ESSENCE EYE & FACE PALETTE İNCELEME YAZISI

 


Uygun fiyatlı kozmetik markası deyince akla gelen ilk markalardan biri Essence.Aklınıza gelebilecek her çeşit ürününün fiyatı piyasaya göre gayet uygun.Ben özellikle rimel ve farlarını çok beğeniyorum.Bu ürünlerinde de bolca çeşide sahip.Makyaja ilk başladığım zamanlarda da makyajı daha iyi yapmaya başladığım zamanlarda da severek alıp kullandığım ürünleri var.Makyaj koleksiyonumda da en çok ürünümün olduğu birkaç markadan biri.Özellikle bir dönem baya far paleti almışım.Çoğunu da severek kullanıyorum.Bu yazımda da sizlere bu far paletlerimden biri olan Essence Eye & Face Palette'i anlatacağım.



Yüz ve göz paleti olarak geçen bu palet, klasik Essence paletleri gibi şeffaf plastik bir kapta.Üzerindeki yazısını biraz daha sevimli yaparak ürünü daha şirin bir hale getirmişler.Ürün içerisinden 4 far, 1 allık ve 1 aydınlatıcı çıkıyor.Farların büyüklükleri iyi,allık ve aydınlatıcı ise normal boya göre biraz daha mini.Essence'in bu tarz farlarının yapıları diğer farlara göre biraz değişik oluyor.Sanırım ürünlerin içerisinde bolca ışıltı olmasından kaynaklı.Matları ise yine diğer farlara göre daha ince yapıda.Yeni farlarını incelemedim, bir tek My Mush Haves farını incelemiştim, biraz daha değişmiş yapıları.Yine ince yapıda ama daha pudra gibi.Eskiler de yeniler de gayet güzel bence.Bu paletteki farların yapısı da incecik ve yumuşacık.Dokunduğunuzda pudra-krem arası bir yapı gibi olduğunu fark ediyorsunuz.Pigmentasyonu çok iyi.Hatta paletteki en açık renk bile rengini tamamen veriyor.Dağıtması aşırı kolay.Fırçayla çok kolay ve eşit dağılıyor.Bir yere yapışıp leke gibi kalmıyor.Işıltılı renkler parmakla uygulanınca renkleri daha iyi belli oluyor ve yansımaları daha güzel duruyor.Kalıcılığı güzel.Farların bazla uygulandığında da performansları aynı.Sadece kalıcılığı bir tık daha iyi.Allığın ve aydınlatıcının performansları da iyi.Allığın pigmentasyonu biraz az ama doğal bir görünüm sağlıyor.Aydınlatıcısı da baya güzel yansımaya sahip.Pigmentasyonu iyi ve güzel aydınlık bir görüntü veriyor.Palet genel olarak çok güzel ve benim sevdiğim ürünler arasına girdi.Çantada taşımalık çok amaçlı, kullanışlı bir palet olduğunu düşünüyorum.

Essence hayvanlar üzerinde deney yapmayan bir markadır.


Ürünün bendeki rengi;

02 Rise & Shine- Şeftali tonlarına sahip bir palet.Farların çoğu nude tonlarda, bir renk daha belirgin, altın yansımalara sahip bir şeftali rengi.Allık ışıltılı ve açık bir şeftali rengine sahip.Makyaja çok yakışan bir allık.Aydınlatıcı da şeftali alt tonlu.


Farların swatchları sırasıyla;

1.renk

2.renk

3.renk; favorim bu renk.Gerçekten çok hoş bir tona ve yansımaya sahip.

4.renk


Üstteki aydınlatıcı alttaki allığın swatchı.Sol taraftaki dağıtılmamış sağ taraftaki dağıtılmış halleri.




Üstteki ürünün bazsız alttaki bazlı hali.

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Canım ben de şeyi kullanıyorum eleganse andante franse ordöve versaceyi 🤪🤪😂😂

    YanıtlaSil
  2. Çok fazla makyaj yapmıyorum ama bu far ve allık paketlerinde ki renklere bayılıyorum. İnsanın resim yapası geliyor 😂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları çok güzel renklere sahip oluyor😊

      Sil
  3. güzel tonlar var gerçekten bayıldım

    YanıtlaSil
  4. Bu tarz paletler baya kullanışlı oluyor :)

    YanıtlaSil
  5. Beğendim 😂😂 Deneyebilirim, yazı için teşekkürler. Makyaj yapmasamda önerilere açığım. 😂

    YanıtlaSil
  6. Beyaz tenli olduğun için bu renkler bana çok yakışıyor. Işıltılı olmasa (far) aşık olabilirdim. Ben daha mat seviyorum böyle paletleri. Öyle güzel ürünler öneriyorsun ki keşke kullanabilsem diyorum her seferinde. En son iki yıl önce makyaj ürünleri almıştım üç dört defa anca kullandım, hepsinden bir tane var ve büyük ihtimal çöpe gidecek yeniden alınacak, ne kadar üzücü. Bu döngü ergenliğimden bu yana böyle işliyor. :D Bir ara senden yine kullanamasam da aksesuar (takı, eşarp, eşarp süsü vb) gibi öneriler de bekliyorum. Çok merak ediyorum nasıl kolyeler yüzükler ya da nasıl kıyafetlerine süsler yapıyorsun. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ürünler hızlı bitmediği için birçok ürün çöpe gidiyor.Gramajları biraz daha az olsa çöpe gitmeden bitirilebilir.Moda konusunda hiç iyi değilim maalesef.Özellikle çok sık takı kullanmam.Bir gün olur da bu konuya merak salarsam paylaşırım😄

      Sil