DEFTER KOLEKSİYONUM | HANGİ DEFTERİ NE İÇİN KULLANIYORUM🗒


Bu bloggerınız kozmetik tutkusunu geride bırakırken kırtasiyeye tutuldu:) Eskiden de çok severdim ama son dönemlerde yazı yazmayı ve not almayı aşırı seviyorum.Böyle olunca da bol bol defter de tüketiyorum haliyle.Defter, almayı en sevdiğim kırtasiye ürünlerinden biri.Ne kadar olsa hayır demem:) Şu an kullandığım onlarca defterimin yanında bitirdiğim defterlerim de duruyor ve bir de kullanılmayı bekleyenler tabii.Bu yazımda size bu defterlerimden, defter koleksiyonumdan bahsedeceğim:) 




Öncelikle şu an halihazırda kullandıklarımdan bahsedeyim.Her şeyin notunu almayı, not tutmayı aşırı seviyorum.Aklıma gelen fikirleri, okuduğum kitaplardaki alıntıları, filmlerden notları...Ve bunlar için de genellikle ayrı ayrı defterler tutuyorum.Tek tek hangi defteri ne için kullanıyorum bakalım.

Mabbels Atölye Gryffindor Telli Çizgili A4 Defter- Bu defterimi çok seviyorum ve en sevdiğim şey olan kitap alıntılarını yazmak için kullanıyorum.

Gıpta Chromo A5 Kareli Defter Turuncu- Bu defteri tasavvufi kitaplardan hoşuma giden alıntıları yazmak için kullanıyorum.

Gıpta Chromo A5 Kareli Defter Gri- Blog notlarımı da bu deftere yazıyorum.


MR DIY Çizgili A5 Defter- Deseni çok güzel bu defterin ve çok kullanışlı.Bir arkadaşımın doğum günü hediyesiydi ve severek kullanıyorum.İyi Hissetmek kitabını okuyorum bu ara ve bu kitaptaki notları bu deftere geçiriyorum.

Bazen Defter Sevdik Sevindik Üçlüsü A5 Çizgisiz Defter- Bu da başka bir arkadaşımın hediyesiydi.Arkadaşlarımın beni çok iyi tanıyor olması:) Bu defterimi de Meal okurken beni etkileyen ayetleri not almak için kullanıyorum.

YASAC A5 Çizgili Defter- Bu defterin kapak tasarımına bayılıyorum.Seneler önce görür görmez hayran kalmıştım.Sakura ağacı gibi bir çizimi var kapağında ve içinde de ara ara sayfalarda farklı renklerde yine bu desen karşımıza çıkıyor.Çok hoş tasarıma sahip bir defter.İyi ki almış ve koleksiyonuma eklemişim.Bunu da blog listemi yazmak için kullanıyorum.Aklıma blog fikirleri geldikçe listeye ekliyorum.

Arya Dikişli Çizgili A5 Defter- Bu defteri de yedek olsun diye almıştım ve şu sıralar gezi notlarımı yazmak için kullanıyorum.Sıradan çizgili bir defter.


Gelelim küçük not defterlerine.

Hilal Desenli Çizgisiz Telli Pembe Not Defteri- Bu defter de yine arkadaşımın hediyesi ve inanılmaz güzel.Arkadaşımın estetik zevkinin güzelliği diyor ve susuyorum:) Bu da en sevdiğim defterlerim arasında.Bunu merak ettiğim konularda yaptığım ufak araştırmaları not almak için kullanıyorum.

Yummy Mate Telli Çizgili Mini Not Defteri- Bunun tasarımı inanılmaz şirin:) Sayfalarında da benzer çizimler var.Bu bir Japon arkadaşımın hediyesiydi.Büyük ihtimalle Daiso mağazasından almış olabilir.Şimdilik astroloji defteri olarak kullanıyorum ama farklı şeyler de ekleyebilirim.

Teddy Bear Temalı Telli Çizgili Küçük Not Defteri- Bu da bir mektup arkadaşımın hediyesiydi.Dış tasarımı da sayfalarındaki tasarımlar da çok şirin.Bana biraz Princess Hours temasını anımsattı:) Buna da izlemek istediğim dizi ve filmleri yazıyorum.

Markasız Telli Kareli Küçük Not Defteri Yeşil- Bu defteri alışveriş, ihtiyaç listesi yazmak ve istek listemi oluşturmak için kullanıyorum.


Deffter Cool Cats Çizgisiz Küçük Not Defteri- Bu da yine estetik zevkine hayran olduğum arkadaşımın hediyesiydi:) İnanılmaz şirin değil mi, şuna bakın:) Ayrıca benim kedimin cinsinin Calico olması da ayrı bir tesadüf:) Bu defterimi de çok seviyorum ve izlediğim dizi ve filmlerden notlar almak için kullanıyorum.

Madame Coco Çizgisiz Mini Not Defteri- Bu defter de yine aynı arkadaşımdan hediyeydi.Kapak tasarımı aşırı güzel.Ben bu temaya bayılırım.Kağıtları da saman kağıttan.Oldukça nostaljik ve şık duruyor.Bu defterimi kişisel finansal, bütçe planlarımı yapmak için kullanıyorum.

Notix Mickey Mouse Çizgili Mini Not Defteri- Minnie ve Mickey'li şeyleri sevdiğimden bu defteri de seviyorum.Tek kötü yanı kapak desenindeki sık çizgiler.Bu benim gözlerimi epey yorduğundan göz önünde tutamıyorum bu defteri.Bunu da kelime defteri olarak kullanıyorum.

Halk Kitabevi Çizgili Mini Not Defteri- Bu defter de hediyeydi.Üzerindeki kedi desenlerine bayılıyorum.Bunun bir de ajandasını göndermişti arkadaşım.O ajandayı da şurada paylaşmıştım.Bu defteri de sosyal medya fikirlerimi kaydetmek için kullanıyorum.

NotLife Çizgisiz Mini Not Defteri- Bu da bir mektup arkadaşımın hediyesiydi.Yapılacaklar Listesi olarak kullandığım bir not defteri.


Softude Sailor Moon Çizgili Mini Notluk- Bunun tasarımına bayıldım.Son zamanlarda masamın üzerinde duran ve günlük notlarımı aldığım notluğum bu.


Sıra yarım kalan defterlerimde.Bu defterlerin sayısı az ama çeşitli sebeplerden yarım kaldılar.Kalan kısımlarını diğer defterlerimi bitirdiğimde kullanabilirim.

NextBio Anti Bakteriyel Çizgili A5 Defter- Çift taraflı kullanıma uygun ve anti bakteriyel tasarıma sahip bir defter.İlk gördüğümde ilginç gelmişti.Uzun bir süre Arapça çalışırken kullandım ama hem öğrenmeyi hem de defteri yarım bıraktım:)

Zeugma Mozaik Müzesi Çizgisiz Mini Defter- Bu defter de arkadaşımdan hediyeydi.Sanırım Zeugma Müzesi hediyeliklerinden biri.Tasarımı çok güzel.Özellikle eskiyi, antika türü eşyaları seviyorsanız bayılırsınız.Defterin tasarımı ayrı defteri açmak için yapılmış olan kilidi ayrı bir güzel.Sayfaları da samandan.Gerçekten eski bir deftermiş gibi duruyor.Bunu da İlmihal çalışırken kullanmıştım.Sayfa sayısı fazla gelince yarım kaldı.

Deffter Çizgisiz Mini Not Defteri- Üzerindeki kedi çizimleri inanılmaz şirin.Bunu da günlük not almak için kullanıyordum yarım bıraktım.

Disney Princess Telli Çizgili Mini Not Defteri- Koreli bir mektup arkadaşımın hediyesiydi.Benim gibi Disney hayranlarının sevebileceği tasarıma sahip bir defter.Sayfalarında da desenleri var.Bir zamanlar, ikinci el satışların bu kadar kolay olmadığı dönemlerde satış notlarımı almak için kullanıyordum.


Bunlar da biten defterlerim; 

Keskin Color Çizgili Mini Not Defteri- Günlük notlar almak için kullanmıştım.

Gıpta Pucca Telli Çizgili Mini Not Defteri- Bu defterimi çok seviyordum.Pucca hayranıyım ve deftere bayılmıştım.Hem kapak tasarımı hem de sayfa tasarımları inanılmaz şirin.Bu defteri de aklıma gelen notları almak için kullanmıştım.

Livan Little Girl Blocknot- Yine oldukça şirin tasarımlı bir defter.Kapağında bir cırt cırt var, o şekilde kapatabiliyorsunuz.Günlük notlarım için kullanmıştım.

Madame Coco Çizgisiz Mini Not Defteri- Bu defter de arkadaşımın hediyelerinden biriydi.Tasarımını, kapak çizimini aşırı beğeniyorum.Sayfaları da samandan.Retro bir havası var.Bunu blog yazılarım için aldığım notlar için kullanmıştım.

Onas Çizgili Mini Not Defteri- Çok mini bir not defteri.Genellikle kozmetik ürünler için aldığım notlar var içerisinde.

Markasız Telli Çizgili Notebook- Bu defteri de dizi notlarımı yazmak için kullandım.

Debby Çizgili Mini Not Defteri- Sayfaları desenli şirin bir not defteri.Blog yazılarım için aldığım notlar var içerisinde.

Madama Coco Çizgisiz Mini Not Defteri- Yine Madame Coco'nun o mükemmel tasarıma sahip not defterlerinden biri.Blog notlarım için kullandım.


MyNote Telli Çizgili A4 Defter- Blog notlarım için kullandığım bir defterdi.

Deffter Love Çizgili A5 Defter- Deffter'in bu serisi çıktığında birçok defter almıştım bu seriden.Bu defteri de eski blog listem için kullandım.

Çınar Çizgili A5 Defter- Bu defter sevgili Su'nun Notu'nun hediyesiydi:) Kitaplardan çıkardığım alıntılarla doldurarak keyifle kullandım:)

Pi-Note Çizgili A5 Defter- Bazı çalışmalar için kitaplardan aldığım notlar için kullanmıştım.

Umur Collection Hello Kitty Telli Çizgili Defter- En sevdiğim defterlerimden biri.Hem kapağındaki tasarımı hem de sayfalarındaki tasarımı çok seviyorum.Bu defteri de karışık notlarımla doldurdum.

Studio Iggy Noktalı A5 Defter- Bu defter de favorilerimden.Kapak tasarımına hayranım.Kedi çizimleri çok şirin.Sayfaları noktalı tasarıma sahip olduğu için bullet journal olarak yada çizim defteri olarak da kullanılabilir.Ben dizi-film notları için kullandım.


Bunlar da henüz kullanmadıklarım.

Matt Notebook Çizgili Mini Not Defteri- Tasarımına bayıldım.

Tosbaa Oyun Çizgisiz Mini Not Defteri

Halk Kitabevi Çizgili Mini Not Defteri

Mabbels Gryffindor Çizgisiz Mini Not Defteri- Buna da kıyamıyorum.


Henüz kullanmadığım masa üstü notluklarım

Softude Sailor Moon Kareli A5 Notluk- Tasarımı inanılmaz güzel.Nasıl kullanacağım bilmiyorum:)

Harry Potter Çizgili Mini Notluk

Harry Potter Mini Günlük Planlayıcı- Bu da tam benlik, her detay düşünülmüş.

Benim defter koleksiyonumda bulunanlar bunlardı.Eminim bu koleksiyona daha çok defter eklenecek:) Sizler de yazmayı, bol bol not tutmayı ve defter almayı seviyor musunuz?

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ooooo maşallah maşallah bir de morning glory adlı markanın defterlerini unutmağğğğ :)

    YanıtlaSil
  2. Kırtasiyeyi ben de çok seviyorum, renk renk kalemler, defterler, not kağıtları😊 Defterlerin hepsi çok güzel, çok hoşuma gitti, ben de gördükçe alırım hep😊

    YanıtlaSil