ALTERRA KAJAL EYELINER İNCELEME YAZISI✏


Göz kalemi sıkça kullanılan makyaj ürünlerinden biri.Göz altına uygulama yapıldığı gibi eyeliner şeklinde de kullanılabiliyor.Genellikle siyah tercih edilse de son dönemlerde farklı renklerde göz kalemi kullanmak yine trendler arasına girdi.Benim de hatırladığım kadarıyla ilk ve en sık kullandığım makyaj ürünü siyah göz kalemiydi.Zamanla eyeliner modası başlayınca kalem olarak kullanmaktan çok göz kapağı üzerinde eyeliner olarak kullanmaya başladım.Tabii bu zamana kadar da birçok markadan çeşitli göz kalemi denedim.Bunlardan biri olan Alterra markasının Kajal Eyeliner'ını anlatmak istedim bugün sizlere.


-Tasarımı oldukça sade.Kalemtıraş ile açılıp yenilenen kalem şeklinde tasarlanmış.Alterra markasının ürünlerinin paketlemesinde kullandığı bir renk var, su yeşilini anımsatıyor.Tasarımında sadece bu rengi sevdim diyebilirim.Gerçekten hoş bir ton.Keşke bu tona özel far yada kalem üretselermiş:)

-Ürün vegan.

-Kalemin yapısı sert.Uygulaması zor oluyor.

-Pigmentasyonu çok zayıf.Renk soluk ve silik duruyor.Bir de renk almak için birkaç kat uygulamaya çalıştığınızda da yapısından ve uygulama zorluğundan dolayı pek kullanışlı olmuyor.

-Göz kalemi olarak uyguladığınızda çok fazla belli olmuyor.Kat kat sürmenize rağmen tam renk alamıyorsunuz.

-Ben bu tarz kalemleri her zaman göz kapağının iç kısmına uygulayıp alta geçiyor mu diye kontrol ederim.Bu kalemde de denedim.Çok fazla alta geçmedi ama bunun tek sebebi pigmentasyonunun zayıf olması.Yani alta geçecek bir renk vermiyor zaten.

-Eyeliner olarak da başarılı değil.Renk vermediği için soluk duruyor ve uygulama zorluğundan dolayı düz bir hat çekilemiyor.Hoş durmuyor.

-Kalıcılığı zayıf.Zaten az olan renk neredeyse tamamen gidiyor.Akma ve bulaşma yapıyor.Özellikle göz kalemi olarak kullandığınızda dayanıklılığı çok az.


Ürünün bendeki rengi;

01 Black- Sade bir siyah renkte.Rengini tam vermediğinden soluk ve grimsi duruyor.


Alterra markası hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir markadır.

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Gençken hep kalem kullandım. Sonra Eyeliner çıktı, kullanmayı hiç beceremedim. :)
    Sizin bu paylaştığınız ürün ben de iyi bir intiba bırakmadı. Olumsuz tarafları epey varmış. Akma ve bulaşma yapmasaydı, biraz iyi olurdu en azından. :)
    Deneyip bizimle paylaştığınız için teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek kullanışlı değil açıkçası:)Rica ederim:)

      Sil
  2. duymadığım bir brand saool :)

    YanıtlaSil