İSTANBUL MANZARALARIM📷


İstanbul, gezmeyi en çok sevdiğim şehirlerden biri.En büyük sebeplerinden birisi içinde tarih barındıran bir şehir olması.Binlerce yıl, birçok imparatorluğa ev sahipliği yapmış bu şehirde dolaşmak bana ayrı bir keyif veriyor.Zaten gezeceğim yerlerde ilgimi çeken şeyler tarihi ve yemekleri oluyor genellikle:) İyi ki Türkiye'de yaşıyorum dedirten sebeplerden biri de İstanbul :) Bir yabancı olsam ilk ilgimi çeken ve kesinlikle görmek istediğim yerlerden biri olurdu.Ben de son zamanlarda İstanbul gezilerimden kamerama takılanları sizlerle paylaşmak istedim.


(Yemeneci Abdüllatif Sokağı)

Beyoğlu'ndan başlayalım turumuza:) Ben hep Pera taraflarını merak etmişimdir.Fırsat bulunca da ilk buraya geldim.Sokaklar inanılmaz güzel.Tarihi binalarla dolu.Burada bulunan otel ve kafe tarzı yerlerde tarihi dokuları bozmamışlar.Sanki zamanda yolculuk yapıyormuşsunuz gibi hissettiriyor.


(Books & Coffee Kırmızı Kedi)

Pera'da bir de çok güzel ve manzarası yukarıdaki gibi şahane görünen bir kitap kafe keşfettim.Manzarasının yanında kafenin içi de inanılmaz güzel.Tarihi bir yapı.Kitap kafe olduğundan kahvenizi yudumlarken içerideki kitapları inceleme, okuma ve alma şansınız var:) Buraya bayıldım, hatta bayağı uzun oturmuştum ama doyamadım:)


(Galata Kulesi)

Galata Kulesi de merak ettiğim yerlerdendi.Şahane bir yapı.Hem bulunduğu konum hem de mimarisinden dolayı İstanbul'da sevdiğim yerlerden.


Biraz karışık gideceğim :) İstanbul'da en sevdiğim ulaşım aracı vapur:) Tabii ulaşımdan çok gezi gibi oluyor.İstanbul'un muhteşem deniz manzarasıyla iki yakayı izleyerek yolculuk yapmak çok keyifli.





Objektifime en sık takılanlar kediler olmuş:) İstanbul demek kedi demek zaten:) Gittiğim, gezdiğim her yerde geçtiğim her sokakta bir sürü kedi var.Vakit buldukça hepsini seviyorum.Bu kediler de kamerama takılanlardan birkaçı:)


(Süleymaniye Camii)


(Burayı hatırlayamadım)





(Ayasofya Camii)


(Çamlıca Camii)

İstanbul'da gezmeyi en çok sevdiğim yerlerden oluyor camiileri.Yüzlerce yıllık bir sürü camii var ve eski oldukları için daha çok ilgimi çekiyorlar.İbadet amaçlı da ziyaret ediyorum ayrıca mimarilerine, tarihten taşıdıkları izlerine de göz atmak için sık sık camii geziyorum.


(Beylerbeyi)



(Beylerbeyi Sahili)

Beylerbeyi, İstanbul'da gördüğüm en güzel yerleden biri.Ara sokaklarında dolaşma şansım oldu ve eski evlerin arasından geçtim.Çok keyifli ve güzeldi.Dediğim gibi eski olan yapılara oldukça ilgim var.Gittiğim yerlerde bu tarz eski yapılar varsa incelemeyi çok severim.Bir müddet durur o yapının ilk zamanlarını, o dönemde içinde yaşayanları, günlük telaşları hayal ederek o yapıları incelemeyi çok severim.Bu yüzden hoşuma giden bir sokak oldu.Bir de Beylerbeyi sahilinden gün batımını izlemesi şahane oluyor.Zaten deniz bulduğum her yerde mutlaka gün batımı izlerim.Resmen görsel şölen:)




(III.Ahmet Çeşmesi)

Gelelim benim en sevdiğim yerlerden biri olan III.Ahmet Çeşmesi'nin bulunduğu yere.Galiba ben bir tarihi çeşme gezme bağımlısıyım 😄 Sebebini bilmiyorum, belki mimarisi hoşuma gidiyordur ama bir yerde tarihi yapı olarak bir çeşme varsa orada dakikalar geçirip inceliyorum.Bu zamana kadar gezdiklerim arasında da en sevdiğim III.Ahmed Çeşmesi oldu.Hatta ben buraya aşağıdan geliyorum ve o şekilde manzarası inanılma güzel görünüyor.Yanında Topkapı Sarayı girişi, arkasında Ayasofya...Benim için tam bir görsel şölen:)



(Topkapı Sarayı)


(Dolmabahçe Sarayı)

Saraylar da gezerken mest olduğum yerlerden:) Yani o kadar güzel ve o kadar ince işçilikle yapılmışlar ki hayran olmamak elde değil.Çok keyifle geziyorum.Buralara kaç kere gitmişimdir bilmiyorum ama her defasında ilk kez geziyormuş gibi keyif alıyorum.

Evet, benim İstanbul turlarımdan objektifime takılan bazı manzaralar bunlardı.Çoğunun karşısında o manzaralara doyabilmek için dakikalar geçirmişimdir herhalde:) Umarım siz de beğenmişsinizdir.

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. maşallah her yöne doğru gezmişsin yaniiii :)

    YanıtlaSil
  2. Yazınızın sonundaki "Bu yazı reklam değildir." deyişi ile karşılaşınca gülümsedim. Reklamlar gerçeklerden daha farklı olabiliyor, öyle alıştık. Harika çekilmiş fotoğraflarla öyle güzel bir İstanbul gezisi yaptık ki. Emeğinize, yüreğinize sağlık. Gerçek güzellikleri hep sergileyin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef artık böyle bildirmek durumundayız.Marka ve yer isimleri görünürse reklam değilse reklam olmadığını belirtmek gerekiyor.Çok teşekkür ederim:) Çok mutlu oldum beğenmenize:)

      Sil
  3. Her gittiğimde her santimetre karesine hayranlık duyduğum şehir :)

    YanıtlaSil
  4. Ah canım İstanbul 🩷

    YanıtlaSil
  5. İstanbul'un her hali bir başka güzel. Seviyorum bu şehri. Yalnız kedilerin rahatlığı daha güzel görünüyor. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle:) Ay evet kediler çok rahat ve çok tatlılar:)

      Sil