YENİ ABUR CUBURLARI DENİYORUM | ETİ GOLD GOFRET, GONG POPS, ÜLKER VEGAN ÇİKOLATA VE DAHA FAZLASI 🍫


Kozmetikten daha çok sevdiğim şey varsa o da abur cuburlardır.Kendimi bildim bileli abur cuburlara düşkünümdür.Dönem dönem fazla tüketsem de genellikle yeni çıkan, değişik ürünleri azar azar tüketmeyi daha çok seviyorum.Aralarında çok beğendiklerim olursa bıkana kadar tüketme gibi bir huyum da var tabi.Özellikle son dönemlerde yiyecek markaları farklı ve değişik ürünler üzerine çalışıp birçok yeni atıştırmalık ürün çıkarmaya başladı.Bunlar da genellikle çoğu markete geliyor.Ben indirimlerde yada bu ürünlerin gelecekleri zamanlarda denemek için alıyorum.Bu yazımda son dönemlerde yeni çıkmış abur cubur ve çeşitlerini sizlere anlatacağım.


Ürünlerin bir kısmı eskiden beri satışta olup ürün içerisinde denenmiş yeni aromalı halleri, bir kısmı ise yeni çıkmış ürünler.Bakalım ben neler denemişim ve hangilerini beğenmişim.


Torku Go Çilekli Süt- Süt içmeyi pek sevmesem de bazı yiyecek ve içeceklerle birlikte tüketmek için kendimi zorluyorum.Bazı aromalı sütleri de sevdiğimden arada o şekilde de tüketiyorum.Torku Go'nun çilek ve muz aromalı sütleri A101'e gelmişti ve merak edip çileklisinden aldım.Öncelikle paketi kahve bardakları gibi tasarlanmış, kapağında bir delik var ve o kısımdan içilebiliyor.Üründeki çilek aroması oldukça baskın ve çilek aroması seven biri olarak tadına bayıldım.Hatta bu çilek tadı süt tadını güzel bastırmış ve ağır bir süt tadı gelmiyor.Şeker oranı da çok iyi ayarlanmış.Soğuk süt de tüketemem ama bunun ferahlatıcı bir lezzeti vardı.Tadını çok beğendim ve denemediyseniz tavsiye ederim.


Simbat Antep Fıstıklı Mini Bar- Bu tarz barları tüketmeyi çok olmasa da seviyorum.Özellikle kıtır kıtır olanlar ayrı bir lezzetli oluyor.Bu ürün de öyledir diye hevesle aldım ama yumuşak çıktı.Bu şekilde yemek benim için çok keyifli olmadığından pek sevmedim.Antep fıtığı bol olmasına rağmen üründeki yoğun şeker yüzünden de çok fazla yiyemedim.


Danette Selection Hindistan Cevizli Çikolatalı Puding- Bu şekilde satılan hazır pudingleri tüketmeyi seviyorum ama genellikle marka seçiyorum.Her markanın pudingi lezzetli olmuyor.Danette, pudinglerini sevdiğim markalardan.Hindistan Cevizi aromalı pudingini görünce merak ettim.Pudinginin lezzeti yine aynı Danette pudinglerinin lezzetinde ve çok güzel.Hindistan cevizi aroması da geliyor ama bu aroma yoğun değil ve bu şekilde olması bence iyi olmuş.Fazla olsa tadı biraz bayabilirdi.Kararında bir tat olmuş.Pudingin tadının daha baskın olması ürünü daha lezzetli yapmış.


Eti Gold Gofret- Gold çikolatalara karşı biraz önyargılıydım.Tadını az çok tahmin ettiğimden çok denemek istemedim.Sanki bana gold çikolatalar direkt karamel tadı verecekmiş gibi geldiğinden çok ilgimi çekmedi.Eti'nin Gold Gofretini sadece denemek için almıştım ama bayıldım.Yok böyle bir lezzet!Gold çikolatayı bana sevdiren tek ürün bu oldu.İnanılmaz lezzetli.Karamel tadı var ama bu tat yoğun ve çok şekerli değil.Tadı bana Lotus bisküvileri anımsattı.Gofreti de çıtır çıtır.Acayip lezzetli bir ürün.Deneyip beğendikten sonra gidip tekrar aldım.


Ender Fındık Yağmuru Çikolata- Son zamanlarda Tadelle'nin çikolatasına sardım.A101'e Ender markasının fındıklı, fıstıklı, bademli çikolataları gelmiş.Baya iyi duruyorlardı ve Tadelle'ye benzediklerinden denemek için fındıklısından aldım.Bana çikolatayı bıraktıracak ürünlerden biri oldu.Ürünün dışı baya sert, çikolatadan çok şeker gibi.Çikolatasının tadı değişik, acı ve çok şekerli.İçindeki fındık kremasının tadı hiç gelmiyor.Hiç sevemedim bu ürünü.Hatta bitiremedim.


Ülker 8 Kek Çilekli, Fındıklı, Muzlu- Ülker 8 Kekleri daha bol soslu şekilde yeniden çıkarmış.Çilekli ve muzlu vardı diye hatırlıyorum ama fındıklı yeni sanırım.Hazır kekleri sevdiğimden her çeşidinden aldım.Çilekli olanın sosunun tadı çok güzel, yoğun çilekli tat alıyorsunuz.Fındıklı olanın ise sosu bol ve keki de fındık aromalı.Hem sos hem kekten bol fındık aroması geliyor.Son dönemlerde fındık aromalı şeylere sardığımdan bunu da merak ederek aldım ama bunu çok beğenmedim.Muzlu olanın ise aroması yoğun, güzel ve lezzetli.Genel olarak geçekten bol soslu yapılmış kekler.Üzerlerindeki çikolata sosu da çok güzel.


Gong Pops Peynirli ve Acılı- Eti Gong sevdiğim atıştırmalıklardan.Aromalı olanları da sevsem de genellikle sadesini daha çok seviyorum.Gong Pops da orijinaline göre daha küçük, cips boyunda.Yenilerinden Peynirli ve Acılı olanı denedim.Tadını Doritos peynirliye benzettim.Çok lezzetli.Hem peynir tadı geliyor hem de acısı çok iyi.


Cola Turka Next- Kola, tüketmeyi sevdiğim içecek türlerinden biri.Eskisi kadar çok içmesem de arada tüketmeyi seviyorum.Cola Turka'nın kolalarına her yerde ulaşmak mümkün değil.Ama Migros'lara Next diye bir çeşidi gelmiş.Diğerinden farkı ne bilemeyeceğim.Bu ürünün şekeri biraz daha az geldi bana.Bu konuda beğendim ama asiti de diğer kolalara göre azdı.Kısa süre içinde de gazı neredeyse tamamen kaçıyor.Tadı güzel olsa da asiti az olduğundan pek sevemedim.

Fanta Exotic Gazoz- Karışık meyve aromalı gazoz.İçerisinde portakal, şeftali ve çarkıfelek meyvelerinin aromaları bulunuyor.Tadı çok güzel.Şeftali tadı daha baskın ve bu şekilde çok lezzetli olmuş.Asit dengesi de çok iyi.Severek tükettim hatta baya hızlı bitti.


Mezzet Chipotle Humus- Chipotle sosu çok sevdiğimden bu ürünü baya merak ettim.Mezzet'in ürünlerini genellikle sevdiğimden bu ürün de iyi çıkar diye aldım.Acılı bir ürün ve chipotle sosun tadını baya alıyorsunuz.Humus tadı da geliyor ama humusun tadında yapay bir tat var.Fena değildi ama o yapay tat olmasa daha çok severdim.


Ülker Vegan Çikolata- %53 bitter çikolata.Ülker'in bitter çikolatasıyla aynı tada sahip.Bitter oranından dolayı daha hafif bir tada sahip, çok acı bir bitter değil.Bitter çikolataları sevmememe rağmen bunun tadını beğendim.

Evet benim yeniler arasından denediklerim bunlardı.Aralarında sevdiklerim de oldu sevmediklerim de.Sizlerin bu abur cuburlar arasından denedikleriniz var mı?Tavsiye ettiklerimden deneyip beğendikleriniz olursa yorum bırakmayı unutmayın.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Bunlardan sadece eti gold gofreti denemiştim ama çok da sevdim diyemem. Çilekli sütü merak ettim. Bu aralar Ülker çikolatalı gofret extra' ya bayılıyorum. Bitteri de vardı sanki. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bıkana kadar yiyeceğim herhalde Eti Gold Gofreti😄Ülker'in Çikolatalı Gofretini seviyorum ama Extra'sı bana biraz yoğun geldi.Bitteri de var👍

      Sil
  2. Ne tatlı bir yazı olmuş:))) Abur cuburları ben de çok seviyorum, özellikle cipsleri:))) Televizyon seyrederken devamlı yemek istiyorum:))) Gong Pops merak ettim, alacağım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim😊Vazgeçemiyoruz abur cuburlardan😄Cips gerçekten tam tv karşısı atıştırmalığı😄

      Sil
  3. chipotle, next, fındık yağmuru, hımm bunları not aldım :) ben çok fena abur cuburcuyum her gün büssürü alıyom yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al benden de o kadar😂Abur cubursuz günüm geçmiyor😂

      Sil