaptan çok tatlı bir ayraç da çıktı.

Orada Bir Aşk Var Bence'den Alıntılar:

-"Bir başkasının yalnızlığına ortak olan herkes evcilleşir."

-Kardeşim yavaş biraz ya! Hastamız mı var, yaşlımız mı var hiç umurunuzda değil!Kedim uyuyor diyemedim Arife!..İnsanlık o kıvama gelmedi henüz!

-Kedilik güzel şey!

-Bazen kaybolur kedi, bulamazsın.Ne sesi gelir suyu döven dilinin, ne ağızda çıtırdayışı mamanın.Karılışı da susar kumun, tırmalanışı da mobilyanın.Duyamazsın.Sonra kedi gelir birden.Kendi sessizliğinin içinden...Kurulur bir köşeye...Siler kayboluşunu tüylerinden.Bakmalara doyamazsın.Ve sadece kedilere, ''Neredeydin?" diye soramazsın.

-Hani başımı avucuna alıp usulca gözümde kuruyan çapağı alıyor ya parmağının ucuyla...Orada bir aşk var bence, çok ince...

-Senin köklerin var.Benim tırnaklarım.Onun umutları.Hepimiz bir şekilde tutunuyoruz hayata!..


İlk kitapta olduğu gibi Tüyler ve Dikenler'de de Arife'nin, cam kenarında otururken yine camın kenarında bulunan minik kaktüsle dertleşmelerini okuyoruz bu kitapta da.Karantina dönemini, o dönemin zorlukları ve şimdi dönüp baktığımızda komik yanlarını da Arife'nin yaşadıkları çerçevesinden okuma şansımız oluyor.Hatta bu döneme "Bir gün herkes evde cat başına olacak deseler hayatta inanmazdım" diye atıf yapmış çizer:) Bunların dışında bir karikatürde hatta kedi karikatürü temalı bir kitapta duygulanacağımı hiç düşünmezdim ama kitap içinde Marika Abla diye bir sokak kedisi var.Arife'ye hayat hikayesini anlattığı bir bölüm var o bölüm çok duygusaldı.İki kitap da oldukça akıcıydı ama ben ilk kitabı daha çok sevdim.İkisi arasında Orada Bir Aşk Var Bence daha güzeldi diyebilirim.

Tüyler ve Dikenler'den Alıntılar:

-İsmim Arife!Ev kedisiyim!Ve fakat sokak hiç eksik olmaz evden.Başka bir kedinin tüyü gibi insanımın üstüne yapışır da gelir.Hadi gülümse.

-Geçmişi unutmanın en kolay yolu kendine bakım yapmaktır!Kediler ve kadınlar bunu çok iyi bilirler.

-İnsanın da kuyruğu geçmişi Arife!Yakalamak, yok etmek istiyoruz önce...Sonra bakıyoruz bir parçamız!Onunla sağlıyoruz dengemizi!Onda buluyoruz kendimizi.


Yayınevi: Alfa Kitap

Tür: Karikatür

Sayfa Sayıları:

Orada Bir Aşk Var Bence: 195

Tüyler ve Dikenler: 199

Çizer/ Karikatürist: Rewhat

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. ayol ne güzel haber buuuu :) saol :)

    YanıtlaSil
  2. Kitapları bilmiyordum, çok hoşuma gitti, bayıldım😊 Kedilerle ilgili her şeyi çok seviyorum😊

    YanıtlaSil
  3. Alıntılar çok iyi. Senin köklerin var benim tırnaklarım demesi çok iyiydi. 😊

    YanıtlaSil
  4. Kitaplar, çok iyiymiş. Yazınızı okurken gözümde canlandırdım. Bence kitaplara sadık kalarak çizgi filmi yapılsa, harika olurmuş gibime geliyor. :)
    Okuyan gözlerinize sağlık olsun. Bu şahane paylaşım için teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çizgi filmi harika olurdu:) Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  5. Ne güzel bir düşünce kedisini konu alan kitaplar çıkarması 😻😻😻

    YanıtlaSil