THE PUREST SOLUTIONS REJUVENATING RETINOL SERUM İNCELEME YAZISI | İLK RETINOL DENEYİMİM💜


Retinol kullanımının methini uzun süredir duyuyordum.25 yaş üzeri olanların yavaştan cilt bakımına eklemesi gereken bir içerik olduğunu ama daha çok 30 yaş üzerinin kullanımı için tavsiye edilen bir içerik olduğunu duymuştum.Çok aşırı ilgimi çekmese de kullananlardan güzel yorumlar okuyunca merak ettim ama almayı düşünmüyordum.Kardeşim alıp denemiş ama retinolün en belirgin yan etkisi olan sivilcelenme problemi yaşadığı için bana denemek isteyip istemediğimi sordu.Ben de retinol kullanılması gereken yaşta olduğum için deneyeyim dedim.Zaten sivilcelenme olursa hemen bırakıp onarıcı tedaviye geçmeyi planladım.Ama Purest'ın ürünleriyle bu zamana kadar pek problem yaşamadığımdan da bir miktar gönül rahatlığıyla ürüne başladım diyebilirim.Şimdi sizlere retinolün özelliklerinden ve bu ürünün benim cildimde oluşturduğu etkilerden bahsedeceğim.



Vita-a Onarıcı ve Besleyici Retinol Serum Özellikleri;

-Retinol Serum, yaşlanma belirtilerine karşı cildin korunmasına ve yenilenmesine yardımcı olur.

-Cildin daha canlı, pürüzsüz ve genç görünüm kazanmasını hedefler.

-Renk düzensizlikleri, yaşlanma ve elastikiyet kaybı gibi cilt sorunlarında kullanılması önerilir.

-Ciltte kırışıklık oluşumunu engellemeye ve var olan kırışıklıkların giderilmesine yardımcı olur.

-Cildin yeniden  yapılandırılmasında etkin rol oynayarak daha canlı ve sağlıklı bir görünüm kazanmasında etkilidir.

-Yaşlanma, kırışıklık karşıtı bakım ve nem desteği sağlar.

-Retinol: Topikal retinol, doğal yaşlanma ile ilişkili ince kırışıklıkları iyileştirir.Önemli miktarda su tuttuğu bilinen önemli glikozaminoglikan indüksiyonu ve artan kolajen üretimi, kırışıklığın silinmesinde ve elastikiyet kaybının önlenmesinde sorumludur.Retinol, pürüzsüz ve genç bir cilt için en etkili yaşlanma karşıtı bakımı sağlar.

-Asetil Hekzapeptit-8: Dinamik kırışıklıkların oluşumunu önleyici etkiye sahiptir.Kollajen üretimini uyararak cildin yeniden yapılanmasına ve cildin nemlenmesine yardımcı olur.

-Seramid: Seramidler cildin en dış tabakasını güçlendirmeye yardımcı olur ve kalkan görevi gören koruyucu bir bariyer sağlar.Farklı cilt lipidleri ile birleşerek cildi transepidermal su kaybına karşı korurlar ve bu da daha sağlıklı ve nemli bir cilt sağlar.

-Kullanım tavsiyesi; Gece rutinlerinizde cildinize 1-2 damla uygulayabilirsiniz.Gündüzleri güneş kremi ile cildinizi korumaya özen gösterin.Yan etki ve tahrişi incelemek adına ürünü önce cildinizin ufak bir bölgesinde deneyin.Hassasiyet oluşursa doktorunuza danışın.

-Ürün %100 vegan, paraben içermiyor ve marka hayvanlar üzerinde deney yapmıyor.



Biraz ürünü anlatayım sonra cildimde oluşturduğu etkilerden bahsedeceğim.Purest'ın yeni serumlarının şişesi eskiler gibi damlalıklı değil pompalı şekilde yapılmış.Ben iki türlü halini de kullanışlı buluyorum.Ürünün kullanılmadığı zamanlarda hiçbir şekilde hava almaması için hoş bir kapak eklemişler.Bu konuda da başarılı buldum ürün tasarımını.Yapısı yoğun serum şeklinde ve rengi beyaz.Dağıttıkça daha hafif bir yapıya ve şeffaf renge dönüşüyor.Kokusu diğer Purest ürünlerinin kokusu gibi, yine ürünlerinin kokusu da hoşuma gidiyor markanın.Retinol serumlarını her gece kullanmak pek tavsiye edilmiyor cildi yorabileceğinden.Ben de buna uyarak haftada 3 gece kullandım.Yaşım 32 olduğundan bu miktarın cildim için yeterli olabileceğini düşündüm.Bu şekilde üründen sonuç alınca da devam ettim.Bir de ben üründen genellikle bir damla kullandım.Birkaç kez iki damla kullanmışımdır.Cildi yormaması açısından bir de nemlendirici sonrası uygulama tavsiye ediliyordu.Hem nemlendiricili denedim hem de serumu, öncesinde hiçbir ürün uygulamadan denedim.İki şekilde de etkisi aynıydı.Şimdi cildimdeki etkilerine bakalım;

-Ürünü uygulayıp dağıttıktan sonra cildim ürünü hızlıca emdi.Sonrasında ise pürüzsüz bir his bıraktı.Cilt yüzeyinde nemli yada ıslak, yapışkan bir his bırakmayan bir yapıya sahip.

-Uygulama sonrasında ise cildi ışıl ışıl ve daha canlı gösteriyor.Özellikle sabah kalktığımda cildimde oluşan ışıltılı görünüm çok hoş duruyor.

-İlk kullanımlarda çizgilerde etkisini çok görememiştim ama zamanla çizgi görünümünü azalttığını fark ettim.

-Cildimin daha dolgun ve daha genç görünmesine yardımcı oldu.

-Retinole başlamadan önce cildimde yaşlanma belirtileri fark etmiştim.Retinole başladıktan sonra bu etkilerin azaldığını ve cildimin daha genç bir görünüm kazandığını fark ettim.

-Ürün bende çok fazla sivilcelenme yapmadı.Küçük bir iki tane sivilcem çıktı sadece.Purest markasının ürünleriyle cildim gerçekten çok iyi anlaşıyor nazar değmesin:)

-Nemlendirici sonrası da uygulama yaptım ama tek başına kullanımda da herhangi bir tahriş yaşamadım.

-Cildimi çok fazla yormadı.Ben önerildiği gibi gündüzleri güneş kremi kullanmaya özen gösterdim.

-Retinol serumu, Ginseng serumla birlikte kullanmak da cildime iyi geldi.

-Ürünü kullandığım süre boyunca cildimin güzelleştiği ve gözeneklerimin küçüldüğü hakkında yorumlar aldım.

-Cildim akneye meyilli olduğundan tereddütle yaklaştığım bir üründü ama kullanmadığım zamanlarda daha çok sivilce çıktığını fark ettim:)Ve ürün cildime inanılmaz iyi geldi.

Purest'ın Retinol Serumu, ilk retinol deneyimimdi ve çok memnun kaldım.Sanırım değiştirmeden bu üründen devam ederim retinol rutinime.



Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ooooo yani çok iyi taams :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç serum kullanmıyorum, aslında kullanmam gerekiyor. Bir ara C vitamini için araştırmıştım. Purest iyi bir marka, ben de bakayım bu aralar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hiç C vitamini kullanmadım.Açıkçası en az merak ettiklerimden.Bu da, garip gelecek ama, kokusu narenciye gibi çıkar da kullanamam diye😄Ama bazı markalar her üründe kendi kokularını kullanıyor onlardan bakıp ben de alabilirim çünkü sivilce izi problemi var bende de.Ben de Purest'a bakarım büyük ihtimalle.

      Sil