Yüz Kontürleme Teknikleri



Son zamanların modası,başımızın belası yüz için kontür işlemini anlatacağım bugün sizlere.

Benim yüzüm yuvarlak bu yüzden yuvarlak yüzler için kontürleme işlemini daha iyi anlatabilirim.Diğer yüz şekillerini de izlediklerim,okuduklarımdan derleyerek nacizane yazacağım.

Öncelikle kontür nedir,ne işe yarar,şart mı kontür yapmamız vs vs..?

Kontürün anlamına yüzümüzdeki bölgeleri belirginleştirmek diyebiliriz.Yani altta kalan yada kalmasını istediğimiz bölgeleri oyulaştırma,üstte ve daha belirgin olmasını istediğimiz bölgeleri aydınlatarak kontür işlemini gerçekleştirebiliriz.

Eğer zaten kemikli bir yüz yapısına sahipseniz,yani yanak çukurunuz belirgin ve elmacık kemikleriniz çıkıksa şanslısınız.Kontür işlemine ihtiyacınız yok :) Fakat yine de yüzünüzde inceltmek istediğiniz yerler varsa bölge bölge nasıl kontürleme yapabiliriz aşağıda anlatacağım.

Önce koyu kontürleme işlemini inceleyelim;

Alnımızdan başlayalım.Evet alın :) Orada bile kontürleme işlemi yapılıyor.Şakak kemiklerimizin olduğu kısma bronzer yada herhangi koyu bir kontür ürünü sürüp güzelce dağıyoruz ve yukarıya doğru yani saç hizasına sınır çeker gibi kontür ürününü sürüp dağıtıyoruz.Bu yüzün küçük görünmesine yardımcı bir uygulama.

Sonra yanağımızın altında bulunan elmacık kemiği çukurunu nasıl kontürleriz ona bakalım.Ben açıkçası hafif tombik bir yüze sahip olduğum için direkt o çukur kısımdam değil hafif onun üzerinden kontürlemeyi seviyorum ki yüz daha kemikli görünsün.Ürünümüzü kulağımızın başlagıç kısmından,yanağımızın düz baktığımız zaman tam göz hizamızın olduğu yerde bitiriyoruz ve güzel ce dağıtıyoruz.Dağıtmak çok önemli gerçekten yoksa leke gibi duruyor ciltte.

Daha sonra eğer keskin bir çene hattınız varsa ve V şeklinde bir görünüm istiyorsanız (bu teknik Korelilerin kullanmayı sevdiği bir teknik.Şurada bahsetmiştim) kulağımızın altındaki çene kemiği başlangıcından çenemize doğru bir eğri çiziyoruz.sonra bunu da dağıtıyoruz.



Son olarak burun kontürü var.Bunu da şu şekilde yapıyoruz; kaşımızla burnumuz arasında bir boşluk var,yani kaşlarımızın başlangıç yerinde.Kontür ürünümüzü oradan başlatıp aşağı burun bitimimize kadar düz bir şekilde sürüp güzelce dağıtıyoruz.Eğer kalkık bir burun görünümü istiyorsanız,burun altınıza da o kontür ürününü uygulayın ve yukarıda işaretlediğim kısma da yatay bir çizgi çekip dağıtın.

Gelelim aydınlatmaya.Yüzümüzdeki daha yüksek ve belirgin olmasını istediğimiz yerlere aydınlatıcımızı uyguluyoruz.

İki kaş aramızın biraz yukarısından başlayıp burun üstümüzün hizasında burun bitimine kadar uyguluyoruz.Özellikle burun ucunuza uygulamanız burnun daha kalkık görünmesine yardımcı olacaktır.

Elmacık kemik üzerine,kaş kemiğimize (yani kaşımızın kavisli olan kısmının altına),dudağımızın üstündeki o M şekli üzerine ve hafif de çenemize uyguladıktan sonra kontür işlemimizi tamamlamış oluyoruz :)


Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Ya benimde çok hoşuma gidiyor kontürleme olayı ama becerebilir miyim bilmiyorum :)) Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel tutturduğumuzda çok hoş duruyor 😁 Ne demek 😉

      Sil