THINKBOOK ZAMANSIZ KEDİLER HAFTALIK PLAN AJANDASI İLE HAZİRAN PLANI🐈


Yaklaşık 6 senedir düzenli bir şekilde ajanda-planner kullanıyorum.Düzenli, planlı yaşamı bu süre içerisinde alışkanlık haline getirdim.Bu alışkanlığa başlarken ajandama küçük küçük, yapabileceğim kadar plan ekliyordum.Zamanla rutinlerim düzene oturdu ve yapılacak tüm işlerimi ajandama ekleyerek yaşamımı bir tık daha düzenli hale getirdim.Bu bana oldukça keyif veriyor.Özellikle aylık ve haftalık plan hazırlamak için ajandamın başına geçmek en sevdiğim şeyler arasında.Bu zamana kadar da çeşit çeşit ajanda-planner tarzı ürünler kullandım.Kullandığım tüm ajandalarla yaptığım planları da blogumda paylaştım.Dilerseniz onlara da göz atabilirsiniz.Bu sene ise planner olarak uzun zamandır kullanmak istediğim Zamansız Kediler Ajandasını kullanmayı tercih ettim.Senenin başından beri kullanıyorum ve bu ayın planını beraber yapalım istedim.


Her sene planlama yaparken kendime bu konuda biraz daha bir şeyler katmayı seviyorum.Geçtiğimiz yıllarda yapıp şimdi hoşuma gitmeyen birkaç şeyi düzelttim bu ajandada plan yaparken.Daha önceki yıllarda yazı stilimi biraz daha düzeltmek istediğimden bahsetmiştim.Bu konuda kendimi bir tık geliştirdim diyebilirim.Son birkaç yıldır yazımı biraz daha beğeniyorum.Bunun dışında aylık plan yaparken herhangi bir tema yada renk belirlemeden tasarım ve sticker seçiyordum.Bu da ajandayı biraz düzensiz ve dağınık gösteriyordu.Bu sefer renk belirleyerek bunun üzerinden süsleme yapmayı tercih ettim.Zamansız Kedi Ajandasında her ay ayrı bir renge, mottoya ve bu ay içerisinde birçok şirin kedi çizimine sahip.Aslında haziran ayı yazın başlangıcını temsil ettiğinden daha çok yaz temalı stickerlar seçmek istiyordum ama ajandada haziran ayının rengi mor olunca ve renk ağırlıklı bir ajanda olunca tercihimi aylık plan yaparken mor stickerlar kullanmaya karar verdim.Ayrıca bu ayın hedeflerini ve planlarını yazarken de mor tonlarda kalem kullanmayı tercih ettim.Bir de ben genellikle ajandayı kullanacağım günün sayfasının açık olmasını sevdiğimden genellikle telli ajanda tercih ederdim ama bu ajanda telli değil.Buna rağmen kullanışsız değildi bu konuda.


Zamansız Kedi Ajandasındaki haziran ayının mottosu.


Ajanda içinde şöyle şirin hatırlatıcılar da var.


Ajanda zamansız, yani üzerinde herhangi bir yıl ve tarih yazmadığından bu ajandayla aylık plan yaparken öncelikle tarihleri sayfalara kendim yazarak başlıyorum.Bu tarz zamansız şekilde olması aslında bir açıdan iyi.Önceden alıp istediğiniz sene kullanabilirsiniz.Yalnız her aya 4 hafta için sayfalar yapılmış ve pazartesiden başlıyor haliyle.Bazen tarihler hafta sayısına sığmayabiliyor.Mesela haziran perşembe günü başladı.Haziranın ilk hafta sayfalarında perşembeden yazmaya başladım.Ajandada haziranın son haftası sığmadığından kalanının bir kısmını ilk haftadaki pazartesi, salı, çarşamba günlerine, yine gün kaldığı için onları da boş olan sayfalara plan yapacak şekilde yazıyorum*.Bu işlemden sonra aylık rutinlerimi yazıyorum.Taksit, gelecek ayın planını yapma gibi.


Daha sonra belirlediğim renk ve tema üzerinden stickerları yapıştırıyorum ve süslemeleri yapıyorum.Aylık plan yaparken günü gününe yapacağım şeylerin dışında o ay için belirlediğim okunacakları ve izleyeceklerimi planlıyorum.Bunların günlük minimum okuma sayfa ve bölüm sayılarını not alıyorum.



Sonra haftalık planımı yavaş yavaş oluşturup bunları haftalık bölüme yazıyorum.


Yaz mevsimi en sevdiğim mevsim olduğundan, ajandanın not kısmına da süsleme olarak yaz temalı stickerlar eklemek istedim.



*


Bir de ajanda sonunda şöyle çok hoş bir kitap ve film listesi var.Bu kısma da ay sonunda haziran ayında okuduklarımı ve izlediklerimi ekleyeceğim.

Benim Zamansız Kediler Ajandasıyla yapmış olduğum haziran ayı planım bu şekilde.Umarım okurken keyif almışsınızdır ve fikir olmuştur.Herkese mutlu günler diliyorum:)

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Sanırım böyle bir planlayiciya ihtiyacım var :) çok tatlı olduğunu söylemeliyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kullanması çok keyifli gerçekten, tavsiye ederim:)

      Sil
  2. Çok güzel bir planlayıcı imiş..

    YanıtlaSil
  3. ne şekermiş iyi hediye de olur :)

    YanıtlaSil
  4. Zamansız Kediler... Ajandanın teması çok hoşuma gitti. Ajanda da aynı anda tüm hafta önümüze açılıyor, kullanışlı yani. Hiç haftalık plan yapmadığım anlaşıldı sanırım :) Paylaşımından feyz aldım, teşekkürler. Bakalım yürürlüğe koyabilecek miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mi, gerçekten hoş bir tema:)Rica ederim:)

      Sil
  5. Kapak çok güzel. Herkesin alası geliyordur eminim. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kapağına vurulmuştum:)Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  6. Thınkbook kedili ajandalara bayılıyorum:))) Aşırı tatlı, keyifle kullan:))) Geçen sene kardeşime almıştım, kendime almadım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hoşlar gerçekten:)Çok teşekkür ederim:) Zamansız olması istenen her yıl alabilme şansı verdiğinden ayrı bir beğendim ajandayı:)

      Sil