NYX FACE AND BODY GLITTER İNCELEME YAZISI✨

 


Işıltı, makyajda sevdiğim bir detaydır.Son dönemlerde de makyajda ışıltı kullanmak popüler olduğu için ben de ara sıra makyajlarıma ışıltı katıyorum.Glitter olarak makyaj sektörüne giren bu ürünler makyaja genellikle daha çok ışıltı, parıltı ve yansıma veriyor.Bu etkiler glitterların yapılarına göre değişiyor.Genellikle göz makyajında kullanılan glitterlar konsept yada özel gün makyajlarında yüze de uygulanabiliyor ve ben yüzdeki duruşlarını da çok beğeniyorum.Bu yazımda sizlere denemiş olduğum glitterlardan olan NYX Glitter ürününü anlatacağım.


-Yüz ve vücut glitterı (sim, ışıltı) olarak geçiyor.

-Küçük 2,5 gramlık kaplara konulmuş ürünler ve bu kapların üzerinde tuzluk gibi delikler var.Buradan dökerek ürün alabiliyorsunuz.Glitterlar sim sim olduğundan etrafa bulaşma yapabiliyor kullanırken.Bu yüzden ben ya kapalıyken ters çevirip vurarak kapağına ürün alıyorum yada açtıktan sonra yine kapağına yaklaştırarak döküyorum.Daha sonra fırçama yada parmağıma alıyorum glitterı.Döktüğünüzde yoğun ürün çıkmıyor.Bu yüzden kontrolü biraz daha rahat.

-Glitterlar, glitter yapıştırıcısı olmadan da çok kolay bir şekilde makyaja eklenebiliyor ama yapıştırıcıyla çok daha iyi duuyor.Daha iyi renk alınabiliyor ve kalıcılığı daha fazla oluyor.

-Fırçayla ve parmakla uygulamada da başarılı.Ama parmakla uygulamada daha fazla sim ve renk verebiliyorsunuz makyaja.

-Glitterların uygulaması sadece bölgesel şekilde oluyor.Yani dağıtılmıyor.Bu glitterları de genellikle bölgesel olarak fırça yada parmağımla yapıştırır gibi uyguluyorum.

-Glitterlar tane tane olduğundan uygulama yaparken göz altına yada yüze uyguladığınızda yüzün farklı yerlerine dökülme yapıyor.Bu yüzden göz makyajını ten makyajından önce yapmanız daha iyi olacaktır.Bu şekilde göz altına dökülen glitterları bir makyaj temizleme mendiliyle alıp üzerine ten makyajınızı yaptığınızda daha iyi duruyor.Ten makyajının üzerine dökülünce temizlemesi çok zor oluyor.Glitterları yüzün farklı bir yerine uygulayacaksanız yüze pudra uyguladıktan sonra glitterın altına yapıştırıcı uygulayarak kullanmanızı tavsiye ederim.Dökülenleri de fırça yardımıyla süpürebilirsiniz.

-Gün içerisinde göz altına dökülme yapıyor.Glitterların bazılarının yapıları farklı.Yapılarına göre göz altına dökülme yoğunluğu değişiyor.Mesela daha büyük simlere sahip olanlar çok daha fazla dökülüyor ve bayağı belli oluyor bu dökülme.Boyutları küçüldükçe dökülme oranı azalıyor ve daha az belli oluyor dökülenler.

-Kalıcılığı iyi.Dökülme olsa da göz üzerinde bayağı ışıltı kalıyor.Yapıştırıcı kullanılmamış halinin de kalıcılığı iyi.

-Işıltıları çok güzel ve gözde inanılmaz hoş duruyorlar.Hatta bazıları yanardönerli ve ışığa göre farklı renklere dönüşüyor.

-Renkleri çok güzel ve çok sevdiğim makyaj ürünlerimden.Bu glitterlarla makyaj çıkarmak çok keyifli oluyor.Makyaj koleksiyonumda uzun süre benimle kalacak ürünlerden.


Renklerin duruşları sırasıyla;

GLI01(Blue), GLI02(Rose), GLI03(Teal), GLI04(Copper), GLI05(Gold), GLI06(Crystal), GLI07(Ice), GLI08(Bronze), GLI09(Red), GLI10(Silver), GLI11(Violet), GLI12(Gunmetal)

-Bazı renklerin yapıları diğerlerinden farklı.

-Blue, Rose, Teal, Copper, Gold, Bronze, Red, Silver, Violet ve Gunmetal renklerinin şekilleri aynı ve küçük.Hafif dökülme yapıyor ve belli oluyor.

-Crystal rengi ise çok büyük simlere sahip.Aşırı dökülme yapıyor ve çok belli oluyor.Gri renge sahip ama ışıkta her renge dönüşüyor.Kullanması zor ama eğlenceli bir renk

-Ice rengi diğerlerine göre daha ince ve toz yapıda.Yansımalı.Çok hoş buz gibi bir ışıltı katıyor.Çok dökülme olmuyor ve dökülenler de belli olmuyor bu renkte.

-Bütün renkleri çok güzel ama favorilerim Rose ve Ice.



NYX, hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir markadır.

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Işıltılı olmak insanlarında dikkatini çektiği bir noktadır. 😊

    YanıtlaSil
  2. nyx bir kraliçe ismi ordan demek ki ışıltılı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Markayı uzun zamandır biliyorum ama isminin anlamının bu olabileceği hiç aklıma gelmedi:) Hatta bir kraliçe ismi olduğunu bile bilmiyordum:)

      Sil