KİTAP ALIŞVERİŞİM | BKM KİTAP, D&R, KİTAP SEPETİ, SAHAF 📚


Kitap alışverişi yapmayı seven hatta bunu hobi edinmiş olanlardanım ben de.Ara ara -tabi bu aralar baya sık oluyor🤭- bayağı kitap alışverişi yapasım geliyor.Aslında aklımda olanları biriktirip indirim döneminde online alışveriş yaparak almayı tercih ediyorum.Ama kitapçı gezmek ve buralarda uzunca vakit geçirmeyi sevdiğimden online dışında da kitap alışverişi yaptığım oluyor.Bu yazımda sizlere son dönemlerde yapmış olduğum kitap alışverişimden bahsedeceğim.


Bu yapmış olduğum alışveriş yakın ve farklı zamanlarda ve değişik yerlerden yaptığım kitap alışverişim.Bakalım neler almışım.


BKM Kitap Alışverişim;

Harry Potter ve Ateş Kadehi Resimli Kitap | Yazar J.K.Rowling, Resimleyen Jim Kay- Harry Potter kitap serisinde en sevdiğim, eski basım olanlar.Onların resimlerini yenilere göre bir tık daha fazla seviyorum.Tüm seriyi geçen sene tekrar bitirdim.Bu sırada da resimli kitaplarını da ara ara alıyordum.En son Ateş Kadehi'nin resimli kitabını BKM'deki indirimden neredeyse yarı fiyatına aldım ki resimli kitaplar oldukça pahalı oluyor genellikle.Bu alışveriş de baya uyguna geldi.Aldığım diğer resimli kitapları şu an okuyorum.İnanılmaz keyifli.Hikayeyi zaten tekrar tekrar okusam da bıkmıyorum ama resimli halini okumak ayrı bir keyif veriyor.Şuan Azkaban Tutsağı'ndayım, yakında bu kitaba geçeceğim.Resimli Kitap serisinde en son Ateş Kadehi yayınladı.Yakın zamanda seriyle ilgili yeni bir haber geldi ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı'nın kapağı gösterildi.Ekim 2022'de satışa sunulacakmış.Umarım en kısa zamanda çevrilip bizde de hızla satışa sunulur.

Harry Potter Yemek Kitabı | Dinah Bucholz- İki hobimin bir arada olduğu bir kitap, tabii ki de bunu kaçıramazdım😍 Kitap gayriresmi bir kitap.Yani yukarıda bahsettiğim kitap gibi Harry Potter'ın resmi satışının yapıldığı yere bağlı değil.Kitap içerisinde, filmde geçen birçok yemeğin tarifi var.Biraz göz gezdirdim ve çok değişik, yapmasının da oldukça keyifli olacağı birçok tarif gördüm.Bir ara oradan bir tarif de anlatacağım blogda.


D&R Alışverişim;

Huckleberry Finn'in Maceraları | Mark Twain- Mark Twain sevdiğim bir yazar ve daha önce birkaç eserini okumuştum.Huckleberry Finn'in Maceraları'nı daha önce görmemiştim ve D&R'da dolaşırken görünce merak ettim.Açıkçası konusuna bakmadan sırf Mark Twain eseri olduğundan aldım.Umarım diğer eserleri gibi güzel çıkar.


Kitap Sepeti Alışverişim;

Senin Adın | Hikaye; Makoto Şinkai, Çizer; Ranmaru Kotone- Bu hikayenin anime versiyonu ilgimi çekmişti.Henüz izlemedim ama fragmanı çok hoşuma gitmişti.Animesini izlemeden kitabını aldım.Oldukça fazla satıldığından kitabı bulmak zor oldu.Kitap Sepeti diye bir sitede buldum ve oradan satın aldım.Siteden ilk kez alışveriş yaptım.Aldığım günden itibaren bir hafta kargoya verilmedi.Aradığımda yoğunluktan olduğu söylenip ertesi gün kargoya verildi ve sonrasında kısa sürede elime ulaştı.Kitabı şu an okuyorum.Sanırım okuduğum ilk manga kitabı ve çok güzel.Gelince merak edip içini karıştırayım dedim ama çoktan okumaya başlamıştım🤭Hala devam ediyorum.Hikayesi de çizimleri de çok güzel.


Sahaf Alışverişim;

Sığıntı | Gabriel D'annunzio- Bu da konusuna bakmadan aldığım bir kitap oldu.Sahaf dolaşmayı çok severim.Okumak istediğim kitaplardan çok, eski ama bayağı eski basım kitaplar daha çok ilgimi çeker.Aslına bakarsanız oldukça eski basımları arıyorum bazen.Bana kalsa Osmanlı Dönem'ne ait eserleri özellikle de gazete ve dergileri alacağım ama onları da her yerde bulmak mümkün değil.En son 1970 basımı bir kitap bulup almıştım.Bu alışverişimde daha da eskisini bularak 1944 basımı bir kitap buldum.Kitabın adı Sığıntı.Daha önce duyduğumu hatırlıyorum ama hikayesini bilmiyorum.Dediğim gibi sırf eski basım olarak bulduğumdan almak istedim.Genellikle eski basımda Türkçe biraz daha farklı olduğundan yazımda şimdiye göre hatalar oluyor, bakalım bunda öyle bir şeyle karşılaşacak mıyım.

Benim kitap alışverişim bu şekildeydi.Kitaplardan ayrı blog yazılarımda bahsedeceğim için konularını yazmadım.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Keyifli okumalar dilerim:))) Ne güzel kitaplar almışsın:))) Harry Potter kitapları çook güzel, Yemek Kitabını henüz alamadım. Senin Adın animesini ben de izlemedim. sahaf dolaşmayı ben de çok severim, ayrı bir ruhu olduğunu düşünürüm hep:))) Kitap alışverişi en sevdiğim alışveriş benim de:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim😊Sahaf dolaşmak ayrı bir keyif veriyor saatlerce dolaşabilirim😍

      Sil
  2. Kitapsepeti bu sıralar biraz geç kargo yollasa da uzun yıllardır kullandığım bir site. Ben de bu sıralar serinin resimli baskılarının ilk kitabını aldım. Bkm nin yüzde elli indirimini kaçırdım ben. Aslında Bkm den sipariş verdim ama ellerinde kalmamış. Başka bir siteden aldım. Şuan sadece üçüncü kitap var sanırım. Ve fiyatlar iyice uçtu. Keyifli okumalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Resimlilerin fiyatı gerçekten bayağı arttı.İndirim olmadan alınmıyor🙁

      Sil
  3. Kitaplar çok güzelmiş, iyi okumalar. Harry resimli baskılar harika görünüyor ya. :) Bu aralar herkes kitap alışverişi yapıyor. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim❤Eskiden daha çok yapardım da artık böyle teker teker indirimlerden alıyorum🤭

      Sil
  4. ya bunlar pahalı değil mi, peki senin adın ı kaça aldıın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Manga bayağı pahalıydı, 50 liraya almıştım🙁

      Sil