MOKA POTTA KAHVE DEMLEME TARİFİ | JACOBS BARISTA EDITIONS STRONG KAHVE TADIM YAZISI☕


Merhaba~

Yine yeni bir şeyler denedim ve sizlerle paylaşmak istedim.Kahve içmeyi çok seviyorum.Bu çok bağımlılık derecesinde değil ama kafein sevdiğimden kahve içmek de alışkanlıklarım arasında.Bu zamana kadar çeşitli kahveler denedim.Hazır paket olanlar, granül, filtre kahve..Hepsinin ayrı aroması oluyor tabii ki.Birçoğunu denememe rağmen granül kahve sevdiğimden genellikle granül kahve içiyorum.Tabii onu da kremasız içemiyorum.Geçtiğimiz aylarda sevgili Cherijamu bana gönderdiği hediyelerde yeni bir şeyler denememe vesile oldu.Bana çok güzel bir moka pot ve bir espresso kahve göndermiş.Moka potta kahve demlemeyi daha önce birçok videoda görmüştüm ama kendim denememiştim.Bu sayede denemiş oldum ve sizlerle de tarifi ve kahvenin tadım yazısı paylaşmak istedim.


Moka pot, çelik, cam gibi çeşitli materyallerden yapılma kahve demleme aleti.Manuel bir alet ve oldukça hızlı bir şekilde kahve yapılabiliyor.Üç parçadan oluşuyor.Alt kısmında su koyma yeri, üzerinde kahveyi koyduğumuz yer ve en üst kısımda da kahvenin demlendikten sonra döküldüğü kısım var.


Bu hızlı ve kolay kahve yapımı tarifine bakalım.


Öncelikle moka potun en alt kısmına su koyuyoruz.Burada dikkat etmemiz gereken bir nokta var.Su koyarken güvenlik seviyesini geçmememiz gerekiyor.Sarı vidalı kısmın altında kalacak kadar su koyuyoruz.Suyu oda sıcaklığında koyabilirsiniz.


Daha sonra kahve koyacağımız bölümü, su koyduğumuz bölümün üzerine yerleştiriyoruz.Buraya da çeşit olarak espresso kahve koyuyoruz.Burada dikkat etmemiz gereken şey de bu kısmı tamamen doldurmamız.Bu kısmı tam dolduracak kadar kahve koyup bir kaşık yardımıyla sıkıştırıyoruz.


Sonra moka potun son parçası olan en üst kısmı üzerine koyup çevirerek iyice sıkıştırıyoruz.Orta ateşte ocağa koyup demlenmeye bırakıyoruz.3 dakika içerisinde demlenip kahve pota dolmaya başlıyor.Ben kaynadıktan sonra altını kısıyorum.Zaten 1 dakika içerisinde de demlenme işlemi tamamen bitiyor.Ve evi mis gibi kahve kokusu sarıyor.Bu arada bu demleme yöntemi espresso elde etmek için olduğundan kahve çok yoğun ve sert oluyor.Demlenen kahveyi üçe bölerek kullanın ve üzerine su yada süt ekleyerek tüketin.Bu zamana kadar denediğim en pratik kahve demleme yöntemi oldu moka potta kahve yapmak.



Gelelim bu tarifte denediğim kahvenin yorumlarına.Kendim ilk defa bir espresso yaptım.Jacobs'un kahvelerini çok sevemesem de içiyorum arada.Sevememe nedenim bana biraz sert gelmesi.Kahve çekirdeklerinin kavrulma oranıyla da ilgili olabilir.Sanki daha çok kavrulmuş, acımsı bir tat geliyor bana.Bir de ben kahve yaparken bazen miktarı fazla kullandığımda migrenimi tetiklediği için Jacobs'u arada içebiliyorum.Bu ürüne gelecek olursak biraz paketinde neler anlatıyor onlara bir bakalım.Barista serisinde kahve çekirdekleri daha az sıcaklıkta daha uzun süre kavruluyormuş.Bu şekilde daha zengin ve yoğun bir aroma elde ediliyormuş.Espresso, sütlü kahve ve buzlu kahve yapımı için uygun diyor.Moka pot, french press ve filtre kahve makineleri için uygunmuş.Gelelim benim yorumlarıma.Öncelikle paketi açtığınızda hoş bir kahve kokusu yayılıyor.Yalnız bu koku bana bir tık acı geldi ve eyvah bu da mı acı çıkacak dedirtti.Neyse efendim denemeyi kafaya koydum ve moka potta bu kahveyi demledim.Kahve demlendikten sonra fincanın 1/3'lük kısmına demlenen kahveyi ve kahvenin kendi aromasını almak için de süt yerine su koydum.İçtiğimde aromasını hafif beğendim.Gerçekten kavrulmuş, yoğun bir kahve tadı var.Sert ve yoğun kahve aroması seviyorsanız beğenebilirsiniz ama bana yine tadı acı geldi.Sanırım sütsüz tüketemem.

Bu yazı iş birliği değildir.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Demleme olayı ilginçmiş, ben de karıştırıyorum evde bazen birkaç çeşit kahveyi ama önermem yine de süt varsa denenebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet biraz sütle karıştırıp tüketmek daha iyi oluyor

      Sil
  2. aa dur peki, hafif içimli kahve de yapılabiliyor yani de mi, filtre kahve yapımı gibi bu ama çaydanlık gibiymiş, denerim bunu, yumuşak kahveleri içebiliyom, bol sğütle, gold tarzı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yumuşak içimi bir tık daha fazla seviyorum.Bunda kahve biraz sert oldu.Daha yumuşak içimli bir kahve tercih edilebilir demlemek için.

      Sil