20TH CENTURY GIRL FİLM KONUSU VE FİLMDEN REPLİKLER📹


Ülke: Güney Kore

Tür: Gençlik, Romantik, Melodram

Yıl: 2022

Süre: 119 dakika


Oyuncular:

Kim You Jung / Han Hyo Joo- Na Bo Ra

Byeon Woo Seok- Poong Woon Ho

Park Jung Woo- Baek Hyun Jin

Roh Yoon Seo- Kim Yeon Doo


Konusu:

1999 yılında, 20. yüzyılın son senesinde geçen bir gençlik filmi.Na Bo Ra ve Kim Yeon Doo çok yakın arkadaşlardır.Yeon Doo'nun kalp hastalığı vardır ve ameliyat için Amerika'ya gitmesi gerekir.Gitmeden önce Bo Ra'ya birinden hoşlandığını ve bu kişinin Baek Hyun Jin olduğunu söyler.Na Bo Ra, arkadaşının bu sözlerinden sonra Baek Hyun Jin'i yakından tanımak ve onun hakkında öğrendiklerini Yeon Doo'ya yazmak için sürekli çevresindedir ve onun bulunduğu kulüpe katılmak ister.Na Bo Ra'nın katıldığı bu kulüpte yer kalmayınca çok da hevesli olmayan Hyun Jin yerini ona verir.Bo Ra büyük bir  hayal kırıklığına uğrar ama Hyun Jin'in en yakın arkadaşı olan Poong Woon Ho bu kulüptedir ve Bo Ra'nın Hyun Jin hakkında bir şeyler öğrenmek istediğini fark eder.Bu sırada öğrendiği her şeyi mektupla Yeon Doo'ya anlatır.Bunlar olurken Bo Ra ve Woon Ho birbirlerini tanımış ve ortak birçok noktalarının olduğunu fark etmişlerdir.Zamanla ikisi de birbirlerinden hoşlandıklarını fark ederler.Bunu Yeon Doo'ya söylemek için sabırsızlanan Bo Ra, Yeon Doo geldiğinde şok edici bir gerçeği öğrenir.Yeon Doo bir isim karışıklığı yapmıştır ve onun hoşlandığı kişinin de aslında Woon Ho olduğunu söyler.Bu durumun arkadaşlıklarına zarar vermesinden korkan Bo Ra ne yapacağını bilemez ama Woon Ho, Bo Ra'dan vazgeçmeyecektir.Woon Ho'nun Yeni Zelanda'ya taşınması gerekmektedir ve Bo Ra'ya, ona her gün mail atacağına söz verir.Woon Ho gittiğinden beri sürekli mailleşen ikili, yine bu maillerle 20. yüzyılı geride bırakıp 21. yüzyıla girmişlerdir.Bir süre sonra Bo Ra'ya gelen mailler kesilir ve uzun bir süre Woon Ho'dan haber alamaz.Çok uzun yıllar sonra gereği öğrenir.


Yorumlarım ve Diziden Notlar:

Kore dizilerini, filmlerinden daha çok sevdiğim için sık Kore filmi izlemem aslında.Ama izleyecek bir şey ararken merak edip bu filme başladım.Kim You Jung ve Han Hyo Joo'nun oyunculuklarını beğendiğimden filmi de severim diye düşündüm ve öyle de oldu.Muhteşem bir filmdi.Aslında kısaca 20. yüzyılın sonlarında başlayan aşklarını 21. yüzyıla taşımak isteyen gençlerin hikayesi de diyebiliriz film için.Sonuna kadar sıkılmadan izleyebileceğiniz, hem eğlenceli hem heyecanını koruyan ve merak uyandıran bir hikayeydi.Evet, sonunda izleyiciye bu yapılır mı isyanını yaşadığımız bir film ama öyle olmasa da bu kadar sevilebilir miydi bilmiyorum.Filmde, Strong Girl Nam Soon dizisinde izleyeceğimiz Byeon Woo Seok ve Ong Seong Wu oynamış.Beraber sahneleri yoktu ama birlikte yer aldıkları projelerden biriydi.Çok güzel, hakkındaki abartıları sonuna kadar hak eden ve izlemenizi tavsiye edebileceğim muhteşem bir film.

Filmden Replikler (Spoiler içerebilir)

























Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. Kadın oyuncuların bazı dizilerini izlemiştim özellikle kim you jung çok beğendiğim bir oyuncu bu filmi de not aldım, kaleminize sağlık....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten genç ve harika bir yetenek Kim You Jung.Teşekkür ederim:)

      Sil
  2. Güzel bir Güney Kore filmi :)

    YanıtlaSil
  3. izleyip sevmiştim. ben de kore dizilerini filmlerine yeğliyorum niyeyse :) ama japon filmleri mesela çok iyi oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı fikirdeyim, dizileri daha iyi oluyor:)

      Sil
  4. ay yaa senin yazılarını sıra ile okuyorum daaa bu yazında mı kalmıştım ki acaba :) genelde hangi yazında kaldığımı not alıyorum da bu kez yazmamışım :)

    YanıtlaSil
  5. ay bu filmde deli gii ağladım

    YanıtlaSil