Ekim Favoriler 2018 (Kozmetik,Dizi,Film,Abur Cubur,Mutfak Eşyası,Youtuber)


Merhaba~Mutlu haftasonları~

Nasılsınız?

Bir bitenler yazısıyla daha karşınızdayım.Karışık ve bol ürünlü bir yazı olacak.Dilerseniz çay,kahve,börek,çörek kapıp gelin.


Kozmetik Favorilerim;

Watsons Anti-Frizz Treatment Wax- Elektriklenen ve kuru saçlar için,argan yağı içeren saç maskesi.Cidden elektriklenmeyi ve saçların kabarmasını önlüyor.Daha parlak ve sağlıklı görünmesini sağlıyor.Devasa bir ürün.Bir saç maskesi için 500 ml çok çok iyi.İndirimde kaçırılmayacak ürünlerden.

Loreal Infallible Sculpt Contouring Palette- Kontür  rengi ciltte çok hoş duruyor.Doğal bir gölge veriyor ve çok şık,profesyonel makyaj gibi duruyor.Bendeki rengi 01 Light.Krem yapıda olduğu için de uygulaması çok kolay.

Maybelline Lemonade Craze Palet- Renklerin efsaneliği diyorum.Hepsi ayrı ayrı çok hoş ama özellikle Lemonade Craze,Icepop ve Coral Punch renkleri acayip güzel.Göz makyajında da harika duruyorlar.Renklerin bütünleşmesi ve makyajda duruşu çok hoş.Watsons Güzellik Kutusu'ndan çıkmıştı.

Essence Lash Prince Volume Mascara- Bu rimeli kurudu zannediyordum ama bir deneyeyim dedim.Eskiden de severek kullanırdım ama rimel koleksiyonumdaki ürünlerin sayısı artınca bu rimel arkalarda kalmış.Denediğimde neden sevdiğimi anladım.Cansız zayıf kirpiklere bile anında yoğun uzun ve hacimli bir görüntü veriyor.Uygun fiyatlı başarılı rimellerden.

NYX HD Studio Concealer- İlk aldığımda çok fazla sevememiştim ama geçtiğimiz ay tekrar denedim.Önceden HD filan ama neresine HD diyorlar diyordum demek ki o zamanlar kapatılacak yerler daha yoğunmuş😁Bu denememde ise çok beğendim.Çok iyi kapattı,olmayan çizgilerime çok fazla dolma yapmadı😁Yani şöyle söyleyeyim çizgi problemim yok ama bazı kapatıcılar göz altında birikme yapıyor bunda öyle birşey yaşamadım.Bu arada bendeki rengi ne olabilir tabi ki en açık olan CW00👻

Maybelline Baby Lips Glow Anti-Oxidant Berry- Şu mevsim geçişlerinde dudaklarımın çoktan çatlayıp kuruması lazımdı ama sağolsun bu ürün çok iyi geldi.Günlük bakım rutinime koydum kendilerini ve oldukça memnunum.Bakım yapıyor ve çok güzel nemlendiriyor.

Koton Matte Lip Color- Yapısı muhteşem.Matlaştığımda kadifemsi bir yapıya dönüşüyor.Rengi tamamen veriyor.Kat kat uygulamaya gerek kalmıyor.Bunlar zaten süper özellik ama bu rengi çok hoş.Renk 403 Creative.Koyu,mauve,gül kurusu rengi.Özelllikle sonbahar-kış makyajına çok yakışıyor.Koton'un kozmetik ürünlerine bayılıyorum ya hepsi mi güzel💜

The Balm Meet Matte Trimony Palette- Mat tonlarda her mevsim makyajına uyabilecek tonlara sahip bir palet.Bana genellikle gelen sorular ışıltılı göz makyajını sevmiyorum mat tonlarda palet arıyorum tarzında oluyor.Bir tane mat tonlarda paletiniz olsun,uzun süre gitsin ve tüm renklerin işlevi olsun istiyorsanız kesinlikle bu paleti öneririm.Sonbahar-kış makyajında da genellikle mat göz makyajı yaptığımız için bu palet çok uygun.


Etude house Freesh Cherry Tint- Ağustos ayında da favorilerimde olan bu ürün bu ay da favorilerime girdi fakat buu sefer yapısından dolayı.Malum soğuk havalara geçiş dönemindeyiz ve cildimz,dudaklarımız kuru.Bu tintin yapısı o kadar güzel ki dudaklarınız kuru olsa bile belli olmuyor ve sanki onarıyor.Kore'de çeşit çeşit tint var.En çok bilinenleri watery/ su yapıda ve gel/el yapıda olanlar.Sanırım bu el yapıda.


Abur Cubur-Mutfak Eşyası Favorilerim;



Cafe Crown French Vanilya- Kahve içmeyi çok seviyorum ama hazır kahveden ziyade genellikle ya kendim yaparım yada bir cafede içmeyi tercih ederim.Çünkü hazır kahvelerden o kahve tadı maalesef alınmıyor.Tamam bu kahvede de çok yoğun kahve tadı yoktu ama tadı o kadar güzeldi ki ilk defa bir hazır kahveyi bu kadar kısa sürede bu kadar çok tükettim.Vanilya tadını çok sevmem ama bu kahveye çok yakışmış.A101'lere indirimde gelmişti sanırım.Hala var mı bilmiyorum.Raflara gelse süper olur.


Dankek Pöti Havuçlu Tarçınlı- Kakao-muz-çilek dışında farklı içerikte olan kekleri çok yiyemiyorum.Geçenlerde bu keki buldum.Ev yapımı tarçınlı keki çok severim ama hazır daha önce denememiştim.Çok beğendim.Tarçın tadı daha yoğun.Minik minik de havuç taneleri var çok lezzetli.


Indomie Hazır Noodle Dana Eti Çeşnili- Indomie rameni diğer ramenlere göre daha çok seviyorum daha lezzetli.Bir ara A101'e 10 lira üzeri alışverişe 5'li Tarladan Sebze ve Dana Eti Çeşnili ramenler çok uygun fiyataydı o ara kaçırdım onları ve daha sonra Dana Etli'yi hiçbir yerde bulamadım.Geçenlerde Bim'e uğradığımda ramen kısmına baktım ve buldum.İlk defa denedim ve çok sevdim.Çorbası yani suyu aynı et suyu gibi ve eriştesi de çok lezzetli.

Brita Su Arıtıcı- Reklamlarda görüp en fazla ne kadar arıtabilir dediğimiz su arıtıcılara şans vermek gerekiyormuş.Suya çok fazla para gittiğini farkettik ve musluk suyunu da içmek istemedik.Carrefour'da Brita'nın bu arıtıcısı indirime girmiş eve alındı bir deneyelim dedik.Resmen musluk suyunu kaynak suyuna çevirdi😁👌Bayıldık.Tertemiz mis gibi su oldu musluk suyu.Aylık su masrafıyla ayda bir değiştirilen kartuşu kıyasladığımızda arıtıcı almak daha mantıklı.

Film Favorilerim;


Golden Slumber- Bana Kore filmlerinin bu kadar güzel olduğunu neden söylemediniz😑Diziler de güzel gidiyor tamam ama filmleri de başkaymış.Birkaç film fragmanını görünce listeye ekledim.Eskiden Kore filmlerini izlerdim 2010 yapımı yada 2010'a kadar olanları filan sonra baya ara verdim.Yeni çıkan filmler çok güzelmiş ya çok beğendim.Tavsiyeniz olursa mutlaka yazın yoruma.Ama hangi türde sevdiğimi de söyleyeyim;polisiye-aksiyon-tarihi😁Golden Slumber ise polisiye ve aksiyon kategorisine giriyor.Altın kalpli diyebileceğimiz bir kargo görevlisinin saf duygularını kullanıp siyasi kirli bir oyuna alet ederler.Bu iftiradan hem kaçmak hem de bu oyunu ortaya çıkarmak için mücadelesini anlatan çok güzel bir film.Bol aksiyon içerir.


The Last Princess- Joseon Hanedanlığı'nın son üyeleri,Kore'yi Japonya'ya katmak isteyenlerin karşısında çok direnirler fakat değişik tehditlerle karşılaşınca maalesef yenik düşerler ve Japonya'ya sürgün edilirler.Prenses Deok Hye tabiri caizse tam bir prensestir.Vatanını asla aklından çıkarmaz hep oraya döneceği günü bekler ve bunun için de çok çalışır.Kendi kültürünü asla unutmaz ve unutturmaz.Bu filmde de mücadelesi ve dönüp dönmediği anlatılıyor.Yaşanmış bir hikayeymiş.Çok güzel bir filmdi.İzlemenizi tavsiye ederim.

Dizi Favorim;


Life On Mars- Bir dizinin senaryosunu maksimum ne kadar tahmin edebilirsiniz.Özellikle çok dizi izleyenler artık gidişatının ve sonunun nasıl olacağını az çok tahmin edebiliyorlar.Ben de bu şekilde tahminler yapıyorum ve çoğu çıkıyor.İlk defa bir dizide tahmin yapamadım😁Senarist öyle güzel ve farklı yazmış ki tahmin yapmak imkansız.Birazcık bahsedeyim.Han Tae Joo bir polistir ve 1988 ve 2018 arasında tabiri caizse bir bağdır.İki tarihte de olayları çözmek için görevlidir.Ama bunu yalnızca kendisi bilir.Bir koma halindeyken bunları yaşar ve hangisi gerçek bilemez belki hiçbiri belki ikisi de.Bu da polisiye ve aksiyon türde bir dizi.Komik sahneleri de oldukça bol.


Youtuber Favorim;


Makeup Junkie G- Kusursuz makyajları beni videolarını izlemeye çekti.Gerçekten harika çeşit çeşit makyajlar var kanalında.Bunun dışında günlük rutinleri,denediği çeşitli güzellik uygulamaları ve eğlence videoları da oldukça güzel.Makyajın hakkını veren nadir youtuberlardan.




Yorum Gönder

15 Yorumlar

  1. Far paletini bir süre kullanıp yeğenime vermiştim gerçekten mat tonları ve kalıcılığı güzel bir palet nyx ürünlerini çok merak ediyorum yakın zamnda denemek istiyorum diğer ürün bilgilendirmeleri için de ayrıca teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paletteki tonlar çok hoş gerçekten.NYX de çok başarılı bir marka👌

      Sil
  2. teşekkür ederiz sizler de iyisinizdir umarım. Blogunuzu yeni keşf ettim. paylaşımlar için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. Keyifli bir yazı olmuş , emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim bu güzel yoruma😊 Teşekkür ederim.

      Sil
  4. brita benimde denemek istediğim bir sürahi tavsiyene uyup alacağım

    YanıtlaSil
  5. heeey french vanilya ve dana noodle saol, hemen de deneriim. filmler de piku. kore filmleri güzel tabii arada aklıma gelince sölerim sana iyilerden, midnight runner meselası :) diziler ve yutup kanalı da aklımda olsuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım senin de favorilerine girer😘 Midnight Runner'ı inceleyeceğim👌

      Sil
  6. Merhabalar.. Büyük Blog Takip Etkinliğinden Geldim. TAKİPTEYİM. https://kadincada.blogspot.com/ Sizi de Kendi Bloğuma Bekliyorum. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  7. Keyifli bir yazı. Kalemine sağlık.

    YanıtlaSil