DAILY DOSE OF SUNSHINE DİZİ KONUSU, OYUNCULAR VE DİZİDEN REPLİKLER👩‍⚕️

 


Ülke: Güney Kore

Tür: Dram, Psikoloji, Sağlık Dizisi

Yıl: 2023

Bölüm Sayısı: 12


Oyuncular:

Park Bo Young- Jung Da Eun

Yeon Woo Jin- Dong Go Yun

Jang Dong Yoon- Song Yu Chan


Konusu:

Jung Da Eun, çok hassas ve  şefkatli karaktere sahip bir hemşiredir.Çalıştığı dahiliye bölümündeki doktorun önerisiyle psikiyatri bölümünde çalışmaya başlar.Profesyonel bir hemşire gibi hareket etmesi istenirken o her bir hastanın ayrı ayrı problemlerinin üzerine düşerek onların daha rahat ve iyi olmasını sağlamaya çalışır.Bu da hem işlerin hızını yavaşlatır hem de hastayla arasında bağ kurar.Zaten dahiliye bölümünden de bu yüzden gönderilmesi istenmiştir.Psikiyatri bölümü aslında yine profesyonelliğini korurken şefkat yönünün de gerekli olduğu bir bölümdür.Hastaların bakım dışında ihtiyacı olan ilgi ve merhameti Jung Da Eun verince hastalarla arasında bağ oluşur.Böyle olunca Da Eun, hastalarla ilgili en ufak bir problem olduğunda kendini suçlar ve bunalıma girer.Özellikle çok değer verdiği hastası olan Kim Seo Wan için hastane dışında bile elinden geleni yapmaya çalışır.Fakat Seo Wan'ın başına gelenler Da Eun için bastırılmış duyguları konusundaki son damla olur.Bundan sonra onu, baktığı hastalarındaki gibi bir hastalık olan depresyon bekler.Başkalarına bu durumda gösterdiği özeni kendine gösteremeyince ilerler ve yardım alır.Ama duygularındaki karışıklık devam eder.Tedavisinin bitiminden sonra neler olacağını kestiremez.


Yorumlarım:

Çağımızın, çoğu insanın mücadele etmek zorunda kaldığı psikolojik hastalıkları konu alan bir dizi.Alanında yapılmış en başarılı dizilerden biriydi kesinlikle.Psikolojik hastalıklara çok güzel ve gerçekçi yaklaşılmış.Hastaların yaşadıklarının aynısını Da Eun'ın yaşayıp bir müddet atlatamaması, benim başıma nasıl gelir, böyle bir şey olamaz diye bir müddet tedaviye direnmesi gerçekçiliği arttırmış.Dizi olduğu için tabii ki bazı karakterlerin zor zamanlarının ardından toparlanması için torpil geçilmiş.Fakat çoğu, hastalıktan tamamen kurtulmadan, bunlarla mücadele etmeyi öğrenerek zor sürecin ardından yaşamına kaldığı yerden devam ediyor.Bunun amacı tabii ki bu durumda olan çoğu insana ilham olmak.Ama tabii ki yola devam edemeyenler, tedavisi uzun sürenler de düşünülmüş.Bunların da hikayesi vardı dizide.Burada da bu sıkıntıları yaşayanların yalnız olmadığı mesajı verilmiş.Bir de dizide Kore'deki sosyal hayatın kişilerin psikolojisine etkilerini de görebiliyorsunuz.Şu an dünyanın her yerinde bu sorunlarla boğuşan, bununla birlikte yaşamına devam eden yada durup nefes alan milyonlarca insan var.21. yüzyılda olmamıza rağmen bu konulara değinmeye hala çekinenler oluyor.Bu yüzden cesur ve başarılı bir yapım olduğunu düşünüyorum.Bu arada dizide en üzüldüğüm hikaye Kim Seo Wan'ın hikayesi oldu.Bunların dışında dizideki shipim gerçekleştiği için de mutlu oldum:)


Diziden Replikler (Spoiler içeriyor):






















































Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Dizinin özeti başta iyi gidiyordu. Hatta kendi kendime dedim ki, tüm hemşireler onun gibi olsa, ne iyi olurdu. Sonra ters köşe oldum. Hemşirenin psikolojisi bozulmuş. Profesyonel davranmasını isteyen doktor haklı olabilir mi acaba...İkilemde kaldım. :)
    Değişik, güzel bir diziymiş.
    İzleyen gözlerinize sağlık olsun. Teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef hastasıyla çok yakın bağ kurduğundan üzüntüsünü kaldıramadı.Çok güzeldi:)Güzel yorumunuz için ben teşekkür ederim:)

      Sil
  2. öğütlüyorsun yani demi :)

    YanıtlaSil