DAMTUH CORN SILK TEA | MISIR PÜSKÜLÜ ÇAYI YORUMLARIM

 


Güney Kore, bizim gibi çokça çay çeşidine sahip bir ülke.Bizde en çok tüketilen siyah çayın yanı sıra envaiçeşit bitki çayı da mevcut.Aynı şekilde Kore'de de orada üretilen ürünlere ve bitkilere göre çeşit çeşit çay bulunmakta.Bizde bazı popüler ve çok iyi ürünler çıkaran çay markaları olduğu gibi oranın da oldukça popüler bir çay markası var.Aslında Kore'nin çay kahvelerini özellikle merak etmediğimden bu konu hakkında fikrim yoktu ama gelen hediyelerden anladığım kadarıyla orada çay sektörünün en iyi markası Damtuh.Daha önce bu markaya ait çerezli çaydan bahsetmiştim.Şuradan okuyabilirsiniz.Bu yazımda da çekilişten hediye olarak kazandığım yine Damtuh markasından Mısır Püskülü Çayı hakkındaki yorumlarımı sizlerle paylaşacağım.



Bana gelen çay bildiğimiz sallama çaylardan.Paketi kağıttan ve üzerine mısır çizimi eklenmiş.Paket üzerindeki yazılar Korece ve benim Korecem çok iyi olmadığından anlamadım ama sanırım çayın adı yazıyordur.Ayrıca kenarında da İngilizce olarak mısır püskülü çayı olduğu belirtiliyor.Paketi açtığınızda tipik sallama bir çay çıkıyor.Ama bana içindeki miktarı diğer sallama çaylara göre biraz daha fazla geldi.Üzerinde 1,5 gram yazıyor ve poşetin içi dolu dolu.Bu da demlerken daha iyi aroma vermesini sağlıyor.Çayı aynı diğer sallama çaylar gibi demledim.Bir fincan içerisine koyup üzerine kaynar su döktüm ve 4 dakika beklettim.Hemen demlendi ve aroması güzeldi.Tadı bana mısır-pirinç patlağını anımsattı.Hatta kokusu da aynı mısır-pirinç patlağı gibi.Acı ve rahatsız edici olmayan yumuşak bir tada sahip.Mısır püskülü çayı bizde de var ama ben sallama değil de demleyerek yaptığımı hatırlıyorum.Ama o kadar uzun süre oldu ki tadını hatırlayamıyorum.Birçok şeye faydası var ama kesinlikle bu tarz bitkisel çayların doktora danışılarak tüketilmesi gerekir.Damtuh'un mısır püskülü çayına gelecek olursak tat olarak koku olarak beni rahatsız eden bir çay olmadı.Aksine içimi oldukça kolay ve tadı da güzel.Çay demlendiğinde rengi sarıya dönüyor ve biraz ıhlamuru anımsatıyor.Sütü sevenler için sütle karıştırıldığında da tadı güzel.Sade haline bal karıştırılarak da tatlandırılabilir.Ama ben sade tadını daha çok sevdim.Böylece ülkemizde de bulunan bir çay çeşidinin Kore versiyonunu denemiş oldum.Bence güzeldi.








Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Yanıtlar
    1. Bizim mısır püskülü çaylarının tadını çok hatırlamıyorum ama benzerdir.Bunun bir tık daha aroması fazla olabilir.

      Sil