EMPRESS KI KORE DİZİSİ KONUSU, OYUNCULAR VE DİZİDEN REPLİKLER👑

 


Tür: Tarih, Dram

Yıl: 2013

Bölüm Sayısı: 51

Oyuncular:

Ha Ji Won- Ki Seung Nyang, İmparatoriçe Ki

Joo Jin Mo- Wang Yoo

Ji Chang Wook- Ta Hwan, Yuan İmparatoru


Konusu:

Seung Nyang, annesiyle ve yanlarında birçok kadınla birlikte Yuan İmparatorluğu için satılmıştır.Yuan askerlerinin baskılarıyla ve işkence görerek zorla yola çıkarılmışlardır.Bu esnada Goryeo'nun veliaht prensi bu manzara karşısında üzülür ve onları kurtarmanın bir yolunu arar.Fakat askerler tarafından dinlenmeyen bir konumdadır ve sözünü geçiremez.Yine de son çare olarak kadınların hapsedildiği yerin kilidini açarak onlara kaçmasını söyler.Kadınlar kaçarlarken askerlere yakalanırlar.Aralarından tek kurtulan Seung Nyang olur.Kendisini ele vermemek ve hayatta kalmak için erkek gibi yaşamaya başlar.Bu şekilde uzun süre Goryeo İmparatorluğu'nun önemli isimlerinin yanında gizlice çalışır.Fakat zamanla kız olduğu anlaşılınca tekrar cariye olarak Yuan'a satılır.Yuan sarayına cariye olarak giren Seung Nyang kendini, ailesini katleden bu ülkenin başına geçmeye adar.Aynı zamanda ülkesi Goryeo'yu bu şekilde kurtarmak ister.Bunun için birçok şeyden vazgeçmesi gerekmektedir.Ama tek bir amaca odaklanarak her şeyi geride bırakır.


Yorumlarım:

Bir ara tarihi Kore dizilerini izlemeyi çok seviyordum.Empress Ki'nin de çok beğenildiğini ve en iyi tarihi dizilerden biri olduğunu duymuştum.Daha sonra televizyonda yayınlandığını görünce dublajlı  şekilde izledim.Dizileri alt yazılı izlemek daha iyi oluyor ama dublajı beni rahatsız etmedi.Gerçekten konu olarak güzel bir dizi.Ama ben dizinin başrol oyuncularını izlemeyi pek sevmediğimden diziyi çok severek izlediğimi söyleyemeyeceğim.Yalnız oyuncuyu izlemeyi sevmesem de karakteri beğendim.Resmen tırnağıyla kazıya kazıya imparatoriçe oldu😄 Başroller arasında bir tek Ji Chang Wook'u izlemeyi seviyordum ve açıkçası sonunda Seung Nyang'ın, Ta Hwan'la evlenip Yuan imparatoriçesi olmasına da sevindim.Bu arada dizinin başında zaten sonunda ne olacağı gösteriliyor.Yani dizi kendi kendine bize spoiler veriyor😄Dizinin büyük kısmında anlatılan, bu döneme nasıl geldikleri.Tarihi öğelerin yanında bolca da dram içeren bir dizi.Bu türleri seviyorsanız tavsiye edebileceğim diziler arasında.

Diziden Replikler;







Bu yazı iş birliği değildir.

Yorum Gönder

9 Yorumlar

  1. oleeey bunu da izledim :)

    YanıtlaSil
  2. Empress ki konu olarak hoşuma gitti, repliklere de bayıldım. Zulüm ve baskı kendi halinde yaşayan birini nerelere getirebiliyor diye düşündürttü. Vakit yaratıp izleyebilir miyim bilmiyorum ama aklımda olsun. Emeklerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu gerçekten güzeldi:)Teşekkür ederim:)

      Sil
  3. Bu diziyi izledim ama Muhteşem Kraliçe benim için zirve olduğundan diğer tarihi diziler gözüme daha sönük geliyor. :)
    Burada genç erkek oyuncunun karakterini sevmemiştim, yaşı geçkin olan adamı tutuyordum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa aynı şekilde benim için de Muhteşem Kraliçenin yeri apayrı❤Ben de tam tersi ya genç olanı daha çok sevmiştim😄

      Sil
  4. Bir tarihi kore dizisi izlemiş ve çok sevmistim günümüz k dramaları gibi değildi pek ama özleri aynı, 51 bölüm gözümü korkutmuyor :)

    YanıtlaSil