2021'DE OKUDUKLARIM VE İZLEDİKLERİM | TEKRAR KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI EDİNME SERÜVENİM📚

 


2021 yılı, okuma ve izleme açısından benim için oldukça verimli geçen bir yıl oldu.Merak ettiğim bir sürü kitap, film ve dizi vardı, boş zamanlarımı bunlarla doldurdum.Bu açıdan verimli bir sene oldu diyebilirim.Pandemi sürecinden dolayı evlerde kalmaya alıştığımızdan ben de çoğu kişi gibi daha çok kitaplara ve dizi-filmlere yöneldim.Kendimden bu kadar iyi bir sonuç beklemiyordum ama okurken nasıl bu kadar kitap biriktirmişim bilemedim.Bu yazımda sizlerle okumuş olduğum kitapların ve izlediklerimin listesini paylaşacağım.


Biraz okuma serüvenimden bahsedeyim size.Ben küçüklükten beri kitap okumayı severim.Ama bir dönem kitaplardan baya koptum ve bu süre bana göre oldukça uzundu.Blog yazılarımı ilk yazdığım seneler de buna dahil.Tabi bu arada kendimi kitap okumak için zorluyordum ama bitirmek mümkün olmuyordu.Bunun belli hiçbir sebebi yok, tembellik de değil.Kitaplara odaklanamıyordum.Ama zamanla içimde kitap okuma isteği tekrar hortladı 😄Tekrar başladığım dönemlerde kendime küçük hedefler koydum.Sonra eskisi gibi okumaya başlayınca tekrar kana kana kitap okumaya geri döndüm.Resmen kitaplara susamışım.İlk okuduğum zamanlar, yılda, ayda bir kitap bitiremem, birden çok kitap okuyamam derken kendimi 3 kitabı aynı anda okurken buldum.Bu alışkanlığımı geri kazandığım için inanılmaz mutluyum.2021'de hayatımda yaşadığım en iyi okuma serüvenlerimden birini yaşadım ve benim gibi yeniden kitap okumaya başlayan biri için -bence- iyi bir sonuç çıktı ortaya ve 30 kitap bitirdim.Bunlar arasında tekrar okuduğum kitaplar oldu, son dönemlerde merak ettiğim alanlarla, kişilerle ilgili kitaplar oldu.Hepsini keyifle okudum.Kitapları ayrı yazılarda anlatacağım için sadece listeyi paylaşacağım.Aralara birkaç kitaba not sıkıştırabilirim.


2021'de Okuduğum Kitaplar;

-Harry Potter ve Felsefe Taşı | J.K.Rowling
-Harry Potter ve Sırlar Odası | J.K.Rowling
-Harry Potter ve Azkaban Tutsağı | J.K.Rowling
-Harry Potter ve Ateş Kadehi | J.K.Rowling
-Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı | J.K.Rowling
-Harry Potter ve Melez Prens | J.K.Rowling
-Harry Potter ve Ölüm Yadigarları | J.K.Rowling- Eskiden koyu bir Potterhead'dim.Uzun zamandır Harry Potter dünyasından uzaktım ama pandemi sürecinde Harry Potter'ın filmlerine sarınca hayranlığım tekrar hortladı ve filmler yetmedi.Serinin eski basımlarının bir kısmı vardı elimde.Sahaftan serinin geri kalanını da tamamlayıp baştan okudum.
-Madalyonun İçi | Gülseren Budayıcıoğlu
-Köpek Gibi Büyütülmüş Çocuk | Dr.Bruce D.Perry, Maia Szalavitz- Geçen sene ilgimi çeken alanlardan biri psikoloji olduğundan bu türde kitaplar okudum.
-İslam Deklerasyonu | Aliya İzzet Begoviç
-Durdurulamaz: Şimdiye Kadar Hayatım | Maria Sharapova
- Arife Orada Bir Aşk Var Bence | Rewhat- Uzun zamandır okuduğum ilk karikatür kitabıydı ve çok güzeldi.
-İrlanda Masalları
-İskoç Masalları
-Oz Büyücüsü | L.Frank Baum- Aynı zamanda masal okumayı da sevdiğim bir yıl oldu.
-Kedilerin Dili | Spencer Holst
-Kırmızı Pazartesi | Gabriel Garcia Marquez
-Bir Kuzey Macerası | Jack London
-Geçmişe Yolculuk | Stefan Zweig
-Kendine Ait Bir Oda | Virginia Woolf
-Veronika Ölmek İstiyor | Paulo Coelho
-Diana | Andrew Morton- İki sene önce birçok Diana belgeseli izlemiştim.Oradan Diana'nın hayatına karşı bir ilgim başladı ve Andrew Morton'ın, Diana'nın tüm hayatını anlattığı bu kitabını da okudum.
-Güzel Bir Hayat | J.K.Rowling
-Sherlock Holmes Korku Vadisi | Sir Arthur Conan Doyle
-Sherlock Holmes Dörtlerin Yemini | Sir Arthur Conan Doyle
-Kızıma Mektuplar | Ataol Behramoğlu- Şiir, okumayı en az sevdiğim türlerdendir ama 2021'de bunu da aşarak şiir bile okudum😄
-Winnie The Pooh | A.A.Milne
-Now We Are Six | A.A.Milne
-When We Were Young | A.A.Milne- Bu seri Winnie The Pooh ve Christopher Robin'in maceralarını anlatan bir seri.Geçtiğimiz sene İngilizce kitap da okumaya başladım.Uzun zaman olmuş ama güzel oldu tekrar yabancı dilde kitap okumak.


2021'de İzlediklerim;

Filmler;

-Harry Potter ve Felsefe Taşı
-Harry Potter ve Sırlar Odası
-Harry Potter ve Azkaban Tutsağı
-Harry Potter ve Ateş Kadehi
-Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı
-Harry Potter ve Melez Prens
-Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 1
-Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2- Seriyi kaç kere izlediğimi sormayın çünkü ben de bilmiyorum😄Türkçe dublaj yetmeyince orijinal dilde de izledim.Bunları arada değiştirerek tekrar tekrar izlemeye de devam ettim😂
-Maymunlar Cehennemi Başlangıç
-Geleceğe Dönüş I
-Geleceğe Dönüş II
-Geleceğe Dönüş III- Geçen sene favorim olan filmlerden bir kısmını tekrar izledim.Geleceğe Dönüş serisi de bunlardan biriydi.
-Güzel Dedektif
-Eurovision Şarkı Yarışması: Fire Saga'nın Hikayesi
-Kidnap
-Alfa Kurt
-Tomris
-The Imitation Game: Enigma
-Altın Pusula
-Esaretin Bedeli
-Dolittle
-Fatoş Sokakların Meleği- Normalde Yeşilçam filmi izlemeyi pek sevmem ama bu film televizyonda denk geldi ve tamamını izleyebildiğim birkaç Yeşilçam filmi arasında yerini aldı.

Kore Dizileri;

Geçen sene izlediğim birkaç Kore dizisini beğenmedim, çok iyi diziler seçememişim.Beğendiklerimin yanına kalp emojisi koyuyorum😄

-W: Two Worlds Apart❤
-Start Up
-True Beauty ❤
-My Mister
-Signal ❤
-Tale of the Nine Tailed Spin Off ❤
-When The Weather Is Fine ❤
-Backstreet Rookie
-Secret Healer ❤
-Rugal ❤

Dizi;

-Doctor Who | Vincent and the Doctor- Doctor Who izlediğim bir dizi değildi ama Van Gogh konulu olan bölümü merak edip sadece o bölümü izledim.Çok güzeldi.

Belgesel-Şov;

-Drive to Survive
-Schumacher- Geçen sene spora da merak sardığım bir yıl oldu.Arkadaşlarımdan gerçek yaşam tarzında spor belgeseli önerisi istedim ve Formula yarışlarını konu alan belgeseller önerdiler.İkisi de güzel ve sürükleyiciydi.
-Jonas Brothers: Family Roast- Jonas kardeşlerin ailesi ve sevenleri taraffından şakayla karışık yerildiği bir komedi şovu.

2021 yılında okuduklarım ve izlediklerim bunlardı.Geçen seneye tam 8.694 sayfa sığdırmışım.2022'de daha çok okuyup daha çok izleyip daha fazlasını sığdırmak istiyorum🥰

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Ne güzel kitaplar okumuşsun:))) Bir dönem kitaplardan tamamen kopma bende de oldu. Sonra senin gibi ben de başladım tekrar:))) Şimdi birkaç kitabı aynı anda okuyorum ve çok da seviyorum. Harry Potter serisini bende baştan okuyacağım:) Kırmızı Pazartesi'yi sevememiştim. Oz Büyücüsü ben de aldım, okuyacağım bu sene. Madalyonun İçi, Bir Kuzey Macerası severek okuduklarım arasında. Kendine Ait Bir Oda çok güzel ama ben tekrar okuyacağım, kendimi çok veremeden okuduğumu düşünüyorum. Filmler de çok güzel. Umarım bu sene daha güzel geçer senin için de:))) Mutlu, tatlı yıllar dilerim:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim😍Yorumunu okurken sanki kitaplar hakkında kendi fikirlerimi okuyor gibi oldum.Bahsettiğin bütün kitaplar hakkındaki fikirlerim aynı😍Çok teşekkür ederim sana da mutlu yıllar diliyorum🎊

      Sil
  2. Ben de Harry Potter serisinin bir kısmını sahaftan eski baskılarından almıştım. Gerisini yeni baskılardan aldım ama fark ettim ki, yeni baskıların kapakları çok hoş olsa dahi eski baskıların kağıt kalitesi çok daha iyi. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet eskiler ayrı bir güzel ama onların da sayfaları kitaptan ayrılıyor😕Bazı kitapları kağıt kağıt okumak zorunda kaldım😂

      Sil
  3. Bilgilendirme için çok teşekkür ederim sevgili blog arkadaşım. Daha önceden Eğitim Pınarı isimli bloğuma yapmış olduğunuz değerli yorumlar için size müteşekkirim. Ayrıca özellikle öğrencilerimize faydalı olabilmek adına açmış olduğum yeni bloğumu da https://saymuallim.blogspot.com/ ziyaret ederek değerlendirme yapmanızı beklerim. Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  4. Harry Potter ve Geleceğe Dönüş benim de izlemeyi istediğim seriler. Enigma ve Esaretin Bedeli güzel filmlerdi. F1 camiasına da hoş geldin. Senna belgeselini izlemeni öneririm. Ayrıca Rush filmine de bakabilirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Harry Potter ve Geleceğe Dönüş serilerini umarım beğenirsiniz.Hayranı yada sıkı takipçisi değilim ama Formula ile ilgili yapımlar gerçekten güzelmiş.Bahsettiğiniz film ve belgesele de bakacağım teşekkürler.

      Sil
  5. maşallah maşallah hepsi güzel yaa :) maria sharapova yı not aldım, true beauty izlicem ben daha işallah :)

    YanıtlaSil