KEDİLERİN DİLİ | SPENCER HOLST KİTAP YORUMUM🐈


Spencer Holst, çılgın bir anlatım ve yazım yeteneğine sahip Amerikalı bir yazar.Bu yazar dedemizin halkın toplandığı kilise, park, kafe köşeleri gibi yerlerde ilginç hikayeler, masallar anlatmak ve dinleyenlerin ilgisini çekmek gibi güzel bir yeteneği var.Bu masallar yüzünden de kendisi Zebraların Hikayecisi olarak anılmakta.Hatta iki kitabını da Zebraların Hikayecisi serisi olarak çıkarmış.Az fakat hikaye sevenlerin oldukça ilgisini çeken güzel eserler kaleme alan Holts dedenin Kedilerin Dili kitabı benim ilgimi çeken kitaplarından oldu.Okudum ve yorumlarımı bu yazımda sizlerle paylaşmak istedim.


Öncelikle şunu söyleyeyim Spencer Holts gerçekten muazzam hayal gücüne sahip bir yazar.Bunu kitaptaki öyküleri okurken fark ediyorsunuz.Kesinlikle kişiliğine uygun bir meslek edinmiş ve okurları da bundan faydalanmış.Kedilerin Dili kitabı kısa kısa masalsı, hayal gücünün sınırlarını zorlayan öykülerden oluşuyor.Bu öyküler hayal gücünü fazlaca zorlamanın dışında bir miktar da beyin yakıyor:) Kısa olmalarına rağmen tam odak isteyen hikayelerden oluşuyor.Biraz da dili karışık açıkçası.Hikayelerin zor anlaşılmasında bunun da payı var diyebilirim.Kitabın adını aldığı Kedilerin Dili öyküsü, bir bilim adamının kedisini anlamak için yaptığı icat sonucu kedisiyle konuşabilmesini ve kediler hakkında her şeyi öğrenmesini anlatıyor.Aslında çok keyifli bir hikaye.Hikayenin başı da keyifli ve güzeldi ama sonunu sevmedim ben.Genel olarak diğer hikayeleri de bu tarzdı.Hikayeler hafif Harikalar Diyarını anımsatıyordu, o kadar ütopikti:) Ben açıkçası okurken sadece hikaye olarak baktım ama bazı yerlerinde güzel şeyler katan bir kitap da olduğunu düşünüyorum.Farklı, ütopik ve masalsı hikayeleri seviyorsanız bu kitabı da sevebilirsiniz.


Kitaptan Alıntılar:

-"Senin ve benim Conan Doyle'un kedileri olduğumuzu açıklamadan bu hikayeyi anlatman mümkün değil.Bir yazarın kedisi giysilerini değiştirerek insan kılığına girmek isterse, bir kitabın kahramanı olur, ve bir kurmacada kimse bizim normal insanlar olduğumuzu çakamaz.Ama bu gizli kalmalı."

-Kitaplar uyuturmuş onu.

-Artık tek bir doğru zaman olduğunu da anlayacak.
Tek mekan, tek zaman.
Burada ve şimdi.

-Bazen o ilk satırlarda gerçek hikayelerin gizlenmiş olup olmadığını merak ederim -sizin hayali hikayeler diyebileceğiniz, gerçek dışı değil, ama hiç olmayacak bir diyarda hayal gücünün lezzetlerinden keyif alan bir takım okurlara hiçç de erişilemez olmayan gerçek hikayeler.


Yayınevi: Dedalus

Tür: Öykü

Sayfa Sayısı: 117

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

18 Yorumlar

  1. Zebraların Hikayecisi ilginç bir sıfatmış. :)

    YanıtlaSil
  2. İlginç görünüyor ama okursam sever miyim bilemedim. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben çok hevesle almıştım ama benim için ne sevdim ne sevmedim diyebileceğim bir kitaptı.

      Sil
  3. Türü sevenlere güzel bir kitapmış. Okuyup değerli paylaşımınıza teşekkür ediyorum. Okuyan gözlerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim:) Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:)

      Sil
  4. Tatlı bir kitaba benziyor. Bakmak isterim. Öneri için teşekkürler. 😊

    YanıtlaSil
  5. hoşmuş, not aldııım :)

    YanıtlaSil
  6. Önceki yorumum görünmemiş. Yazmıştım oysaki. 😊 Kitap hoş. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onay kısmındaydı ya ondan görünmedi:) Evet hoş ama anlaşılması bir miktar zor:)

      Sil
  7. Kedilerle ilgili olan her kitap bana güzel geliyor. Kedileri aşırı sevdiğim için hemen dikkatimi çeker, okumak isterim. Bu kitabı da merak ettim😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da öyle geliyor ama bazen adına ve kapağına aldanıp aldığım kitaplar o kadar kötü çıkıyor ki :D Bu benim için ortada bir kitaptı.

      Sil
  8. Okunacak ne güzel kitaplar var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bazen aynı anda onlarca kitap okuyabilsek ne güzel olurdu diyorum:D

      Sil
  9. Geçenlerde bir yerde daha gördüm bu kitabı. İlginç olsa gerek ☺️

    YanıtlaSil