ŞUBAT FAVORİLERİM 2021 (KİTAP,KOZMETİK,KAHVE)

 


Merhaba~
 
Şubat ayıyla birlikte kışı da geride bıraktık diye sevinirken havanın aslında aldattığı bir dönemdeyiz.Kış benim çok sevdiğim bir mevsim değil.Kışa dair tek sevdiğim şey sanırım kar görüntüsü.Tabi görüntüsünü severim ama o soğukta dışarıda kalan canlılara aklım takıldığından kısa sürmesi için de içimden geçirmiyor değilim.Gerçi Yaradan onların da barınma ve rızıklarını bir şekilde onlara ulaştırıyor ve fıtraten bizden daha dayanıklılar ama biz yine de elimizden geleni yapıp mümkünse onlara bir barınma yeri ve bolca mama verip biraz da başlarını okşamalıyız.He bir de arabalarımıza binmeden mutlaka kaputa vurmalıyız.Yine az da olsa soğuk havalardayız ama kış soğuğunu geride bıraktığımız için mutluyum.Bu pandemi sürecinde kafelerin açık olmaması ve hafta sonu yasakları olunca bolca evde vakit geçirdim.Bazen işten güçten günlerin nasıl geçtiğini anlamasam da bazen de insanı sıkılmaya sürükleyen bolca boş vaktim oldu.Bu dönemlerde bolca film izledim ve kitap okudum.Özellikle kitap okuma konusunda kendimi şaşırttım😄 Tek kitabı bile çok ağır bitiren ben, geçtiğimiz ay iki kitap okuma çılgınlığı yaptım.Harika bir şeymiş😄 O kadar sevdim ki bu işi sanırım önümüzdeki ay üç kitap birden okuyacağım.Tabi bu okuduklarım arasında favorilerime giren kitaplar oldu.Ayrıca yeni denediğim birkaç da kahveden bahsedeceğim bu yazımda.Gelin bunlar nelermiş hep birlikte bakalım.



Kitap Favorilerim;

Arife Orada Bir Aşk Var Bence/ Rewhat- Okuduğum kitap türleri arasında karikatür kitapları çok az yer alıyor.Aslında merak ediyorum ama nedense az okumuşum.Instagram'da Evdecatbasina diye bir hesap takip ediyorum.Bir karikatürist evdeki kedisi Arife'yle olan maceralarını paylaşıyor.Sayfa çok hoşuma gitti ve paylaşımlarına bayıldım.Yeni paylaşımlarını dört gözle bekler oldum.Bir kitap çıkardığını duyunca merak ettim ve aldım.Kitap tamamen Arife'nin maceralarından oluşuyor.Arife'nin, sahibinin ona olan sevgisini gözlemlemesi de vurgulanmış.Tabi cam önündeki kaktüsü,mahalledeki arkadaşları ve sahibi de karikatürlerin içerisinde.Evcil hayvan sahipleri belki bilir bazen hayvanları konuşturmayı severiz sanki diyalog halindeymişiz gibi 😄Arada ben de kedime yaptığım için kitap bana çok yakın hissettirdi.İçerisinde okuyucuyu gülümseten bol bol karikatür var.Çok severek okudum.

Harry Potter ve Felsefe Taşı/ J.K. Rowling- Harry Potter'ı film olarak zibilyon kere bitirince artık yetmemeye başladı.Kitaplarını daha önceden bitirdim ama filmler yetmeyince seriyi baştan okumaya karar verdim.Ben de eski basım birkaç kitabı vardı.Bir sahaf sayfasından diğerlerini de eski basım şeklinde tamamladım ve Felsefe Taşı'ından başladım.Bu, serinin ilk kitabı.Konusu da; anne babasını bebekken kaybeden Harry, büyücü olduğundan haberi olmadan teyzesi ve eniştesinin yanında tam bir işkence hayatı yaşar.Arada sırada kendinde fark ettiği tuhaf şeyleri anlamlandıramasa da 11 yaşına geldiğinde onu Hogwarts Büyücülük Okulu'na davet eden mektubu aldığında artık gerçeği öğrenir.İlk  yılı, büyücülüğü tanımakla geçen Harry aynı zamanda insana ölümsüzlük vaat eden Felsefe Taşı'nın kötü ellere geçeceğini öğrenince bu duruma da kayıtsız kalamayarak bir maceranın içine sürüklenir.Dostları Ron ve Hermione'yle bu taşın peşine düşer.Kitabı ikinci okuyuşum ama o kadar özlemişim ki, kitap resmen aktı gitti.Fantastik türde kitap okumayı sevmem.Sanırım bu türde sevdiğim tek kitap Harry Potter serisi.İlk kitapla bu maceraya tekrar başlamak çok keyifliydi.


Bir de kırtasiye favorimi iliştireyim şuraya;

Harry Potter Kurşun Kalem- Gryffindor 2021 Hediye Kutusu'ndan çıkan ürünlerdendi.Üzerinde hem Harry Potter amblemi hem de büyü sözcüğü yazan bir kalem.Bendekinin üzerinde ışık büyüsü olan 'Lumos' yazıyor.Silgisine kadar tamamen siyah renkte tasarlanmış bir kurşun kalem.Görünümü asayı anımsatıyor.Kalemin ucu çok iyi,yumuşak.Oldukça belirgin ve kalın yazıyor.Favorilerime girme sebebi de bu.Bir müddet kullandım ama o asa görünümü bozulmasın diye sanırım daha fazla kullanmayacağım😄


Kozmetik Favorilerim;

Flormar Cozy Quartet Eye Shadow 01 Nude Peaches- Geçtiğimiz ay çok fazla makyaj yapmasam da arada bir renkli makyajlar denemek istedim.Flormar'ın bu dörtlü paleti tamamen mat renklerden oluşuyor.Yapıları ince,yumuşacık ve dağıtması çok kolay.Çoğunlukla nude renklerden oluşsa da bir renk var ki kendini baya belli ediyor.Benim de kullandığım renk o belirgin olan turuncu rengi.Baktığınızda portakal rengi gibi duruyor ama göze uygulandığında neredeyse neon denecek kadar kendini belli eden bir turuncuya dönüşüyor ve göz makyajına harika bir hava katıyor.Oldukça da pigmentli bir ürün.Hem göz kapağımın üstünde hem de alt kirpik diplerimde kullanmayı çok seviyorum.Özellikle alt kirpik diplerine uygulandığında çok güzel ve değişik bir hava katıyor.

Beaulis Disney Minnie Mouse Far Paleti 622 Then Dance- Bu paleti gerçekten çok seviyorum.Farlar pigmentli,yumuşacık ve kolay uygulanabiliyor.İçinde hem günlük makyaj için hem daha ağır makyajlar için kullanılabilecek ve kombinlenebilecek bir sürü renk var.Renkler çoğunlukla pembe-mürdüm tonlarda ve gözde çok güzel duruyorlar.Hem doğal hem de daha orijinal makyajlar çıkarmak için kullanılabilir.Ben soluk geçiş tonlarıyla bol ışıltılı pembe tonlarını çok beğeniyorum ve sık sık kullanıyorum.Makyaja gerçekten çok güzel bir görüntü katıyor.



Kahve Favorilerim;

Starbucks Vanilla Latte Premium Kahve Karışımı- Artık evlerde kalınca Starbucks bile bize kolaylık sağlayıp hazır kahveler çıkardı😄 İlk çıktığında kötü olacağından eminim demiştim ama bir kahvekolik olarak da denemek istedim.İyi ki denemişim.Fikrim tamamen değişti.Her çeşidinden aldım üçünü denedim ama ikisi favorilerime girdi.Vanilla Latte, hem vanilya hem kahve hem de süt tadının çok iyi dengede tutulduğu başarılı bir kahve olmuş.Şeker oranı da çok iyi.Ben şekeri basarlar diye tahmin etmiştim ama neredeyse yok gibiydi.Vanilla Latte tadı daha baskındı.Bildiğimiz 3'ü 1 arada kahveler gibi hazırlanıyor.Kahve üzerine sıcak su döküp karıştırıyorsunuz.Bu kahvelerde ayrıca bolca köpük oluyor.Neredeyse kafede içileni aratmıyor.

Starbucks Cafe Latte Premium Kahve Karışımı- Bu da hazırlandığında bol köpüklü bir kahve oluyor.Bunda süt tadı bir tık daha baskın ama kahve tadını da alabiliyorsunuz.Şeker tadı çok az.İçimi yumuşak ve tam bir latte tadında.Sütlü kahve sevenler için güzel.


Atıştırmalık Favorilerim;

Dido Kare Gofret- Ülker, benim çikolatalarını en beğendiğim marka.Tereddütsüz çoğu ürününü deniyorum.Çikolatalarının tadı gerçekten çok güzel.Gofret tarzı ürünlerini de beğeniyorum.Bunlar arasında ise en sevdiğim Dido Kare Gofret.Uzun zamandır yememiştim.Geçtiğimiz ay A101 indirimde alıp yedikten sonra sık sık gidip aldım.Farklı markaların bu tarz gofretlerini denemiştim hatta çeşit çeşit Kitkat da denedim ama asla bunun yerini tutmuyor.Gofreti diğerlerine göre daha taze ve çikolatası da daha yoğun ve lezzetli.Aslında Dido Kare de Kitkat gibi farklı aromalar deneyebilir.

Benim Şubat favorilerim bunlardı.Umarım aralarında beğendikleriniz olmuştur.Mutlu haftalar😊


Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Ben de Harry Potter serisini defalarca okumama rağmen bu yıl yediden okumaya karar verdim. Felsefe Taşını bitirmek üzereyim. Filmleri de seviyorum ama kitaplardaki pek çok detay es geçildiğinden içim buruk izliyorum. :) Sahaftan almıştım ikinci el. Şu sıralar birer birer yenilemeye çalışıyorum. Yeni basımların kapakları çok şirin. Eskiler de güzel ama çok cansızlar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum.Kitaplar daha detaylı.İzlemekten çok okumayı seviyorum.Ben de eski basım hayranıyım😊

      Sil
  2. Güzel bir ay olmuş :) Mart ayı da güzel geçsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim😊Umarım hepimiz için güzel geçer😊

      Sil
  3. Bende filminden sonra ilk kez Harry Potter okuyorum ikinci kitaptayim. Filmi tekrarlamak bir yana anlamadığım sahne okadar cokmuski kitabı okuyunca fark ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kitapta, filmde anlam veremediğimiz çoğu sahnenin detayı var😊

      Sil
  4. Starbucks'ın kahvesini merak ettim ve Dido'nun aşığıyım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneme şansın olursa umarım sen de seversin😊Dido açık ara çoğu gofretten daha iyi😄

      Sil
  5. Çikolatayı alayım :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil