SONBAHAR-KIŞ RUTİNİM 2019/ COZY AUTUMN MORNING AND NIGHT ROUTINE


Soğuk mevsimleri sevemiyorum.Tam bir ilkbahar-yaz insanıyım.Hani yağmur yağsa,hava kapalı olsa vs muhabbeti varya ben o muhabbetten baya uzağım😄 Bu havaları sevemesem de bu havalarda çekilen rutin videolarını izlemeyi severim😄 Youtube'da izlemeyi en çok sevdiğim videolar sabah-akşam rutinleri oluyor.Özellikle de sonbahar-kış rutinlerine bayılıyorum.Youtuber değilim ama olsam bol bol bu tarz videolar paylaşırdım herhalde.Böyle birşeyi blogda neden paylaşmayayım dedim.Daha önce bu tarz sabah-akşam rutini yazmamışım.Birkaç yazı içerisine sıkıştırmışım ama bu daha çok sonbahar-kış temalı bir rutin olacak.Aslında sabah ve akşam rutinleri ayrı paylaşılıyor ama akşam rutinimde çok fazla birşey olmadığı için tüm günü paylaşayım dedim.Evet güne başlayalım o zaman😊




Genel olarak geç uyanan biriyim ama kendimi erken uyanmak için zorluyorum.Kışın bu çok zor oluyor güneş geç doğduğu için.En erken 9 civarı kalkabiliyorum.Bu saatte kalkmak bana yetiyor şimdilik.


Uyandığımda kedim genelde yanımda olur.Ya benimle uyur yada tam uyanacağım zaman yanıma gelir.Yüzünü cama doğru çevirir ve perde arasından kuşları izlemeye başlar.Ben de kedimi bolca sever ve öperim.Bana baya enerji veriyor 😊 Sonra havalar soğuduğu için evde terlik-patiksiz asla dolaşamayacağımdan hemen panduflarımı giyiyorum.


Eğer önemli işlerim varsa kahvaltıdan önce onları halleder sonra kahvaltı yaparım ama kahvaltıyı asla atlamam.Benim için en önemli öğündür.Kahvaltım da klasik Türk kahvaltısı olur genellikle.Peynir,zeytin,reçel,domates,yumurta olur.Özellikle sıcacık çayım olmazsa olmazdır kahvaltımda.Yazın kahvaltıyı zor yapsam da kışın iyi geliyor.Sonra eğer mutfak günü benimse masayı toplar bulaşıkları yıkarım.Yemek yoksa yemeğe girişir yemek işini de halleder kendi işlerimi yapmaya başlarım.Kışın yemek yapmak yaza göre daha kolay oluyor.Çeşit çeşit bir sürü kış sebzesi var ayrıca bakliyatlarla da birçok yemek seçeneği çıkıyor.


Günlük olarak mutlaka yaptığım ve kolay kolay atlamadığım en önemli rutinim kedimin kumunu temizlemek ve odasını çalı süpürgesi ise süpürmek oluyor.Hem kedimin hem de bizim sağlığımız açısından oldukça önemli,atlanmaması gereken bir rutin.Maması ve suyu eksildiyse de onları da dolduruyorum.


Sonra kendi bakımıma geçiyorum.Öncelikle dişlerimi güzelce fırçalıyorum ve ardından cildimi yüz yıkama jeliyle yıkıyorum.Genelde cilt bakımımı sabah yaparım.Ayrıca akşam bir bakım yapmam.Temizleme bittikten sonra,malum soğuk hava ve cildin aşırı neme ihtiyacı olduğu bir dönem,nemlendiricimi güzelce cildime uygulayıp yediriyorum.Bunun ardından dudaklarımı ve ellerimi nemlendirip son olarak göz altlarımı ve göz kenarlarımı da nemlendirerek bakımımı bitiriyorum.Cildimde fondöten kalıntısı varsa silikon temizliyiciden yardım alıyorum.Ayrıca elimde,kolumda yara varsa da yara kremimi uyguluyorum.


Cilt bakımımı da bitirdikten sonra kocaman bir bardak suyumu alıp kitap okumaya başlıyorum.Dini olarak sürekli birşey öğrenmek istiyorum ve manevi boşluğu doldurmak için bolca okuma yapmaya çalışıyorum,tesbih çekiyorum.Bunlar manevi olarak beni güne hazırlıyor.Bunların dışında ayrıca farklı bir kitap daha okuyorum.Kitap okurken çok susuyorum bu yüzden neredeyse o suyun hepsi bitiyor.Açıkçası iyi oluyor çünkü su içme alışkanlığı olan biri değildim ama bu sayede günde 1 litre civarı su içebiliyorum.Biliyorum çoğuna göre az ama benim için idare eder şimdilik.


Haftada 3 gün spor yapmaya çalışıyorum.Yediklerime maalesef dikkat edemiyorum ama sürekli bilgisayar başında olduğum için en azından hareketsiz kalmayayım diye böyle bir spor rutini yapayım dedim.Ben,Leslie 20 Minute Boosted Walk yapıyorum ve bana yetiyor.Ne çok yoruyor ne de hareketsiz kaldığımı hissediyorum.


Dışarı çıkacaksam hazırlanmaya başlıyorum.Hafta hafta,blogda yazacağım ürünler varsa denemek için makyaj rutinime katıyorum o ürünleri.Hafta hafta değişiyor makyaj rutinim.Neleri kullanmam gerekiyorsa onlarla yapıyorum makyajımı.Çıkmadan önce deodorant,parfüm vs de mutlaka uygularım.Kıyafet olarak da kalın sıcacık tutacak şeyler tercih ediyorum tabi ki.Özellikle kapkalın uzun çorap mutlaka giyerim.Tuniğimi de sıcak tutan yün kumaştan seçmişim bu rutinimde.Çok takı tercih etmiyorum ama arada sade şeyler tercih ediyorum.Bu kombinim için tercihim iki gümüş rengi yüzük oldu.


Kombinimin son parçası kısa siyah botlar.



Çıkmadan ufak bir atıştırma olması için çikolata yedim.Abur cubur yeme alışkanlığım var ve günde bir iki tane çikolata yiyorum maalesef.Güzel bir alışkanlık değil.Aşmaya çalışacağım ama nasıl bilmiyorum🤦‍♀️Hele soğuk havalarda yeme alışkanlığı bir acayip oluyor.


O gün boyanacak bir çekmecem vardı onun için boya almaya bir de markete uğramaya çıktım.Boyaları alıp marketten de alınacakları hallettikten sonra eve döndüm.Evde işim varsa çok oyalanmayı sevmiyorum.



Gelince hemen o günün blog yazısı için yapılacak çekimim vardı onu hallettim.


Çekimi hallettikten sonra hemen makyajımı çıkardım.Soğuk havalarda makyaj çıkarırken genelde yağlı ürünler tercih ediyorum.Makyaj temizleme yağı,balmı,kremi şeklinde.Daha sonra kalın ev kıyafetlerimi giyip kalan işlerime koyuldum.




Hemen boyalarımı çıkarıp,boya yapacağım yeri hazırlayıp çekmeceyi boyamaya başladım.Boyama işi tahmin ettiğimden çok daha uzun sürdü ama sonunda içime sindi bitmiş hali.


Daha sonra blog başına oturmadan önce hazırlıklarımı yaptım.Blog yazmaya geçmeden önce kendime güzel bir kahve hazırlarım genelde.Yanına arada birşey alırım ama sıcacık kahve yazı yazarken çok iyi geliyor.


O günkü yazım neyse yanıma onu alırım ve onunla ilgili notlarımı aldığım defterimi de alırım.Yazı yazarken son zamanlarda video dinlemeye başladım.Özellikle Jaaackjack açıyorum onu dinlerken yazımı yazmak daha keyifli oluyor.Genelde vloglarını tercih ediyorum.


Daha sonra akşam yemeğimi yiyorum.Çorba yemeyi normalde sevmem ama kışın çok iyi gittiğini kabul ediyorum.Gerçekten çorbasız olmuyor.Çekim gününde yoktu ama çorba varsa sonbahar-kış döneminde içmeye çalışırım.O günün menüsü körili makarna ve kuru fasülyeydi.Körili pilav ve körili makarna gerçekten çok güzel oluyor.Denemediyseniz tavsiye ederim.Günde iki öğün yiyorum ama arada atıştırdığım için öğle yemeğine yer kalmıyor zaten.Bu arada dinlenecek vaktim olursa TV izlemeyi seviyorum.


Akşam da eğer dizi günümse kendime güzel sıcacık içecek yapıp battaniyemi alıp keyifle dizimi izliyorum.O gün sıcak çikolata yaptım ve son zamanlarda bayılarak izlediğim canım dizim Watcher'ı izledim.


Akşamları tesbih çekmek de oldukça iyi geliyor.Çok meyve yeme alışkanlığım yok ama aklıma gelirse ve tok değilsem arada meyvem de eşlik eder.


Akşam mutlaka kocaman bir bardak suyumu da içerim.


Yatmadan önce odamı,masamı toplamaya çalışıyorum ki uyandığımda güne motive bir şekilde başlayayım.Sonra hava erken karardığı için gördüğünüz gibi yatış vaktim de çok geç olmuyor.Çok yorgunsam erkenden yatıyorum.

Evet,benim sonbahar-kış rutinim bu şekilde😊 Umarım keyifle okumuşsunuzdur🧡 Meyve yemeyi,kalın giyinmeyi,kendinizi sıcacık tutmayı unutmayın😊




Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Sıcacık bir yazı olmuş, emeklerinize sağlık ❤️ Bu tür yazıları okumayı ben de çok seviyorum bu arada :) Sizin yazınızı okumak da çok keyifliydi ^^

    YanıtlaSil