ABSOLUTE NEW YORK HD FLAWLESS POWDER FOUNDATION İNCELEME YAZISI📸

 


Pudra fondötenler eskiden en sık kullanılan fondöten türlerindendi.90'lı yıllarda fondöten olarak genellikle pudra fondötenlerin kullanıldığını hatırlıyorum.Bu 2000'li yıllarda da bir miktar devam etti ama o dönemlerde likit fondötenler yaygınlaşmaya başlayınca pudra fondötenleri yavaş yavaş unuttuk.Çok sık kullanılmasa da hala bu kategoride ürün üreten markalar var.Bir de böyle fondöten gibi renkli pudra yerine son dönemlerde transparan, renksiz yada sıkıştırılmamış pudra kullanımı daha yaygınlaştı.Bu pudralar da zaten fondöten olarak değil de makyajı sabitlemek yada matlaştırmak için kullanılıyor.Benim bugün anlatacağım ürün pudra fondöten kategorisine giriyor.Absolute New York markasından HD Flawless Powder Foundation'ı incelemeye başlayalım.


-HD kusursuzluğu görünümü vaat eden, doğal mat bitişli pudra fondöten.

-Bu ince yapılı fondöten rahat uygulanabilir, cildin kendi ışıltısını kaybettirmeyen popüler bir mat bitişe sahip kapatıcılığa sahiptir.Benzersiz kusursuzlaştırıcı formülü yumuşak dağılım ve cildin tonuna bağlı kalan, çizgilere ve gözeneklere dolmadan hızlıca yayılabilen, ince öğütülmüş pudradan oluşturulmuştur.

-Ürün tasarım olarak oldukça sade ve şık.İçerisinde ürün, ayna ve sünger bulunuyor.

-Pudra fondötenin yapısı oldukça ince ve yumuşacık.Ürün alırken çok fazla tozutma yapıyor.Yapısı ince olmasına rağmen yoğun bir ürün.Süngere ve fırçaya bol bol ürün geliyor.

-Bu pudrayı ben hem fondötenimi sabitlemek hem de sadece fondöten olarak kullanmayı denedim.Tek başına sadece fondöten olarak kullandığımda cilde gerçekten HD efekt verdiğini fark ettim.Cildi tamamen matlaştırıp pürüzsüz bir görünüm veriyor ve cilt tonunu da eşitliyor.Tek başına kullanıldığında görünümü çok iyi.

-Ten makyajını çok güzel sabitliyor ve makyajın kalıcılığını arttırıyor.

-Fondöten üzerine uygulandığında fondötenin verdiği nemli görünümü anında matlaştırıyor.Göz altlarını ve yüzün diğer bölgelerini çok güzel matlaştırıyor ve sabitliyor.

-Uygulandıktan sonra gözenek görünümünü ciddi anlamda azaltıyor.

-Bir de sünger ve fırçayla uygulama sonuçlarından da bahsedeyim.Kendi süngeriyle uyguladığınızda daha yoğun renk ve ürün aldığınızdan hem matlaştırma etkisi hem de fondöten etkisi artıyor.Fırçayla ise pigmentasyonu azalıyor.İki türlü dağıtma işlemi de kolay ve eşit dağıtılabiliyor.Ben içlerinde süngerle uygulandığında sağladığı görüntüyü daha çok beğendim.

-Pigmentasyonu yüksek.

-Kapatıcılığı yüksek.Hatta birçok likit fondötene göre kapatıcılığı daha başarılı diyebilirim.Göz altındaki koyu görünümü cilt üzerindeki kızarıklık ve renk eşitsizliklerini ve sivilce izlerini kapatma konusunda güzel.%100 kapatıyor diyemem ama görünümlerini azaltıyor.

-Kalıcılığı güzel.Matlığı uzun süre koruyor ve bulaşma yapmıyor.

-Yoğun ve sık kullanımda sivilcelenme yapıyor.


Bendeki tonu;

Nude (HDPF04)- Sarı alt tonlu orta tonlarda bir ten rengi.Tamamen mat.Rengi bana koyu.Ama cildime eşit şekilde uyguladığımda yaz makyajlarında çok fazla belli olmuyor bu koyuluğu.





Ürünün içeriğini yukarıdaki resimden inceleyebilirsiniz.

Absolute New York, hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir markadır.

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

2 Yorumlar