ASOLO DOLCE TINDY ÇİKOLATALI KREMA DOLGULU ÇÖREK TADIM YAZISI🥐


Marketlere gelen farklı atıştırmalıkları denemeyi seviyorum.Özellikle ithal ve yeni çıkmış ürünleri marketler indirim günlerinde satışa sunduklarında deneme şansımız oluyor.Bu yüzden sık sık indirimleri takip eder bu tarz ürünler bulduğumda da denerim.Çikolata seven biri olarak genellikle tatlı atıştırmalıkları merak ediyorum.Geçtiğimiz senelerde bir markete -yanlış hatırlamıyorsam Şok'tu- yine bu tarz, daha önce denemediğim çikolatalı bir ürün gelmişti.Merak edip almıştım.Denediğimde de notlarımı bir yere yazdım ve bu yazımda sizlerle paylaşmak istedim.



İtalya menşeili olan bu atıştırmalık çikolata dolgulu minik çörekler şeklinde.İçerisinden 12 adet çörek çıkıyor ki bayağı iyi.Hamuru biraz milföy hamuruna benziyor, hafif çıtır çıtır bir kıvamda.Denediğimde hamurunu biraz bizdeki Kat Kat Tat'ın hamuruna benzettim ama ona göre çıtırlığı bir miktar daha az.Buna rağmen hamurunun çıtırlığı güzel geldi.İçindeki çikolata dolgusunda kullanılan kakao oranı %35'miş ki bu çok iyi bir oran.Zaten bu dolgudan şekerden çok kakao tadı geliyor.Bu şekilde olması atıştırmalığı daha lezzetli yapmış.Bana sütlü çikolata gibi gelmedi.Bitter-sütlü çikolata arasında bir tadı vardı.Ayrıca dolgusu bol ve akışkan.Şeker oranı, şekerli atıştırmalık sevenler için güzel.Hamurunun ve dolgusunun uyumu da hoş olmuş.Ben hamur-çikolata ikilisini severim.Kruvasan, çikolata dolgulu milföy tarzı atıştırmalıklar, İzmir Bombası, bahsettiğim Kat Kat Tat tarzı atıştırmalıkları sevdiğimden bu ürünü de beğenmiştim.Çayın-kahvenin yanına yakışan lezzetli bir atıştırmalık.Bazı yerlerde hala satışı mevcut diye biliyorum.Bir de sanırım limonlu kremalı dolgulu olanı var.


Ürünün içeriğini ve besin değerlerini yukarıdaki resimden inceleyebilirsiniz.


Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Selamlar, indirim reyonlarında ilgi çekici tatlılar görünce ben de almaya başladım artık. Farklı tatları keşfetmek istiyor insan. İtalyan Asolo Dolco çikolata dolgulu oluşuyla bir de bir düzinelik içeriğiyle dikkatimi çekti. :) İnceleme için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen çok iyi ürünler oluyor:)Rica ederim:)

      Sil
  2. Siz de öyle güzel anlatıyorsunuz ki iştahı kabarıyor insanın. Böyle bir üründen haberim bile yoktu. :)
    Afiyet olsun size. :)

    YanıtlaSil
  3. Ay canım çekti. Öyle bir anlatmışsın ki yemeden yemiş kadar oldum. :)

    YanıtlaSil
  4. sürekli böyle şeyler yiyorum. buna da bakayım :)

    YanıtlaSil
  5. ay çok güzel görünüyor çıtır çıtır

    YanıtlaSil