Arada yaptığım yemekleri Instagram'ın hikaye kısmında paylaşıyorum.Oradan eğer tarifle ilgili istek gelirse genellikle burada, blogumda paylaşıyorum.Fırın Köfte de bizim evde sevilen bir yemek.Arada bir yaptığım bir yemek ve yaptığım zamanlar afiyetle yeniyor.Yaptığım zamanlardan birinde hikayemde paylaşmıştım ve tarifi için istek geldi.Ben de kalıcı olması açısından ve detaylıca anlatmak için blogda paylaşmak istedim.Gelin hep birlikte benim yaptığım Fırın Köfte tarifine bakalım.
Öncelikle malzemelerden başlayalım;
Köftesi için;
-250 gram kıyma
-1 adet orta boy soğan
-1 adet yumurta
-Yarım su bardağı galeta unu yada ufalanmış ekmek
-Tuz
-Karabiber
Diğer malzemeler;
-4 adet orta boy patates
-2 adet çarliston yada sivri biber
-1 su bardağı haşlanmış bezelye
-Kızartmak için ayçiçek yağı
-1 yemek kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-4 su bardağı kaynar su
-Tuz
Yapılışına geçelim;
Öncelikle köfte malzemelerimizi bir kapta güzelce yoğurarak bütün malzemeleri karıştırıyoruz.Ardından bunlara orta uzunlukta, silindir şekli veriyoruz.Diğer işlemleri yaparken köfteleri buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.Patatesleri de orta kalınlıkta uzun şekilde doğruyoruz.Biberleri uzunlamasına iki bölüp bu parçaları da üçe bölüyoruz.Bu malzemeleri kızartmadan önce tuzluyoruz.Yağımızı kızdırdıktan sonra önce patatesleri sonra da biberleri, rengi çok değişmeyecek kadar kızartıyoruz.Kızarttığımız sebzeleri pişirme işlemi yapacağımız borcama yada tepsiye koyuyoruz.Ardından dinlenen köfteleri de kızartıyoruz.Rengi hafif koyulaşınca köfteleri yağdan alıp yine borcama yerleştiriyoruz.Ardından bezelyelerimizi de üzerine koyuyoruz.Malzemeleri borcama eşit dağılımla yerleştiriyoruz.Daha sonra ayrı bir kaba salçaları ve tuzu koyuyoruz.Üzerine bir bardak kaynamış su döküp salçayı açıyoruz.Ardından kalan diğer kaynar suyu da üzerine döküp salçalı suyumuzu karıştırarak hazır hale getiriyoruz.Malzemeleri kızarttığımız için yemeğin suyuna ekstradan yağ koymamıza gerek yok.Bu karışımı hazırladığımız sebze ve köftelerin üzerine döküyoruz.Borcamın üzerini bir alüminyum folyoyla kapladıktan sonra önceden ısıtılmış 200 derece fırına koyuyoruz.Yemeğin suyu hafif kaynamaya başladıktan sonra 25 dakika fırında pişiriyoruz.Ve Fırın Köftemiz hazır.Tarif 5 kişilik.Çok lezzetli ve dediğim gibi her yaptığımda afiyetle tüketilen bir yemek.Yapacak olanların şimdiden ellerine sağlık ve afiyet olsun :)
8 Yorumlar
Elinize sağlık :) çok severim çok güzel görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilEllerinize sağlık...Ve afiyetle tüketin. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
SilÇok güzel görünüyor, eline sağlık:))) Köfteyi çok severim ben de, fırındaki yemekler lezzetli oluyor:)))
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)Gerçekten fırın yemekleri ayrı bir güzel oluyor:)
Silooooo annem yapar saol yaaa senin tarifleri hep seviyom, bunu da not aldım, bakarıms :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim😍
Sil