FANTASTİK CANAVARLAR FİLM SERİSİ KONUSU VE FİLMLERDEN REPLİKLER🐉

 


Harry Potter film serüveninden sonra bizi hemen hemen aynı seyir zevkine eriştirecek bir film serisi daha yapıldı.Adı, Fantastik Canavarlar.J.K. Rowling'in kitaplarından biri olan 'Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?'dan esinlenerek yapılmış bu seri bizi tekrar sihir dünyasına götürüyor.Harry Potter ile aynı sihir dünyasına sahip bu hikaye bu kez 1920'lerde geçiyor ve baş kahramanımız da fantastik canavar diye tabir edilen sihirli yaratıkların bakımında uzman olan Newt Scamender.Seri 3 filmden oluşuyor.Amerika ve Birleşik Krallık yapımı.Serideki filmlere sırasıyla bakalım.



Fantastik Canavarlar: Nelerdir, Nerede Bulunurlar?

Yıl: 2016

Süre: 133 dakika

Oyuncular: 

Eddie Redmayne- Newt Scamender

Dan Fogler- Jacob Kowalski

Katherine Waterstone- Tina

Serinin ilk filminde sihirli yaratıkların bakımı ve eğitiminde uzman olan baş karakterimiz Newt Scamender ile tanışıyoruz.Newt bu yaratıkları yetiştirirken çok dikkatli olmalı.Kaçarlarsa muggleların görmesi, tetiklendikleri halde çevreye zarar vermeleri söz konusu olabilir.Newt İngiltere'den Amerika'ya bir seyahat gerçekleştirir.Burada içi sihirli yaratık dolu çantasını bir muggleın çantası ile bir kaza sonucu karıştırır.Bu muggleın ismi Jacob'tır ve çantasını açtığında bu yaratıkların kaçmasına sebep olacaktır.Newt durumu anlar anlamaz bu yaratıkları tekrar çantaya geri koymak için Jacob'la büyük bir maceraya girişir.

Serinin bana en karışık gelen bölümü buydu.Aslında sırasıyla izlemedim, karakterleri biliyordum ama olayları karışık gelmişti.Newt'in Hogwarts'taki evinin Hufflepuff olması ve sihirli yaratıklarda uzman olması karaktere oldukça karizmatik bir hava katmış.Ayrıca bu filmde, ileride Voldemort'un hortkuluku olacak Nagini'nin insan formunu göstermişler.Filmin sonunda ikinci filme konu olacak olan Grindelwald'ı da görüyoruz.

Replikler;







Fantastik Canavarlar: Gridelwald'ın Suçları

Yıl:  2018

Süre: 134 dakika

Oyuncular:

Eddie Redmayne- Newt Scamender

Dan Fogler- Jacob Kowalski

Johnny Depp- Gellert Grindelwald

Jude Law- Dumbledore

Serinin ikinci filmi olan Grindelwald'ın Suçları'nda, Harry Potter serisinde Dumbledore'un hayatını konu alan bölümde karşımıza çıkan Grindelwald'ı konu alıyor.Bir önceki bölümün sonunda yakalanan Grindelwald hapisten kaçar ve büyü yeteneğine sahip olanların gücünü artırmak, yenilmez olmak için bir topluluk kurar.Buraya çekebildiği kadar çok büyücü çeker.Bu yaptığının sonu büyük bir ayrılığa ve yıkıma sebep olacağı için onu durdurmak gerekir.Bunu yapabilecek tek kişi olarak Dumbledore görüldüğü için onun harkete geçmesi beklenir.Dumbledore'un ise Newt'in yardımına ihtiyacı olacaktır.

İkinci kısım ilkine göre daha anlaşılır ve daha aksiyonluydu.Grindelwald karakterini Johnny Depp'in oynaması karaktere daha fantastik bir hava katmış.Seride Dumbledore ve Hogwarts'ı da ilk kez bu filmde görüyoruz.Hatta McGonagall da var.Harry Potter hayranları olarak bu kısımlarda ayrı bir heyecan yaşadık:) Bunların dışında Jacob karakteri inanılmaz komik ve eğlenceli bir karakter.Bu filmde bu halinin zirvesini izletti bize.

Replikler:












Fantastik Canavarlar: Dumbledore'un Sırları

Yıl: 2022

Süre: 143 dakika

Oyuncular:

Eddie Redmayne- Newt Scamender

Dan Fogler- Jacob Kowalski

Jude Law- Dumbledore

Mads Mikkelsen- Gellert Gridelwald

Serinin çıkan üçüncü filmi ise daha çok Dumbledore'u, geçmişini ve onun Gridelwald'ın kötü emellerini gerçekleştirememesi için çabalarını anlatıyor.Grindelwald'ın artık harekete geçip sihir dünyasının ve bu dünyadan onun yanında olanların yenilmez olması için yaptıkları anlatılıyor.Bunun için sınırları zorlayacak ve sihir dünyasının başına geçmeye çalışacaktır.Bu amacı için ise sihirli bir yaratık olan ve hislerine güvenilen Qilin'i kaçırarak kullanacaktır.Newt, Qilin'i kurtarmanın peşindedir ve Grindelwald'ı engelleyecek tek kişi olarak görülen Dumbledore ile iş birliği yaparak büyük bir planla hem sihir dünyasını hem de sihirli yaratığı kurtarmaya çalışırlar.

Grindelwald'ı ilk oynayan Johnny Depp'ti ve bu filmde oynayan ise Mads Mikkelsen'dı.Filmlerin tarzlarına baktığımızda açıkçası ben ayrım yapamıyorum.Oynadıkları filmdeki karakterlere çok uygun oyuncular seçilmiş.Mads ikinci film için fazla gerçekçi olurdu ve Johnny de üçüncü film için fazla fantastik kaçardı diye düşünüyorum.Bu filmde bir de Harry Potter serisinde okuduğumuz meşhur Dumbledore-Gridelwald düellosunu da izledik.Çok iyiydi.Zaten aksiyonu bol ve başarılı bir filmdi.Filmde Harry Potter serisinden tanıdığımız Aberforth Dumbledore'un gençliğini kısa süre de olsa izlemiş olduk.

Replikler:






Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Kaleminize sağlık, kesinlikle izlemek isterdim ama ertelemekten unutmuştum yazınız ile yeniden hatırladım. Güzel bir hafta sizinle olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, size de güzel haftalar diliyorum:)

      Sil
  2. Bu seriyi seviyorum. 3.filmi henüz izlemedim. Newt karakteri çok iyi bence, nazik insanlara bayılırım. 2. filmde Johnny göz alıcıydı, en kısa zamanda 3'e bakayım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Newt harika bir karakter gerçekten:) Ben de Johnny Depp'i karaktere yakıştırmıştım.

      Sil
  3. üç tane mi filmi varmış. sadece ikisini izlemiştim. gideyim de üçüncüyü de izleyeyim :)

    YanıtlaSil
  4. izlemiştim bir daha izleyebilirim keyiflen :)

    YanıtlaSil