HARRY POTTER HAYRANLIĞIM | NASIL BAŞLADI | YAPTIĞIM EN TUHAF ŞEY⚡


Efendim bugün eğlenceli bir konu ile geldim.Biliyorsunuz son yıllarda, özellikle de 20. yıl dönümü olması sebebiyle Harry Potter çılgınlığı tekrar başladı.Dünya çapında birçok hayrana sahip olan bu seri çıktığı günden itibaren, biz o döneme denk gelenler yada daha sonra izleyenlerin çoğu için hayranlık uyandıran bir yapım oldu.Ben de Harry Potter hayranlarından biriyim.Bu yazımda size bu hayranlığımdan, nasıl başladığından bahsedeceğim.Tabii aralarda eğlenceli hikayeler de olacak:)



Ben küçüklükten beri film izlemeyi seven biriyim.Özellikle sinemaya gitmeyi çok severim.Böyle, arkadaşlarımla sinemaya gitme yaşlarına geldiğimde de bulduğumuz her fırsatta film izlemeye giderdik.Sanırım ben yaklaşık 11-12 yaşlarındayken Harry Potter'ın ilk filmi Felsefe Taşı sinemalara gelmişti.İzledim ve resmen hayran oldum! O dünyaya, karakterlere, oyunculara..Benim için çok başka ve muhteşem bir hikayeydi.Daha önce beni bu kadar etkileyen ve keyiflendiren bir film izlememiştim.Hayranlığım burada başladı.Yani Harry Potter'ın ilk hayranlarındanım efendim😊 Aslında önceden, ilk filmini mi izledim kitabını mı okudum hatırlamıyordum ama çok büyük bir ihtimalle ve hatırladığım kadarıyla ilk önce filmini izledim.Çünkü benim ilk hayran olduğum film karakteri Harry Potter ve ilk hayran olduğum oyuncu da Daniel Radcliffe'ti.Filme hayran kalınca hemen kitaplarını da okumaya başlamıştım.O dönem benim gibi Harry Potter hayranı olan arkadaşım çok yoktu.Olanlarla kitapları değiştirerek seriyi okumuştuk diye hatırlıyorum.Filmine bayılmıştım tamam ama kitaplar beni daha çok sarmıştı.Her an her yerde okuyordum.Okulda teneffüsler yetmiyor bazen derslerde boş olduğumuz zamanlarda yada boş olmayan zamanlarda gizlice okurdum😄 Hatta hatırlıyorum, Zümrüdüanka Yoldaşlığı kitabı çıktığında kardeşim hediye almıştı bana, çok mutlu olmuştum ve hemen kitaba başlamıştım.O zaman da sanırım sömestr tatilindeydik ve 1000 sayfalık kitabı o tatilde okuyup bitirmiştim.Tabii sonrasında gözlerime kan oturmuştu😄 Ama yine de zevkliydi.O dünyaya girmek bana müthiş bir keyif veriyordu.Ayrıca tam böyle cd dönemiydi.Filmlerin cdleri çıkar çıkmaz alıp defalarca izlemem de cabasıydı.


Daha sonra Harry Potter hayranlığı her yerde çılgınlığa dönüşünce birçok yerde Harry Potter temalı ürünler çıkmaya başladı.Dergilerde Harry Potter'la ilgili haberler, oyuncularla röportajlar ve posterler veriliyordu.Elimden geldiğince hepsini almaya çalıştım ve Harry Potter'la ilgili bir tek şey bile kaçırmak istemiyordum😄 O dönemlerde internet yaygın ve hızlı değildi.Dergilerden ve TV'den Harry Potter'la ilgili daha hızlı ve detaylı bilgiye ulaşabildiğimizden, denk geldiğimde kaçırmamaya çalışıyordum.Dergilerin dışında farklı markalar da Harry Potter ürünleri çıkarmaya başladı.O dönem neredeyse çıkarılan bütün ürünler lisanslıydı.Hatırlıyorum, bir ara kolaların yanında Harry Potter bardakları veriliyordu.Tabii ki kaçırmadım ve almıştım.Kaç tane aldığımı hatırlamıyorum ama 😄 Sanırım sonralardan kırıldı.Daha sonra bir de Sticker kitabı çılgınlığı vardı.Bu kitapta boş kısımlar vardı ve ayrı ayrı sticker alıp bu kitaptaki boş sticker kısımlarını dolduruyordunuz.Kitabı aldım diye hatırlıyorum ama dolduramamıştım.Eski hayranlık dönemimden bir unutamadığım şey ise aldığım kocaman bir duvar takvimiydi.O kadar güzeldi ve her ayda bulunan resimler o kadar mükemmeldi ki hemen baş köşeme asmıştım.İlk dönemlerde çılgın bir Harry Potter hayranıydım ve konuyla ilgili hiçbir şeyi kaçırmıyor buldukça da koleksiyona ekliyordum.Her konusu geçtiğinde acayip heyecanlanır ve tüm bildiklerimi ortaya dökerdim 😊


Bakın bakın en eğlenceli ve komik kısmı anlatıyorum.Harry Potter'dan sonra Daniel Radcliffe'e acayip hayran olmuştum hatta benim ilk aşkımdır kendisi😄 Hakkında ne var ne yok her şeyi biliyordum.O dönemde dediğim gibi internet çok hızlı değil ve böyle kolaylıkla yorum yapılabilecek yada mesaj atılabilecek sosyal medya platformları yok.Yapabileceğim tek şey mektup yazmaktı.Bir dergi de Daniel Radcliffe'in hayran mektuplarını aldığı bir adres yayımlamıştı bir sayısında.Desenli bir mektup kağıdı aldım efendim, sonra üzerine ismini ve adresini yazıp mektup yazmaya niyetlendim😄 Zarfı hazırlamışım ama mektubu yazmaya vaktim olmamış herhalde.Zira zarf olduğu gibi duruyor ama mektup yok😄 Öylece kalakalmış:)


Daha sonra hayat şartlarından dolayı hayranlığım geri planda kaldı 😄 Filmlerini daha az izlemeye ve kitaplarını daha az okumaya başladım.Hatta Ölüm Yadigarları kitabı kalmıştı.Kitap okuyamadığım dönemlerde biraz zorlamıştım bu kitabı okumak için ama bitirememiştim.Tekrar okumak üzere kitap hep bir kenarda duruyordu ve kitap okuma alışkanlığını tekrar kazanınca kitabı bitirdim.Özlemişim diyebilirim.Ama benim hayranlığımı tekrar tetikleyen pandemi döneminde kanalların sürekli film verdikleri sırada Kanal D'nin Harry Potter serisini baştan sona yayınlaması oldu.Felsefe Taşı'nı tekrar izlediğimde seriyi ne kadar özlediğimi fark ettim ve sonraki filmlerini da kaçırmadan izledim.Benim hayranlık bu şekilde hortlayınca seriyi bir kez izlemek yetmedi ve defalarca izlemeye başladım.Ara ara da izlemeye devam ediyorum 😊 Tabii şimdiki hayranlığım daha çok hikaye üzerine.Filmlerle birlikte kitapları da baştan okudum.Sonra resimli kitapları okudum ve şu an da İngilizce versiyonunu okuyorum.Eski günlerdeki gibi Harry Potter ile ilgili hoşuma giden bir şey olursa koleksiyona ekliyorum.Harry Potter hakkında güzel makaleler yayınlayan derggileri de kaçırmamaya çalışıyorum.Hoş geldin eski Harry Potter hayranlığım, özlemişim seni:)


Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Serinin bende de çok ayrı yeri var. Kitaplarına da filmlerine de bayılırım. İlk okuduğum kitabı Aşkabat Tutsağıydı, kuzenimden alıp okumuştum. Sonra filmlerini izlemeye ve sinemaya gitmeye başladım. :) O zamanlar İnternet şimdiki hiçbir değildi ben de hep dergileri toplardım, içinde HP olan. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım hep bambaşka yeri olacak biz sevenleri için:)

      Sil
  2. dizisi çekilecek diye biliyorum ama emin değilim.bende Alice hayranlığı sende de Potter desene :)))

    YanıtlaSil
  3. Kitaplarını çocuklarım istedi diye almıştım. Onlar da sizin gibi hayrandı Harry Potter filmlerine. Çocuklarımla birlikte oturup izledim ilk filmi. Gerisini bir türlü izlemek, kısmet olmadı. Daha doğrusu izleyeyim diyorum, ekran başından sürekli kalkınca anlayamıyorum filmi. :)
    Umarım tamamını izleme şansı bulurum bir gün, hiç kalkmadan.:)
    Gülümseten, hoş bir yazı olmuş.
    Emeğinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım izlediğinizde siz de beğenirsiniz:) Çok teşekkür ederim:)

      Sil
  4. potter ingilizce okumadım yaa okuyayım daha keyifli olur :)

    YanıtlaSil
  5. Harry Potter sevilmeyecek gibi değil, ben de çok seviyorum:))) Koleksiyon kitaplarından alamadım:( Filmleri de aşırı güzel, tekrar tekrar seyredilir:) En son ajandasını almıştım:))) Bardakları vardı bir ara, onlardan almıştım ama kırıldı:(
    Üstünde Harry Potter olan her şey çok güzel:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kitapları hep indirimli dönemlerde yakalamaya çalıştım:) Yoksa yanına varılmıyor😑O bardakların o zaman kıymetini bilemedik, şimdiye bile kalırdı:) Evet ya Harry Potter temalı şeylere ben de bayılıyorum:)

      Sil