MATT NOTEBOOK 2024 HAFTALIK AJANDA İLE PLANLAMA🗒

 


2023'ü geride bırakırken beni çoktan yeni ajandaya geçme heyecanı sardı:) Daha önce de bahsettiğim gibi uzun süredir ajanda kullanıyorum ve bana bayağı bir katkısı oldu.En önemlisi güzel bir rutin oluşturup bunu oturtmam ve koyduğum küçük hedefleri başarmam oldu.Böyle olunca ajanda kullanmak daha keyifli hale geliyor.2024 için ajanda arayışı içerisindeyken daha önceki senelerde görüp merak ettiğim Matt Notebook markasının ajandasını gördüm.Uzun süredir merak ettiğim bir ürün olduğundan önümüzdeki sene için bu ajandayı kullanmak istedim.Kullanmaya başladım bile ve yıllık planlama ve ocak ayının planını da sizlerle paylaşmak istedim.



Ajandadan bahsedeyim biraz.Sade ve çok şık bir tasarıma sahip, telli ve kalın kapaklı bir ajanda.Ben telli ajanda kullanmayı daha çok seviyorum çünkü daha kullanışlı oluyor.Hem bulunduğunuz tarihi açık tutabiliyorsunuz hem de ajandayı dik de kullanabiliyorsunuz.Ben ilk kez ajanda kullanmaya başladığım zamanlarda yurt dışında satılan Erin Condren ajandaları çok beğeniyordum.Genellikle de o tarz ajandalar ararım her yıl için.Bu zamana kadar farklı çeşitlerde birçok ajanda kullandım ve Erin Condren tasarımına yakın bulduğum bir Miya Planner bir de bu ajanda oldu.Bu yönden de çok sevdim.Ajandayı açtığımızda küçük bir kısım var.Bu kısma isim, iletişim bilgileri yazılabilir.Sonraki sayfalarda ise 2024-2025 takvimi bulunuyor.Takvim olması da büyük bir artı.Takvimi olmayan ajanda kullanırken sürekli telefondan kontrol etmem gerekiyordu.Bunun dışında ajandayla birlikte stickerlar da geliyor.Stickerlı satılan ajandalar candır:) Bu stickerları arkada bulunan kağıt ceplerine koymuşlar.Bu tarz cepler de çok iyi oluyor.Benim mutlaka karalama yaptığım ufak kağıtlar olur ajandalarımın arkasında ve sık sık da düşer.Bu tarz cep olunca onların içine koyuyorum daha iyi ve kullanışlı oluyor ve en önemlisi düşmüyor:) Ajandanın geri kalan kısmını yaptığım plan örnekleriyle inceleyelim.


İlk sayfalarda Resmi Tatil Günlerinin bulunduğu bir çizelge, Notlar bölümü ve  Yıllık Hedefler listesi bulunuyor.Bu kısımlarda çok çizim, sticker tarzı şeyler kullanmak istemedim ve sadece notlarımı ve şimdilik koyduğum hedefleri yazdım.


Bir sonraki sayfada ay ay özel günler için bölümler yapılmış.Bu kısmı da sade bırakıp sadece doğum günlerini ve bana sıkça lazım olan hicri ayların tarihlerini yazmayı tercih ettim.


Ve benim ajandada en sevdiğim kısımlardan biri.Yıllık Okunacak, İzlenecek listesi kısmı.Şimdiye kadar ufak bir liste hazırladım ve onları hemen bu kısımlara yazdım.Yine hiç dokunmadan sade kalmasını istedim.Bu sayfada bir de Gezilecek Yerler listesi bölümü de var.Buradan sonra 2 noktalı sayfa var.Bu kısma güzel bir el yazısıyla alıntı yada replik yazılabilir.Bullet Journal tekniğiyle hoş bir tasarım yapılabilir.Maalesef bu konularda çok yetenekli olmadığım için bu sayfalara dokunmadım.Bunun dışında alışkanlık çizelgesi de yapılabilir bu sayfalara.


Gelelim aylık plan kısmının ilk sayfasına.Bu kısma biraz renk katmak istediğimden kitap, kahve ve cozy temalı birkaç stickerla süslemek istedim.Sayfada Ocak ayı için Önemli Günler, Hedeflerim İzlenecek Filmler, Okunacak Kitaplar ve Gezilecek Yerler bölümleri bulunuyor.Önemli Günler kısımlarını doğum günleri ve önemli hicri günleri yazarak, Okunacak ve İzlenecek kısımlarını da o ayki kitap ve dizi hedeflerimi yazarak değerlendirdim.


Ocak ayının gün gün bulunduğu aylık planlama kısmını ise çok sevdiğim birkaç stickerla süsleyip yakın zamanda almış olduğum çok hoş bir masking tape ile son dokunuşu yaptım:) Bu kısma da aylık rutinlerimi yazıp aylık planlamamı tamamladım.Bu sayfalarda ayrıca Aralık ve Şubat ayının takvimi ve Notlar kısmı da bulunuyor.


Henüz ocak ayının ilk haftasının planını yapmak için erken olduğundan haftalık plan kısmına sadece çok ufak bir dokunuş yapmak istedim ve birkaç hoş sticker yapıştırdım.


Ve ajandanın son sayfaları.Ajandanın arka kısmında çok sayıda noktalı sayfa bulunuyor.Buraya çeşit çeşit tasarımlar yapılabilir.Ayrıca alışkanlık tabloları da çizilebilir.Ben şimdilik bir sayfayı alışkanlık çizelgesi çizerek kullanmaya karar verdim.

Ajanda yada Planner kullanırken, tasarım yaparken tema ve renk seçmek ve bunun üzerinden gitmek önemli oluyor.Bu da bence bir yetenek.Bu sefer ben de tema üzerinden gitmeye çalıştım ama tek temayla başlayıp daha sonra çeşitlendirdim:) Yine de hoşuma giden bir tasarım oldu:) Kalem olarak hiç farklı renklere açılmayayım diyerek yine siyahı tercih ettim:) 

Ajandayı çok beğendim.Çeşit çeşit ajanda denemeyi sevsem de belki bu ajandadan sık sık kullanabilirim ileriki yıllarda da.Ürünü aldığım yeri Instagram'da paylaşmıştım bakmak isterseniz.

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Ajanda kullanıp plan yapmanıza hayran kaldım. Düzen konusunda titiz oluşunuzu ise ayrıca tebrik ediyorum. Güle güle kullanın yeni ajandanızı. Umarım yıl boyunca yaptığınız planlar istediğiniz gibi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:) Artık hobi gibi oldu bende:) Tekrar çok teşekkür ediyorum, hepimiz için öyle olur inşAllah:)

      Sil
  2. morning glory ve moleskine kullanıyom bi bakayım buna da barik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Morning Glory'yi duymamıştım hemen araştırmaya başlıyorum:D Moleskine'de uzun zamandır gözüm var:)

      Sil
  3. Tüm yıl boyunca planlarınızı gerçekleştirirsiniz ☺

    YanıtlaSil