SOKAK KEDİSİ BOB KİTAP YORUMLARIM


James ve Bob'un hayatlarını anlatan serinin ilk kitabı; Sokak Kedisi Bob.Tüm kitapları çok severek okusam da ilk kitap ayrı bir güzeldi.Kitaplarında hem James'e hem de Bob'a dair birçok şey bulduğumuz bu harika hikayeyi yazarın bizlerle paylaşması çok güzel olmuş.Bu kitapta hem James'in hayatından bolca hikaye hem Bob'la tanışmaları hem de hayat mücadeleleri anlatılmış.




Sokakta yaşayan ve geçimini zor sağlayan ayrıca bağımlılığıyla mücadele eden James'in karşısına çıkan sokak kedisiyle tanışma hikayesini anlatan bir kitap.James oldukça zor zamanlar geçirmekte ve arınmak için çok çaba sarf etmektedir.Ama hayat sokakta oldukça zordur.Arınma tedavisi sırasında evsizler için verilen evlerden birinde kalma şansına sahip olur.Ayrıca bu ev Bob'la tanışmasına da sebep olmuştur.Bir gün yakın arkadaşı Belle ile birlikte eve dönen James tabiri caizse can yoldaşı Bobla apartmanın holünde karşılaşır.O zamanlar zayıf ve halsiz olan Bob'un,ev kedisi olduğunu ve evden kaçtığını düşünerek bir müddet sahibini arar ama zamanla onun bir sokak kedisi olduğunu anlar ve kendisine çok iyi bir arkadaş olur.Bob'un zor zamanlarında yanında James olduğu gibi James'in zor zamanlarında da Bob onun yanında olur.Bu harika ikili ayrıca sokaklarda da birbirlerine arkadaş olurlar ve onları izleyenlerin çoğu tarafından ilgi görmektedirler.


Yorumlarımı kitaptan birkaç alıntı yaparak paylaşacağım;

-'Bir yerlerde meşhur bir alıntı okumuştum.Yaşadığınız her günün bize sunulan ikinci bir şans olduğunu söylüyordu.Bunu değerlendirmek elimizdeydi aslında,ancak çoğunlukla yapmıyorduk.Hayatımın büyük bir bölümünü bu alıntıyı doğru çıkararak geçirdi.Önüme neredeyse her gün birçok fırsat çıktı.Uzun süre hiçbirini değerlendirmedim.'

-'Hafif hırpalanmış,umudu kırılmış.Belki de bende kendini buldu.'Bunlar James'in,Bob'la ilk tanıştığı andaki düşünceleriydi.Gerçekten birbirlerini bulduklarını düşünüyor insan.

-'Bazı insanların evcil hayvanlarına davranış biçimi midemi bulandırıyor.'Bu konuda yalnız değilmişim.Sırf heves için alınan (sahiplenilen demiyorum bunun adı sahiplenmek değil),hevesi kaçınca sokağa bırakılan hayvanlar yada nefretle yetiştirilen hayvanlar.Gerçekten bunları yapanlardan benim de midem bulanıyor.

-'Neden bilmiyorum ama sanki toplumun bazı bireylerinin nasıl unutulup gittiği insanların ilgisini çekiyor gibi.Bir kısmının; "Çok şükür benim başıma gelmedi" hissi ile alakalı olduğunu düşünüyorum.Fakat bu bence,insanların kendi hayatları hakkında iyi hissetmelerini de sağlıyor.Onların "Hayatımın kötü olduğunu düşünebilirim ama daha da kötü gidebilirdi,bu fakir herif olabilirdim" diye düşünmelerine yol açıyor.'

-"Onu bulduğun için şanslısın.Tek kelimeyle en iyi hayat arkadaşları, o kadar sakin ve yumuşak başlılar ki.Kendine gerçek bir dost bulmuşsun."Bunu,James'i ve Bob'u sokakta sık sık ziyaret eden bir kadın söylüyor.Hatta filmde de vardı bu sahne,yazısını ve bu repliği paylaşmıştım,şuradan bakabilirsiniz.Gerçekten çok doğru.Onlar gerçekten en iyi hayat arkadaşları ve can dostlarımız.

-'Bob'un,sıkıntılı hayatımın bir noktasında yaptığım iyi bir şey için verilen bir ödül olup olmadığını merak ediyordum.'Ben böyle olduğuna inanıyorum.Çünkü James gerçekten çok iyi kalbe sahip biri ve Bob'la ödüllendirilmiş olabilir.Hatta Bob da oldukça özel bir kedi.Okurken fark edeceksiniz.

-'Bob benim en iyi dostum,benim daha farklı ve daha iyi bir hayat tarzına yönlendiren kişiydi.'

-'Herkesin bir fırsata ihtiyacı vardır,herkes o ikinci şansı hakeder.'

Kediler hakkında,özellikle sağlıkları hakkında birçok şey paylaşmış yazar ve ben de sayesinde hepsini öğrendim,bilgilendim.

Sadece İngilizler değil birçok yabancı turistin de ilgisini çekmişler sokaktayken ve baya ilgi görmüşler.Hatta bu turistler video çekip Youtube'da paylaşmış.Bir kısmını bulup izledim😊

Kitapta en önemli kısımlardan biri James'in artık tamamen bağımlılıktan kurtulmak için kesin karar verip bu konuda mücadele etmesi.Aslında Bob'la tanışmadan önce de birçok kez denemiş ama Bob'dan sonra tamamen arınacağına karar vermiş.Gerçekten tek başına mücadele ederek,sabrederek kurtuldu.Çok sevindim o kısmı okurken.Bob ona her açıdan çok iyi geldi bence.Bu konuda biraz daha manevi açıdan düşünüyor olabilirim ama hayvan dostlarımızın bizler için dua ettiklerine inanıyorum ve bunun da çok faydasını görüyor olabiliriz.

Benim kitapta en çok dikkatimi çeken hikayelerden biri de James'in hayat hikayesi oldu.Sokaklara nasıl düştüğü,nasıl mücadele ettiği,ailesiyle bağı.Bunlar kitapta James'in yorumlarıyla anlatılmış ama James kendini de eleştirmiş bunları anlatırken.

Bir hayvanın bir insanın hayatına nasıl dokunabileceğini anlatan muhteşem bir hikaye.

Okurken gerçekten bir sonraki hikayeyi merak ederek okuduğum bir kitap oldu ve favori kitaplarımın arasına girdi.

Yazar: James Bowen

Yayınevi: Yabancı

Sayfa Sayısı: 226






Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Duyarlı insanlar yazanın eline saglik
    Harika eser
    Tanıtım için editöre tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. Mirza için almak istediğim bir kitap. Filmini izlemiştik ama kitabını okumamıştım. Keşke önce kitabını okusaydık diye düşündüm şimdi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitabını da mutlaka okumanızı tavsiye ederim

      Sil
  3. "'Bazı insanların evcil hayvanlarına davranış biçimi midemi bulandırıyor.'Bu konuda yalnız değilmişim.Sırf heves için alınan (sahiplenilen demiyorum bunun adı sahiplenmek değil),hevesi kaçınca sokağa bırakılan hayvanlar yada nefretle yetiştirilen hayvanlar.Gerçekten bunları yapanlardan benim de midem bulanıyor." özetle tam da duygularım. Kitaptan haberim yoktu ilk fırsatta kızıma alayım teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım herkes bu konuda bilinçlenir.Keyifli okumalar😊

      Sil