KORE DİZİSİ ÖNERİLERİM📺

 


Uzun zamandır Kore dizisi izleyicisi olarak ve tabii bunları yorumlayan bir blogger olarak güzel bir Kore Dizisi Önerisi yazısı hazırlamak istedim.Her izlediğim diziyi beğenmiyorum haliyle, hatta yarım bıraktıklarım da oluyor.Ama bazı diziler var ki tekrar tekrar izlesem bıkmam ki denk geldiğinde ilk kez izliyormuş gibi keyifle izliyorum hala.Bunların da sayısı çok fakat içlerinden gerçekten çok beğendiğim, güzel ve izleyen herkesi çekebilecek konulara sahip dizileri toparlayıp güzel bir liste oluşturdum.Buyurun efendim Kore Dizisi önerilerime bakalım:)




Ruh değiştirme büyüsü eğitimi almış bir kılıç ustasının, peşinde olan adamlardan kaçarken ruhunu başka bir bedene aktarmasıyla başlayan ve Jang Uk'un yıllarca kendisini eğitebilecek ustasını bu bedende bulmasını konu alan fantastik bir dizi.Bu zamana kadar yapılmış fantastik türde en başarılı Kore dizilerinden biri.2 sezonu var.Ben ilk sezonu daha çok beğendim ama genel olarak sürükleyici bir dizi.


Black

Ölüleri görme yeteneğine sahip Ha Ram ile ruh alma ve dünyaya kaçan ruhları yakalamadan sorumlu ölüm meleğinin karşılaşmasını anlatan bir hikaye.Yine fantastik türde ve oyuncuların çok başarılı oynadığını güzel, sürükleyici bir dizi.



Bebeğinin doğumuna çok az bir zaman kala bir kaza sonucu ölen annenin ruhunun bir süreliğine dünyaya gönderilmesi sonucu yaşadıkları anlatılıyor.Kızını korkutan kötü hayaletlerden onu korurken aynı zamanda ailesinin yeni hayatını da gözlemleme şansı olur.Sıra dışı bir hikayeye sahip aynı zamanda da birçok yerinde düşündüren ve duygulandıran sahnelere sahip çok başarılı bir dizi.



Ruhunda farklı yedi karakter taşıyan Cha Do Hyun ile Psikiyatrist Oh Ri Jin'in karşılaşmasının ardından bu hastalık üzerine çalışıp iyileşme sürecini anlatan bir dizi.Her karakterin Cha Do Hyun'un geçmişine ait eski bir hikayesi olması ve bu geçmişte Oh Ri Jin'i de bulmaları diziyi daha ilgi çekici yerlere sürükler.Kill Me Heal Me de bu zamana kadar yapılmış, psikoloji türünde en başarılı Kore dizisiydi.İzlemenizi kesinlikle tavsiye ederim.



Uzun zamandır peşinde olduğu bir suçluyu yakalamak üzereyken geçirdiği kaza sonucu kendini 1988 yılında bulan Han Tae Joo'nun o dönemin suçlarıyla mücadelesi ve o döneme ayak uydurması anlatılıyor.Ama zaman geçtikçe gerçekten hangi döneme ait olduğu konusunda şüpheleri artıyor.Zaman yolcuğu konulu başarılı yapımlardan bu da.


Secret Healer

Bir büyü sonucu ikizleri olan kraliçe, üzerinde lanet olan kızını büyütmekten vazgeçer.Saraydan çok uzakta ve geçmişinden habersiz büyüyen Seo Ri'nin bu laneti üzerinden kaldırması gerekmektedir.Bu da oldukça sürükleyici ve fantastik bir dizi.İzlediğim en başarılı tarihi-fantastik dizilerden biri.



Hae So, boğulmak üzere olan bir çocuğu kurtarırken bilincini kaybeder ve kendini Goryeo döneminde bulur.Kendine çok benzeyen bir kızın yerini almıştır.Sarayın içinde yeni bir hayatı olan Hae So dönemin veliaht prenslerine fark ettirmeden gelecekten birçok şey öğretir.Zaman yolcuğu konulu en başarılı yapım da sanırım Moon Lovers'tı.İzlemediyseniz mutlaka bir göz atın derim.



İkiz olarak dünyaya geldikten sonra kendisinden vazgeçilen Deok Man'ı bakıcısı farklı bir ülkede büyütür.Deok Man zamanla saraya ait olduğunu anlar ve başlarda kimliğini gizleyerek yavaşça saraya girerek tahtını geri almaya çalışır.Bu zamana kadar birçok tarihi Kore dizisi izledim, hatta bir ara çok seviyordum bu türde dizi izlemeyi.Ama hiçbiri Queen Seon Deok kadar etkilemedi beni.Hatta sonunda ağlamıştım dizinin.Çok etkileyici bir hikayeye sahip ve inanılmaz başarılı bir yapım.Tek bir tarihi Kore dizisi tavsiyesi isterseniz kesinlikle Queen Seon Deok derim.



1988 yılında yaşayan Deok Sun, ailesi, arkadaşları ve çevresinin günlük yaşamını anlatan muhteşem bir hikaye.O dönem o kadar güzel yansıtılmış ki diziyi izlerken çok beğendim.O döneme ait bizim de hatırlayacağımız birçok şey var dizi içerisinde.Dönem dizileri içerisinde de izlediklerim içinde en iyisi Reply 1988'di.



Eski aşkı A Eum'ı bulmak için dağ ruhu görevini bırakıp insanların arasına karışan dokuz kuyruklu tilki Lee Yeon'un hikayesini anlatıyor.Seri iki sezon ve bir de spin offtan oluşuyor.Hepsini izledim ve aralarında ayrım yapamıyorum.Fantastik türde en başarılı yapımlardan biri.Ben dizileri genellikle güncel izlemem ama bu dizinin iki sezonunu da güncel izledim ve tek kelimeyle bayıldım.Mutlaka bir göz atın derim.



Ölen ruhlar alemine ait olan, dünyada intihar etmeye çalışanları engelleyen görevlilerin kurtardıkları hayatlar konu alınıyor.Geçmişten günümüze hem bireysel hem de toplumsal sorunların çok güzel işlendiği başarılı bir yapım olmuş.


True Beauty

Lise öğrencisi olan Im Ji Kyung'un cildindeki kusurları makyajla saklayarak okulun en popüler kızı olma çabasını anlatıyor.Klasik bir lise temalı dizi ama mangadan çevrildiği için ve oyuncuların performansları çok güzel olduğu için çok daha keyifli bir dizi haline gelmiş.Sevimli bir diziydi.


W: Two Worlds Apart

Babasının çizgi romanlarının sıkı takipçisi olan Oh Yeon Joo, bir gün kendisini bu çizgi romanda bulur.İzleyen herkesi mest eden müthiş bir yapımdı W.Fantastik türe ve çizgi romanlara ilgisi olanların mutlaka bakması gereken bir dizi.

Benim tavsiye ettiğim Kore dizileri bunlardı.Bu dizileri ben keyifle izledim ve sizlerin de sevebileceğini düşünüyorum.Aralarında izledikleriniz olursa yorumlara bekliyorum:) Şimdiden keyifli seyirler:)

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Muhteşem Kraliçe ve Kill Me Heal Me en sevdiklerimden. İkisinin de sonu üzücü ve çarpıcıydı. Unutulmaz dizilerden. :)
    W, Tomorrow ve Tale of The Nine Tailed de çok iyiydi. :)) Ama 1938 olanı çok değişmiş ya ilk sezonun yeri ayrı. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ikisi aşırı başarılı yapımlardı.Ben her sezonu izleyebilirim:D

      Sil
  2. hımm izlemediklerim var pekuuu :) moon lovers ve kill me en sevdiklerime giriyor :)

    YanıtlaSil
  3. Kore dizilerini, filmlerini pek izleyemiyorum:( Birkaç kere denedim ama sıkıldım. Benim dışımda herkes seviyor tabii:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok canım olabilir herkes sevmek zorunda değil:) Sevmeyeni de çok.Bana da Çin dizileri öneriliyordu mesela ben de onlara başlayıp yarım bırakmışımdır:)

      Sil