START-UP KORE DİZİSİ KONUSU, OYUNCULAR VE DİZİDEN REPLİKLER💻


Tür: Gençlik, İş, Romantik

Yıl: 2020

Bölüm Sayısı: 16


Oyuncular:

Bae Suzy- Seo Dal Mi

Nam Joo Hyuk- Nam Do San

Kim Sun Ho- Han Ji Pyeong

Kang Han Na- Won In Jae


Konusu:

Seo Dal Mi, üniversiteyi maddi imkansızlıklardan dolayı bırakmış ve part time çalışan bir genç  kızdır.Hayali babasının yarım bıraktığı projeyi hayata geçirmek ve teknoloji-dijital iş sahasında başarılı olmaktır.Üniversite okumadığı için bu alanlarda çok fazla iş bulamaz.Aynı zamanda da ülkenin en iyi dijital iş imkanı sağlayan şirketi Sand Box'ın duyurularını da takip etmektedir.Bu sırada çocukken sıkça mektuplaştığı ve ilk aşkı olan Nam Do San'ı da aramaktadır.Burada işler biraz karışıktır aslında.Eskiden mektuplaştığı kişi Han Ji Pyeong'dur ve o zaman kendi adını kullanmak istemeyen Han Ji Pyeong önüne denk gelen bir ismi kullanarak Seo Dal Mi ile mektuplaşır.Bu kişi de gazeteye haberi çıkmış matematik şampiyonu Nam Do San'dır.Seo Dal Mi onun hala Nam Do San olduğunu düşünür ve çok zor da olsa onu bulur.Fakat Nam Do San'ın bu durumdan haberi yoktur ve Seo Dal Mi'den hoşlanmaya başlamıştır.Bu yüzden bir süre mektupları kendisi yazmış gibi idare etmeye çalışır.Bu sırada Nam Do San'ın ekibi ve Seo Dal Mi Sand Box'a davet edilir ve burada proje hazırlamaya başlarlar.Onlarla ilgilenen mentör ise Han Ji Pyeong'dur.Seo Dal Mi hem hayallerini gerçekleştirebilmek için fırsat bulduğundan hem de gerçek Nam Do San zannettiği kişiyi bulduğunu zannettiğinden mutludur.Fakat az da olsa şüpheleri vardır ve gerçek ortaya çıktıkça gerçekten kimi sevdiği konusunda aklı karışır.


Yorumlarım:

Açıkçası Suzy ve Nam Joo Hyuk izlemeyi sevdiğim oyunculardan değil.Yeni bir dizide oyuncu kadrosundaysalar ilgimi çekmiyor dizi.Ama sevgili Mor Düşler Kitaplığı'yla o dönem Tale of the Nine Tailed'i beraber izleyip aşırı keyif aldığımızdan yeni dizilerden bir tane daha seçip güncel izlemek istedik ve bu diziyi seçtik.Hikaye güzel aslında.Ama daha önce de belirttiğim gibi ofis-iş temalı dizileri çok sevemiyorum.Bu dizide de bolca vardı böyle sahneler haliyle.Tek artı yanı teknoloji ve dijital çağ konularına çok fazla yer verilmiş olması.Hatta dizide geçen birçok proje sanırım var gerçekte de.Bunları izlemek keyifliydi.Bölümlerin çok uzun olması da benim dizi hakkında sevmediklerimden biriydi.Bunların dışında komik sahneleri çoktu.Özellikle Nam Do San ve Han Ji Pyeong diyalogları çok komikti.Yine de çok keyifle izledim diyemeyeceğim maalesef.


Diziden Replikler (Spoiler içerebilir):









Hiç sorma Han Debunnim 🙄
































Han Ji Pyeong'un evindeki akıllı ses sistemini (Yong Shil) seslendiren oyuncu Yeo Jin Goo'ymuş.Bu bölümde konuk olarak gelmişti ve Han Ji Pyeong da sesini Yong Shil'e benzettiği için böyle bir olay kurgulamışlar:)




Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Kore dizilerinin hepsi birbirine benzer oldu resmen. 😊

    YanıtlaSil
  2. Selamlar, Start Up vakit geçirmek için fena değil gibi duruyor. Ofis filmlerine karşı bir antipatim yok, hoşuma gidebilir. Teşekkür ediyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Filmin konusu tipik bir Türk aşk filmi gibi geldi bana nedense. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen Türk filmlerine benziyor hikayeleri:)

      Sil
  4. şirin rom com veya lise dizileri favoriim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da o kategoriye girebilir ama fazla iş temalı:)

      Sil
  5. Ekranla aram iyi olsaydı yine de diziyi izlemezdim sanırım. Konusu pek sarmadı beni. Türü ve konusu bakımından severlere güzel bir seçenek olabilir.
    İzleyip bizimle paylaştığınız için size teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil