JILBAB TRAVELLER: LOVE SPARKS IN KOREA FİLMİ KONUSU VE OYUNCULAR🧕


Ülke: Endonezya

Tür: Dram, Macera

Yıl: 2016

Süre: 112 dakika



Oyuncular:

 Bunga Citra Lestari- Rania

Morgan Oey- Hyun Geun


Konusu:

Rania, dünyayı dolaşmayı seven ve aynı zamanda bu seyahatlerini okuyucuyla, Jilbab Traveler adıyla buluşturan bir genç kızdır.Dünyayı tefekkür için dolaşmayı sever ve ailesi de onu bu konuda destekler.Yalnız Müslüman olduğu için evlenip, dini açıdan daha rahat dolaşmasını da istemektedirler.Rania buna henüz hazır değildir ve rotasını Güney Kore'ye çevirmiştir.Güney Kore'de gezilerine ve yazılarına başladığında keşfedecek birçok şey olması onu heyecanlandırır ve mutlu eder.Bu sırada da yolu Hyun Geun'la kesişir.Hyun Geun, Koreli Müslüman bir gençtir.Kore'deki bazı yaşam şartlarından dolayı İslamiyeti yaşaması zor olsa da elinden geleni yapar.Yolu Rania ile kesiştikten sonra birçok maceraya adım atarlar.Aynı zamanda bu iki yabancının kendi hayatlarında yaşadıkları zorluklar olmuştur ve yolları bir noktada ayrılır.Bu süreçte ikisi de çok zor zamanlar geçirir ve birbirlerini tekrar bulmayı umut ederler.Evine dönen Rania, Hyun Geun'u bulup tekrar dünya turuna çıkma hayalini gerçekleştirmek ister.


Yorumlarım:

Bir ara Endonezya ve Malezya dizi ve filmlerini merak etmiştim.Araştırırken Love Sparks in Korea'yı buldum ve konusu ilgimi çekti.Bu ülkelerin yapımlarına çok alışkın olmasam da filmi izleyebildim.Bir de daha önce Assalamualaikum Beijing filminde Moran Oey'i beğendiğimden ve bu filmde oynadığını görünce izlemeye karar verdim.Filmde Morgan'ın oynadığı karakterini Endonezya dilini bilen bir Koreli yapmışlar bu yüzden filmin neredeyse tamamı Endonezya dilinde.Bir de filmin büyük kısmı Kore'de geçiyor.Neredeyse bir Kdrama tadında diyebilirim.Ama sanırım Endonezya film sektörü de bizim gibi hikayeye dram katmayı sevdiğinden filmin umulmadık yerinde birden drama geçiş yapılması garip oldu.Yani tamamen eğlence içerikli de olabilirdi.Bir de başrol oyuncusu kız yani Bunga Lestari'nin oyunculuğu çok başarılı gelmedi bana filmde.Filmin bazı yerlerinde tepkilerini anlayamadım.Bunlara rağmen film güzeldi.Bir de filmde Instagram'da popüler bir müslüman Koreli kız var, Olaborasong diye.Onu da kısa bir yerde göstermişler.Filmin hikayesinin bana anımsattığı şeyi söyleyeyim size, hatta güldürdü de.Kore dizileriyle yada şarkılarıyla ilk tanıştığımızda Kore'yle ilgili kurduğumuz hayallere benzettim😄Bu yüzden ilk Kore hayranlığı dönemindeyseniz film sarabilir.

Filmden Replikler:





Bu yazı iş birliği değildir.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. hımm izlicem tabii, endonezya malezya pakistan dizileri filmleri çok çok seviyorum :)

    YanıtlaSil
  2. İlginç görünüyor, aklımda bulunsun. Oyuncular gözüme sempatik geldi ama içerik ve oyunculuk önemli tabi. Teşekkürler paylaşım için. :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç Endonezya yapımı dizi ya da film izlemedim. Koreyle ilgili olunca biraz merak ettim 🤭 Belki izlerim, tavsiyen için teşekkürler canım 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok nadir izlerim.Dediğin gibi konusu Kore'yle ilgili olunca benim de dikkatimi çekmişti:)Rica ederim canım:)

      Sil
  4. İlgi çekici bir filme benziyor, mutlaka bakacağım.

    YanıtlaSil
  5. Pek sevemedim, ilgimi çekmedi, izleyeceğimi sanmıyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konusu güzel gibiydi ama sonlara doğru çok dram eklenmiş.

      Sil