BOB'UN ARMAĞANI | JAMES BOWEN KİTAP KONUSU🎁


James Bowen'ın kendi hayat hikayesini ve kedisi Bob ile yollarının kesiştiği andan itibaren başlayan maceralarını anlattığı 3 kitaplık bir seri var.Serinin ilk kitabı Sokak Kedisi Bob'u ve ikinci kitabı olan Bob'un Dünyası'nı daha önce blogda yorumlamıştım.Okumak isterseniz kitap isimlerinin üzerine tıklayabilirsiniz.Serinin son kitabı ise Bob'un Armağanı.Bu kitabı da diğer kitaplar gibi severek okudum ve yorumlarımı sizlerle paylaşmak istedim.


Serinin son kitabı olan Bob'un Armağanı, James ve kedisi Bob'un yaşadığı bir Noel dönemini anlatıyor.Bu dönem içerisinde Bob'la sokakta yaşadıkları maceralar, James'in Bob ile birlikte yaşayacağı Noel sevinci ve daha fazlasını buluyoruz kitapta.James, Bob'la tanıştıktan sonra artık günler onun için daha anlamlı geldiği için bu tarz özel günler de eski hayatına göre daha çok anlam kazanmaya başlamıştır.O senenin Noel'ini eskiye göre daha kutlanası bir şekilde yaşamaya karar vermiş ve evini de buna göre hazırlamıştır.Hediyeler de yerleştirildikten sonra her şey tamamdır.Yalnız James'in değil Bob'un da bir hediyesi olacaktır.Bu hediye James'i şaşırttığı gibi aynı zamanda Bob'un her zaman yaptığı gibi onu gülümsetir.Kitapta o Noel dönemi anlatılırken James, çocukluk döneminde yaşadığı Noel zamanlarına, bağımlı olduğu ve çok zor geçirdiği dönemlere de değinmiş.Kitabı okurken bu kısımlar oldukça duygusal geliyor ama Bob'un olduğu kısımlar hem keyifli hem de gülümseten bölümlerden oluşuyor.


James ve Bob'un hayatını konu alan bu gerçek hayat hikayesi, hayatımda okuduğum en iyi seri kitaplardan.Hatta dönüp tekrar tekrar okuyabilirim.James'in kalemi çok iyiymiş ve Bob'la olan maceralarını o kadar güzel anlatmış ki, okurken içinizi ısıtıyor.Bu arada kitaplarda hikayelerin yanında çok şirin çizimler de mevcut.Kitaplara ayrı bir hava katmış.Ayrıca kitapların ilk ve son sayfaları pati desenli:) Yalnız üzücü bir bilgi vereceğim.James'in hikayesini öğrendiğimden beri James ve Bob'u takip ediyordum.Kitaplar ve filmi dışında yaptıkları aktiviteleri sosyal medya hesaplarında da paylaşıyorlardı.2020 yılında çok üzücü bir haber paylaşıldı bu platformlardan ve Bob'un öldüğü haber verildi.14 yaşındaymış.Bir trafik kazası sonucu ölmüş.Duyunca bir hayvan sever olarak ve tüm sevenleri gibi ben de çok üzüldüm.Umarım James, Bob'un yokluğunda anılarından güç alarak geldiği bu noktadan hayatına daha da iyi bir şekilde devam eder.


Kitaptan Alıntılar:

-Öte yandan, Bob'un efendisi olmadığımı her zaman biliyordum.Hiçbir insan bir kedinin "sahibi" değildi.

-Bob ruh hallerimi her zaman inanılmayacak bir hassasiyetle hissederdi; dertli olduğumu anında anlardı.Sanki, "Üzülme dostum, bize bir şey olmaz," diyordu.Kendimi daha iyi hissetmemi sağlama konusunda şaşılacak derecede hünerliydi.

-Bob bana yeni bir hayat vermişti, mutluluk ve umutla dolu yepyeni bir hayat.


Yayınevi: Yabancı Yayınları

Tür: Otobiyografi

Sayfa Sayısı: 151

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. hımm 3. yü okumadım :) filmi de şirin ama :)

    YanıtlaSil
  2. Bob'un ölümüne üzüldüm. Ölmeseydi muhtemelen seri devam ederdi. Açıkçası bu kitabı kitapçıda görsem kapak tasarımı bana hiç çekici gelmezdi. Şimdi siz bahsedince gördüğümde şans veririm. Tanıtım için teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bence de.Çok sevildi hikayeleri çünkü.Rica ederim.

      Sil
  3. Kitabı biliyorum ben de araştırıyorum hem kendime, hem kardeşime almak için😊 Filmini izlemiştim, çok güzel duygu yüklü bir film, ağlamıştım izlerken. Öldüğünü sonradan öğrendim ve çok üzüldüm. Hayvanlara hiç dayanamıyorum, çok üzülüyorum bir şey olduğu zaman😔

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi çok güzeldi gerçekten:)Ben de öyle hayvanlara bir şey olduğu zaman çok üzülüyorum:(

      Sil
  4. Bu kitabı okumadım ama kitap kapağı çok iyi. Otobiyografi tarzında olması da güzel. Öneri için teşekkürler. 😊

    YanıtlaSil
  5. Filmini izlemiştim ilk kitap da okuma listemde. Çok duygusal bir hikaye ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle.Filmini ben de kitaplardan sonra izledim çok başarılıydı.

      Sil