NEW YEAR BLUES KORE FİLMİ KONUSU, YORUMLARIM VE REPLİKLER🆕

 


Tür: Romantik
 
Yıl: 2021

Süre: 114 dakika


Oyuncular:

Ji Ho- Kim Kang Woo

Hyo Young- Yoo In Na

Jae Hun- Yoo Yeon Seok


Yong Chan- Lee Dong Hwi

Yaolin- Chen Duling

Rae Hwan- Yoo Teo

O Wol- Sooyoung


Konusu:

Birbirleriyle önceden yada tesadüfen bağlantısı olan 8 kişinin yeni yıla girerken karşılaştığı ve yaşadığı zorlukları konu alıyor.Hyo Young, boşanma aşamasında ve kocasından şiddet görmektedir.Polisten koruma talep ettiğinde memur Ji Ho'yla tanışır.Korumalığını Ji Ho'ya verirler ve boşanma sürecine kadar onun korumalığını yapar.Bu süre boyunca iyi anlaşan ikili, yeni yılla birlikte ilişkilerine devam eder.Jin A, sevgilisi tarafından terkedilmiştir ve bu ani durum onu şoka sokar.Hemen işinden izin alıp Kore'den çok uzakta bir yere gitmeye karar verir ve Arjantin'i seçer.Burayı rastgele seçtiği için orada ne yapacağını bilemez ama tesadüfen Jae Hun'la tanışır.Jae Hun da Kore'de ağır iş temposundan yorulduğu için Arjantin'de bir üzüm bağında çalışmaya karar vererek burada yaşayan bir Korelidir.Jin A ve Jae Hun yeni yıla yakın bu zamanda çok güzel vakit geçirirler.Yong Chan ise genellikle Çinli turistlere Kore'yi gezdiren bir turizmcidir.Yaolin de Çinli bir kızdır.İkisi yeni yıla girerken evlilik yolundadırlar.Fakat Yong Chan dolandırılınca Yaolin'e bu durumu açamadığından ikisi de çıkmaza girmiştir.Rae Wan, başarılı bir paralimpik kayakçıdır.O Wol'le harika bir ilişkisi vardır.Bu sırada bir ajans Rae Wan'ı ve onun O Wol'le ilişkisini gözüne kestirerek pirim sağlamak için engelini kullanarak haber yapmak ister.Rae Wan ve O Wol, ikisini rahatsız eden bu durumdan ilişkilerini kurtarmak isterler.Bu 8'linin aralarındaki ilişki ise şöyle; Rae Wan'ın kayak yaptığı yerde Jin A çalışmaktadır ve Rae Wan'ın fizyoterapisti Hyo Young'dur.O Wol de bu yüzden Hyo Young'la arkadaştır.Ji Ho ve Hyo Young zaten koruma yüzünden tanışmışlardır.Ji Ho ayrıca Yong Chan'ın da dolandırılma olayına bakmaktadır.Bu şekilde bir bağlantı oluşturmuşlar.Bu sekizli yeni yılın bir öncekinden daha iyi olmasını umut ederler.


Yorumlarım:

Ben aslında filmin afişini gördüğümde hepsinin arkadaş olduğunu düşünmüştüm ama bu şekilde de hikaye güzel olmuş.Hatta merak uyandırıyor.İlk başta arkadaş değillerse acaba hikaye kopuk kopuk mu olur dedirtiyor ama gayet güzel ilerliyor film.Bir de kadrosu için izlemek istediğim bir film oldu.Oyuncuların çoğunu severek izliyorum.Hepsinin bir filmde olduğunu görünce kaçırmak istemedim.Özellikle Lee Yeon Hee, Yoo In Na ve Sooyoung severek izlediğim oyunculardan ve filmdeki performanslarını da çok beğendim.Çok aksiyon dolu bir film değil ama çok durağan bir film de değil.Tadında hoş bir film olduğunu düşünüyorum.

Filmden replikler:







Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Konusu ilgimi çekti, not aldım bunu. Yakın zamanda izleyemem ama sınavdan sonra belki fırsatım olur. Replikler de hoşmuş. Teşekkürler tanıtım için. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden keyifli seyirler😊Rica ederim😉

      Sil
  2. ay böyle nefis bir amerikan filmi var yaa :) valentine's day (2010)

    YanıtlaSil