MOVING KORE DİZİSİ KONUSU, OYUNCULAR VE DİZİDEN REPLİKLER🦸‍♂️


Tür: Fantastik, Aksiyon

Yıl: 2023

Bölüm Sayısı: 20


Oyuncular:

Zo In Sung- Kim Doo Shik

Ryu Seung Ryeong- Jang Joo Won

Han Hyo Joo- Lee Mi Hyun

Lee Jung Ha- Kim Bong Seok

Go Youn Jung- Jang Hee Soo


Konusu:

Özel yetenekleri olan bir grup insan devletin savunma teşkilatında çalıştırılmak üzere işe alınırlar.Bu insanların özel yetenekleri kişiden kişiye göre değişmektedir.Kimisi uçabiliyorken kimisi yaralanmıyordur, kimisinin elektriksel yeteneği varken kimisi ise bir insan gücünden kat kat fazla güce sahiptir.Bu teşkilat ve verilen görevler tamamen gizlidir ve bazen çok acımasız işlerde de çalıştırılmaktadırlar.Bu operasyonlara karar veren ve kendi tabiriyle tam bir canavar avcısı olan adam zamanla bu yeteneklerin nesilden nesle aktarıldığını keşfeder ve çalışanlarının çocuklarını da kendi kurumu için yetiştirmeyi hayal eder.Bunu öğrenenler arkalarında iz bırakmadan çocuklarıyla birlikte orayı terk ederler ve bu yeteneklerinden asla bahsetmezler.Tuhaf bir rastlantı sonucu bu çocuklar aynı okula gidiyorlardır.Aslına bakılırsa teşkilatın başkanı için bu çocukları uzun zamandır takip eden bir avcı onları burada yetiştirerek tıpkı anne ve babaları gibi kullanmak istediği için onları aynı okula yönlendirir.Çocukların anne ve babaları bu durumu anladıklarında derhal okula gidip bu kirli planın detaylarını öğrenmek ve çocuklarını bundan kurtarmak isterler.Bu problemin dışında kendilerinin de yıllarca savaştığı karşı taraf harekete geçmiştir ve insan üstü yeteneği olan herkesi yok etme emri almışlardır.Bunların arasında çocuklar da vardır ve artık hem diğer tarafa karşı savaşa hem de özgürlükleri için mücadele etmeye başlamışlardır.Bir nevi artık o beklenen savaş gelmiştir.Burada ebeveynlerinin yanı sıra çocuklar da uzun süredir sakladıkları ve bastırdıkları yeteneklerini kullanarak savaşa dahil olurlar.Artık tek istedikleri özgürlük ve bu yetenekleriyle sıradan bir insan gibi yaşamaktır.



Yorumum:

Bu zamana kadar izlediğim en iyi Kore dizilerinden biriydi.Benim için kesinlikle ilk 5'e girer.Senaryo inanılmaz orijinal ve etkileyici.Aksiyon sahneleri çok iyi çekilmiş.Hatta biraz Amerika yapımı dizileri anımsatıyor.Görüntü kalitesi de muhteşemdi.Çok kaliteli bir yapım olmuş.Ayrıca oyuncular da çok iyi seçilmiş.Başrolde oynayan oyuncuların hepsi genellikle projelerinde başarılı olan sanatçılar ve bu dizide de harika iş çıkarmışlar.Kan görme konusunda sıkıntınız yoksa izlemenizi tavsiye edebileceğim bir dizi:)


Diziden Replikler:


Şu sahnede mahvoldum:(






























































Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. ne değişik konu ve kahramanlar :) çok iyi diyon pekiii :) kore diyince aklıma önce romantik komedi ve lise dizileri geliyo :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu çok farklı bir konuya sahipti ve inanılmaz sürükleyici bir diziydi.Çok başarılı olmuş.

      Sil
  2. Bölüm sayısı 20 olmayaydı, iyiydi. Az olsaydı kesin izlerdim. Konusunu epey beğendim çünkü. Filmlerde kan görmek beni rahatsız etmiyor. Gerçek değildir o diyorum. :)
    İzleyen gözlerinize ve anlatımınıza sağlık olsun. Teşekkür ediyorum kıymetli paylaşımınıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu ve akış olarak kendini izlettiren bir dizi.İlk bölümler 40-50 dakikalık sonraki bölümleri 1 saat civarında.Çok teşekkür ederim:)

      Sil