BLACK KORE DİZİSİ KONUSU VE YORUMLARIM🕶


Tür: Fantastik, Polisiye

Yıl: 2017

Bölüm Sayısı: 18


Oyuncular:

Song Seung Heon- Black, Han Moo Gang

Go Ara- Kang Ha Ram

Lee El- Yoon Soo Wan

Kim Dong Joon- Oh Man Soo

Kim Tae Woo- 444, Black


Konusu:

Kang Ha Ram, insanlara baktığında ölüme yakın olanların içinde siyah gölgeler görür.Bu çocukluğundan gelen bir yetenektir ama Kang Ha Ram bunu yetenek değil bir eziyet olarak görür.Sevdiği birçok insanın ölümünü önceden bu şekilde gördüğü için buna katlanması çok zor olur.Bu yüzden sürekli güneş gözlüğüyle dolaşır.Black ise bir ölüm meleğidir.Kendi yönetimi altında olan bir ruh kaçıp dünyada bir bedenin içine girerek dünyaya kaçar.Black ise onu yakalamak için peşinden dünyaya gelir.Ruh onun görünümünü bildiği için Black de dünyadan bir beden seçerek bu şekilde o ruhu gizlice takip etme planı yapar.Tam o sırada dedektif Moo Gang hayatını kaybetmiştir ve onun bedenine girerek dünyada yaşamaya başlar.Black ayrıca dünyada yaşamanın zorluklarıyla da karşılaşır.Özellikle sevmediği bir tür olan insanlara katlanması zor olacaktır.Moo Gang ve Kang Ha Ram önceden tanıştıkları için Black'in yolu Kang Ha Ram'la kesişir.Onun insanların içindeki ölüm meleklerini görme yeteneğinden faydalanarak kaçak ruhu yakalamak ister.Kang Ha Ram'la sadece bu yüzden görüşmeye başlayan Black zamanla kullandığı bedenin hatıralarını kazanmaya başlayınca kendisi, Moo Gang ve Kang Ha Ram arasında başka bir bağ olduğunu ve bunun altında çok derin bir hikayenin yattığını öğrenmeye başlar.Ölümü görme yeteneği olan Kang Haram ve bir ölüm meleği olan Black'in iş birlği geçmişe ışık tutacaktır.


Yorumlarım:

Nihayet en sevdiğim Kore dizilerinden biri olan Black'i yazabildim.İzlediğim ilk fantastik Kore dizisiydi ve çok beğenmiştim.Aslında Goblin'den sonra çekilmiş ama ben Goblin'i bu diziden sonra izlemiştim ve Black'in yerini tutmamıştı bende.Oyuncular zaten çok iyi.Song Seung Heon'un her yapımını beğenirim.Go Ara da çok başarılıydı.Ölüm meleğinin, Kang Ha Ram'ın Moo Gang'ın bedenini kullanırken onu nasıl göremediğini, Ha Ram'la birlikteyken hep siyah giyindiğini fark edince anlıyor ve buradan sonra ismi, diziye de aynı adı veren Black oluyor. Hikayenin oldukça sıra dışı olması ve izledikçe heyecanın artması, daha farklı olayların ortaya çıkması diziyi sürükleyici hale getirmiş.Moo Gang bedenindeki Black'i de sevdim ama gerçek Black'i yani 444'u daha çok sevdim karakter olarak.Favorim oydu.Çok başarılı bir yapım olmuş.Fantastik, gizem ve polisiye türlerini seviyorsanız tavsiye ederim.

Diziden Replikler




















Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Ben yarım bıraktım. Devam etmek istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzeldi, sonunu mutlaka izlemenizi tavsiye ederim:)

      Sil
  2. Şu dizi benim de dikkatimi çekiyor ama bir türlü izlemedim. Şuan ki incelemen ile izlemem gerektiğini anladım. Teşekkür ederim. 😊

    YanıtlaSil
  3. bu dizinin malezya versiyonunu izledim, iyiydi, gizemli :)

    YanıtlaSil