MINISO MAKEUP BLENDER İNCELEME YAZISI

 


Makyaja ilk başladığım zamanlarda fondöten ve kapatıcı gibi likit ten ürünlerini çoğunlukla süngerle uyguluyordum.O sıralar Beauty Blender yeni yeni çıkmıştı ve şimdiki gibi o zaman da diğer süngerlere göre pahalıydı.Ama şekil ve uygulama açısından çok sevilince daha uygun fiyatlı benzer ürünler çıktı.Bunlar arasında da yapı ve uygulama açısından beğenmediklerim oldu.Ama bazılarını da gerçekten çok severek kullandım.Hatta yüksek fiyatlı benzer süngerleri aratmadı diyebilirim.Bu yazımda da size Miniso'nun Makyaj Süngeri'ni anlatacağım.



E vitamini içeren, damla şeklinde makyaj süngeri.Bendeki rengi mint.Benim açıkçası makyaj süngerlerinde ilk aradığım şey yapılarının yumuşak olması oluyor.Bu ürün de yumuşacık.Kuru hali çok sert değil.Islatınca baya yumuşuyor ve pofidik bir süngere dönüşüyor.Makyaj süngerlerini kuru kullanmaktansa genellikle nemli kullanmayı tercih ediyorum.Bu ürün de ıslatıldığında daha çok genişliyor ama en önemlisi kuru haline göre baya yumuşuyor.Sünger kuruyken ürünü ıslak haline göre daha az emiyor ama o kuru haliyle ürün dağıtmak zor oluyor.Nemliyken ise baya ürün emdiğini fark ettim ama dağıtması çok kolay oluyor.Bolca ürün uygulayarak denge sağlanabilir.Yada sünger nemli haliyle kullanılırken fondöten yada kapatıcı iki kat uygulanabilir.Krem fondöteni kuru haliyle dağıtmak biraz zaman alıyor ama nemliyken rahat bir şekilde dağıtabiliyorsunuz.Likit ürünü ise kuru haliyle dağıtmak biraz zor nemli hali biraz daha rahat dağıtıyor.Ürün emmesine ve kuruyken zor dağıtılmasına rağmen ten makyaj ürünlerini eşit bir şekilde dağıtıyor.Bazen fondöteni yada kapatıcıyı süngerlerle bastırarak uygulamayınca daha iyi oluyor ama bununla sürerek uygulamak çok daha iyi sonuç veriyor.Yalnız süngerin temizlenmesi oldukça zor.Tamamen temizlemek mümkün değil, üzerinde fondöten lekeleri kalıyor.Bir de kullandığım makyaj süngerleri arasında Beauty Blender'a doku olarak en çok benzettiğim sünger bu oldu.Ürün nemliyken yumuşacık olduğundan ve uygulaması kolay olduğundan fondöten, kapatıcı gibi ürünleri biraz daha fazla kullanarak bu süngeri kullanmaya devam edeceğim.

Miniso'nun hayvanlar üzerinde deney yapıp yapmadığına dair ilgiye ulaşamadım.


Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Benim kozmetiğe alerjim olduğu için bu tür ürünlerim hiç olmadı. Fakat bu çok tatlı duruyor. Özellikle e vitamini içermesi ve yumuşak olması güzelmiş. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cildi yormayan bir yapısı var ama alerjin varsa ne olur ne olmaz dikkat etmek en iyisi😉

      Sil
  2. ya ne hoş gözüküyo bu, mint drop :)

    YanıtlaSil