PERA PALAS'TA GECE YARISI DİZİSİ KONUSU, YORUMLARIM VE REPLİKLER🗝

 


Ülke: Türkiye

Tür: Tarihi, Fantastik

Yıl: 2022

Bölüm Sayısı: 8



Oyuncular:

Hazal Kaya- Esra/Peride

Tansu Biçer- Ahmet

Selahattin Paşalı- Halit


Konusu:

İşini seven ve heyecanla yapan Esra, yeni görev olarak Pera Palas'ın 130. yılı için, Pera Palas'ta kalmak için 130 neden bulmak zorundadır.Bu görev için Pera Palas'ı ziyaret eder.İçeri girer girmez otelin büyüsüne kapılır.Tarihi birçok olaya ev sahipliği yapmış ve tarihte önemli birçok kişiye de kapılarını  açmış olan bu otel, ilk girdiği andan itibaren Esra'yı kendine çekmiştir.Ayrıca koyu bir Agatha Christie hayranı olan Esra, Agatha Cristie'nin İstabul'dayken Pera Palas'ta kaldığını biliyordur ve odasını ziyaret etmek ister.Bu odayı da hayranlıkla gezen Esra, geceyi Pera Palas'ta geçirir.Tam odasına girdiğinde masasında bir anahtar bulur.Bu anahtarı, otelde onu karşılayan ve ağırlayan otel müdürü Ahmet'in koyduğunu düşünür.Anahtar, Agatha Cristie'nin 411 numaralı odasının anahtarıdır.Esra hemen bu odaya gider.Odada olmanın keyfini çıkarırken aynı zamanda anahtar elindedir ve tam gece yarısı odada büyük bir sarsıntı olur.Önce bunun deprem olduğunu zanneder ama odadan dışarı çıktığında kendini 1919 yılında bulur.Başta bunun eğlenceli olduğunu düşünür ama dikkatsiz davranışları yüzünden tarihin akışını değiştirir.Bunu düzeltmek için hemen işe koyulması gerekir.Bu sırada, Esra'nın zaman yolculuğu yaptığını anlayan Ahmet de peşinden gider.Esra'nın yaptıklarını öğrenince olayları düzeltmek için ona yardım eder.Esra aynı zamanda 1919 yılında yaşayan Peride'nin de tıpatıp aynısıdır.Kendi kimliğini ve zaman yolculuğunu ifşa etmemek için, cinayete kurban giden Peride'nin yerini alır.Peride'nin ölümünde parmağı olduğunu düşündüğü Halit, Esra'ya göre aynı zamanda ülkenin aleyhine çalışıyordur.Bu yüzden olayları düzeltirken aynı zamanda Halit'i de takip eder.Esra bu yolcukta akışını değiştirdiği tarihi tekrar düzeltip geri dönmek için elinden geleni yapar.


Yorumlarım;

Dizinin fragmanı yayınlandığında çok ilgimi çekti.Dizinin konusu zaman yolculuğu olunca ve büyük kısmı geçmişte geçince ilgim daha da arttı.İlk bölümü izlediğimde ben de çoğunluk gibi oyunculukları zayıf buldum.Daha doğrusu tepkiler çok aşırı gibiydi.Çok sakin başladı ve diyaloglar arasındaki boşluklar uzun geldi.Bunlar göze batıyordu.Dizinin ilk bölümünde oyunculuğunu tek beğendiğim oyuncu Tansu Biçer'di.İlk bölümde bunlar rahatsız etti izlerken.Ama ilerleyen bölümlerde bu problemler yoktu.Hem karakterler oturdu hem oyunculuklar daha iyiydi hem de hikaye oldukça sürükleyiciydi.Zamanda yolculuk, o tarihlerde yaşanan maceralar, geçmişteki ve şimdiki zamandaki karakterler arasındaki farklılıklar diziyi kusursuz yapan şeylerdendi.İzlerken gerçekten çok keyif aldım.Esra ve Halit ikilisini de çok beğendim.Sevdiğim dizi çiftleri arasında yerlerini aldılar.Dizinin sonu ikinci sezona açıktı.Umarım en kısa zamanda çekilir ve yayınlanır.Şimdiden ikinci sezonu dört gözle bekliyorum.

Diziden Replikler;









Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. ilk bölümü seyrettim ve pek sevmediğim için devamını getirmedim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte o ilk bölüm acaba devam etmesem mi dedirtti hepimize😄Ama devamı çok güzeldi gerçekten👍

      Sil
  2. Bu diziyi çok merak ediyorum, izlemedim henüz:))) Geçen hafta Kulüp dizisini izledim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tavsiye ederim👍 Ben de Kulüp'ü merak ediyorum, ilk fırsatta izleyeyim😊

      Sil
  3. Merhabalar çok ses getirdiği için bizde eşimle izledik ama gerçekten memnun kalmadık tam da bahsettiğiniz gibi oyunculuklar zayıf ve senaryo eksikti ikinci sezon olur mu? olursa bu eksikleri kapatır mı bilinmez.. emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkinci sezonun gelmesini isterim ve daha iyi hazırlanılırsa daha güzel olur tabii.Teşekkür ederim.

      Sil
  4. Ben henüz izleyemedim. Bu aralar fırsat bulamıyorum pek... :( Ama yorumunuzu dikkate alacağım... Emeğinize sağlık... :)

    YanıtlaSil
  5. Gözüme çarpan bir dizi yorumlar biraz karışık olduğu için ben de kararsız kaldım, bakalım belki izlerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde ilk bölüm beğenilmemiş ama ben devam edilmesini tavsiye ederim.İlk bölümden sonrası sarıyor baya👍

      Sil
  6. hımm izlemedim izleriiim :) agatha ve gizem :)

    YanıtlaSil