HOLIKA HOLIKA GREEN TEA AND CHARCOAL EGG SOAPS İNCELEME YAZISI🥚

 


Yüz temizleme ürünleri arasında bir dönem katı sabunları da kullanmıştım.Bir ara beyaz sabunların cildi çok iyi temizlediği ve siyah noktalardan arındırdığı söylenmişti onu denemiştim, Dove'un katı sabunları zaten hala meşhurdur onu kullandım, doktorumun önerdiği bir katı sabunu da denemiştim.Cilt tipimden kaynaklı olabilir ama bu tarz sabunları sevdim.Genellikle cildimde yağlanma problemi olduğundan bu tarz sabunlar cildime çok iyi geliyordu.Uzun zamandır katı sabun denememiştim ve sevgili arkadaşım Cherijamu'nun hediyesi ile Holika Holika'nın katı formda olan meşhur Egg Soap'larını deneme şansım oldu.Bu yazımda sizlere bu sabunlar hakkındaki yorumlarımdan bahsedeceğim.


-Ürün, paketinden sabunların şekline kadar yumurta temalı:) Sabunların paketi birebir yumurta paketi gibi yapılmış, çok şirin gerçekten:) Sabunların şekli de yumurta gibi.

-Sabunlar ikili şekilde satılıyor.Tek çeşit üründen iki adet sabun bulunuyor paket içerisinde.Bendeki Green Tea versiyonu olarak geçiyor ama arkadaşım denemem için bir tanesinin yerine Charcoal olanı da koymuş:)

-Ürünler el yapımı olarak geçiyor.Buna kesinlikle katılıyorum.Çünkü ürünü ilk zamanlar kullandıktan sonra bir kenara almıştım ve sabunların üzeri küflenmişti.Büyük ihtimalle içeriği temiz olduğundan bozulma oldu.Bu yüzden ürünü bitene kadar düzenli kullanmak ve açık bir yerde bırakmak gerek.

-Sabunlar bahsettiğim gibi katı formda.Ben elimde köpürtüp yüzüme bu şekilde uyguladım.Köpürmeleri güzel.Ne çok yoğun ne de az.

-Kore yapımı yüz yıkama köpüğü, katı sabunlar yada krem yapıdaki temizleyicilerle cildinizi temizledikten sonra ciltte müthiş temiz bir his bırakır.Bu sabunlarda da aynı şey oldu.Cildimi acayip güzel temizledi, yağdan arındırdı ve gıcır gıcır bir his bıraktı.

-Gözenekleri, siyah noktaları yüzeysel temizlese de günlük temizleyici olarak hoşuma gitti.

-Özellikle sık yağlanma yaşanılan dönemlerde kullanılabilecek güzel ürünler.


Bendeki çeşitlerini de anlatayım ayrı ayrı;

-Charcoal; Kömür içerikli katı sabun.Köpürttüğünüzde biraz sarımsı bir renk çıkıyor sabundan.Bu köpükle cildinizi temizlerken galiba kömür aktifleşiyor çünkü daha hızlı köpükleşiyor ciltte.Cildi çok iyi temizliyor.Yağdan arındırıyor.Bir de benim cildimde sivilcelenmeleri durdurdu ve daha hızlı iyileşmesini sağladı.

-Green Tea; Yeşil çay içerikli sabun.Cildi güzel şekilde ve kömürlü olana göre daha nazik temizliyor.Cildin nemini kurutmadan cildi yağdan arındırıyor.Yeşil çay içeriği cilt bakımında sevdiğim bir içeriktir, bu sabunu da beğendim.


Holika Holika, hayvanlar üzerinde deney yapan markalar arasında yer almaktadır.

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Kaleminize sağlık, teşekkürler paylaşım için...

    YanıtlaSil
  2. ilginç, görmemişim hiç, bakayım bunlaraa :)

    YanıtlaSil
  3. Katı sabun cildi mahvediyor diyorlar doğru mu bilmiyorum ama hiç cesaret edemiyorum. Bu sabunları teyzem hediye etmişti ama kabul etmemiştim kendi kullandı herhalde. Gıcır gıcır yapması kurttuğuna delalet değil mi bu arada kozmetik bilgim çok az biliyorsun merak ettim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cilt tipine göre değişir katı sabunun etkileri.Bana iyi geliyor çoğunlukla mesela.Temizlediğine ve ciltteki çoğu yağı da arındırdığına işaret diyelim:) Bu yağlı ciltlerde çok sorun oluşturmaz ama kuru ciltlerde ekstra kuruluk, hassasiyet ve dökülme yapabilir.

      Sil
  4. Sabunların kutusu ilginçmiş gerçekten. Hiç görmedim böyle bir tasarım. Bizimkiler görse yumurta almışım diye buzdolabına koyarlardı galiba. :)
    Cildim kuru olduğundan duş dışında yüzüme sabun sürmüyorum. Cildinde yağlanma sorunu olanlara güzel bir seçenek gibi görünüyor.
    Keşke hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir marka olsaymış.
    Emeğinize sağlık olsun.
    Şimdiden yeni yılınızı kutluyorum. Nice mutlu yıllara...:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildi kuru olanlar için katı sabun kullanmak çok iyi olmuyor, evet.Keşke bütün markalar artık deneyi bıraksa.Çok teşekkür ederim.Size de mutlu yıllar:)

      Sil