MAYIS FAVORİLERİM 2021 (KOZMETİK,ATIŞTIRMALIK,MÜZİK,UYGULAMA,KİTAP)


Mayıs ayını da geride bıraktığımıza göre benim en sevdiğim mevsime giriş yapmış bulunuyoruz😍Mayıs ayının da çoğu kapanmayla ve evde geçirdiğimiz için yine kendimi bolca cilt bakımına, kitap okumaya ve biraz da değişik atıştırmalık denemeye verdim.Bu süreçte kitap okumak bana çok keyif verdi gerçekten.Ayrıca yeni şeyler denemek de evde geçirdiğim süreyi bir nebze eğlenceli hale getirdi.Bu süreçte beğendiğim ve tekrar tekrar aldığım, kullandığım şeyleri sizlerle paylaşmak istedim.Bakalım mayıs ayı favorilerim nelermiş.



Atıştırmalık Favorilerim;

Kellogg's Çikolata Parçacıklı ve Fındıklı Granola- Açıkçası bu tarz şeyleri normalde pek sevmem.Süte karıştırılıp yenen mısır gevreği, granola, müsli gibi şeyler pek benim damak zevkime hitap etmiyor.Geçtiğimiz ay bir videoda Kellogg'sun bu granolasını gördüm.Baya güzel duruyordu ve sırf denemek için aldım.Pek umudum yoktu tadından ama resmen bayıldım!Bu tarz sütle karıştırılan yiyecekler hemen yumuşuyor diye yemeyi pek sevmem ama bu uzun süre çıtır çıtır kalıyor.Granolası gerçekten çok lezzetli.Tatsız değil aksine şekerli.İçindeki fındık özellikle de çikolata parçalarına ayrı bayıldım.Tatlarını alabiliyorsunuz ama özellikle çikolatasının lezzeti çok güzel.Bütün olarak gerçekten çok lezzetli.Geçtiğimiz ay kaç paket aldım bilemiyorum🤭

Alpro Barista Hindistan Cevizi Sütü- Son zamanlarda bitkisel sütlere sarmış olabilirim.Aslında onlardan da çok ümidim yoktu beğenmem zannediyordum ama çok beğendim.Nisan Favorilerim'de Alpro'nun muzlu soya sütü vardı.Bu ay ise Alpro'nun Barista serisinden hindistan cevizi sütü var.Hindistan cevizi tadı baya baskın ve şekerli olduğu için ben rahat tükettim.Özellikle yukarıda bahsettiğim granolayla ikisi harika gidiyor.İkisinin de bu ara fiyatları baya yükselmiş ama indirimde yakalarsam tekrar alacağım ürünlerden.


Müzik Favorilerim;

Duncan Laurence | Arcade- Eskiden tam bir Eurovision hayranıydım.Her sene hiç kaçırmadan yarı final, final ne varsa izlerdim.Haberleri takip ederdim.Ülkemiz ayrıldığından beri çok fazla takip etmiyorum.Bir iki sene daha izlemişimdir herhalde.Sonra da bizim için heyecanı kalmadığından tamamen bıraktım izlemeyi.Eski şarkılar hala müzik listemde olduğu için arada Eurovision şarkıları öneri olarak çıkıyor.Duncan Laurence'in Arcade şarkısını nerede dinledim bilmiyorum ama dinlediğimden listemde en çok çalan şarkılardan oldu.Slow bir parça olsa da bazı kısımlar çok güzel hareketlendirilmiş.2019 yılında Hollanda bu şarkıyla Eurovision'a katılmış ve haliyle birinci olmuş.Çok güzel gerçekten dinlemediyseniz bir şans verin derim.

Alexandre Desplat | Statues- Pandemi sürecinde en sık yaptığım şey Harry Potter serisini tekrar tekrar izlemek oldu.Her bir filmde her izleyişimde ayrı detay yakalıyorum.Daha önceden müziklerine çok dikkat etmemiştim ama izleye izleye onlar da dikkatimi çekmeye başladı.Özellikle Ölüm Yadigarları filminin şarkılarını ayrı bir seviyorum.Tüm serinin ruh hali o müziklere yansımış sanki.Bu Statues'te ise artık gerçekten yıllardır beklenen iyi ve kötü büyücüler arasındaki savaşın başladığını seyirciye aktaran bir hava var.Filme gerçekten çok yakışmış.Açıp açıp dinliyorum arada.

Alexandre Desplat | Lily's Theme- Bu da Ölüm Yadigarları'nın müziklerinden biri ve oldukça duygusal.Bu şarkıyı Snape, Hogwarts müdürü olduktan sonra Hogwarts'ın penceresinden bakarken çalmaya başlıyorlar ve o sahneye gerçekten çok yakışıyor.O sırada Snape'in ruh hali seyirciye bu müzikle yansıtılmış.Çok başarılı gerçekten.


Kozmetik Favorilerim;

The Purest Solutions AHA+BHA Tonik*- Cilt bakımımda geç de olsa asitli içeriklere geçtim.Purest'tan AHA BHA peelingi daha önce denemiştim ve memnun kalmıştım.Şu sıralar da toniğini deniyorum.Asit içerikli olduğu için gece uyguluyorum.Siyah nokta ve gözenek problemine iyi geldiği yazıyor ve gerçekten bu konuda nokta atışı yapıyor.Kullanmaya başladıktan sonra gözenek görünümüm bir tık daha azaldı ama benim en sevdiğim özelliği siyah noktaları yüksek oranda yok etmesi.Yüzümde çok yoğun siyah nokta olan kısımlara bile çok iyi geldi ve gözle görülür bir azalma fark ettim.Düzenli kullanımda neredeyse tamamen geçiriyor.Etude House Wonder Pore tonikten sonra siyah nokta tedavisi konusunda net sonuç aldığım bir ürün oldu.Çok başarılı.

Clinique Chubby Stick Intense Moisturizing Lip Colour Balm 01 Curviest Caramel- Renkli dudak nemlendiricisi olarak geçiyor ama bu tarz ürünlere göre renk vermesi daha fazla.Ruj kadar iyi renk veriyor ve lip balm kadar da iyi nemlendiriyor.Uzun zamandır kullanmıyordum ve geçen ay makyajımda deneyeyim dedim.Rengi gerçekten çok hoş geldi.Hem nude tonlarda duruyor hem de soluk gül kurusu tonlarda hoş bir renk veriyor.Renk çok sırıtmıyor ama makyaja çok hoş bir hava katıyor.Renginden dolayı favorilerime girdi.

Yves Rocher Relaxing Body Oil- İçeriğinde portakal çiçeği, lavanta ve portakal ağacı yaprağı özü bulunan vücut nemlendirici yağı.Hem vücut nemlendiricisi hem de masaj için kullanılabiliyor.Ben nemlendirici olarak kullandım.Yağ formda olduğu için güzel nemlendiriyor ve uzun süre kalıyor nem.Ama favorilerime girme sebebi kokusu.Gerçek çiçek gibi bir kokusu var.Yapay çiçek kokusu gibi değil.Bu koku da oldukça yoğun ve kalıcı.Çok beğendim.Parfümü olsa kullanılır.


Kitap Favorim;

Harry Potter ve Ateş Kadehi- Son aylarda 2-3 kitap birlikte okuyorum.Geçtiğimiz ay okuduğum kitaplardan biri Harry Potter ve Ateş Kadehi'ydi.Seriye tekrar başladığım için aşırı keyifliyim😄Çok özlemişim ve daha önce kitapta kaçırdığım detayları yakalıyorum.Ateş Kadehi, Harry'nin Hogwarts'ta dördüncü yılda yaşadıklarını anlatıyor.İsminin, Üç Büyücü Turnuvası için kendinden habersiz Ateş Kadehi'ne atılması ve seçilmesinden sonra kendisini zorlu turnuvanın içinde bulur.Turnuva sonunda da Voldemort'un dönüşüne şahit olur ve oldukça zor bir seneyi geride bıraksa da aslında birçok şeyin de başlangıcı olduğunu bilir.Kitap baştan sona serüven dolu.Özellikle birçok yenilik olması, farklı karakterlerin seriye dahil olması, Üç Büyücü Turnuvası ve Voldemort'un artık tamamen geri dönmesi bu bölümü okuması daha keyifli hale getirmiş.Ben baya beğenerek okudum.


Uygulama Favorim;

TRT Bil Bakalım- Çok oyun oynayan daha doğrusu oyun oynamayı çok becerebilen biri değilim😄Ama bilgi yarışması tarzı oyun-uygulamaları seviyorum.TRT'de böyle bir uygulamanın reklamını görünce telefonuma indirdim.İlk oyun baya keyifli gelince oynamaya devam ettim.Oynamaya başladıktan sonra uzun süre elimden düşüremiyorum.Hem bilgilerinizi ölçebiliyor hem de birçok yeni şey öğreniyorsunuz.Geçen ay bol bol oynadım ve baya keyifliydi.


Kıyafet Favorim;

Başak Eva Taban Terlik- Bu terlikler uzun zamandır aklımdaydı.Önü açık, pofidik ev terliklerini ilk Kore dizilerinde görmüştüm ve baya hoşuma gitmişti.Ama o dönem burada satılmıyordu sanırım.Son dönemlerde ülkemize bu tarz ürünler sıklıkla gelmeye başlayınca biraz bakınıp bir tane aldım.Tam beklediğim gibi çıktı.Tabanı yüksek, kumaşı yumuşacık ve ayağınızı hiç rahatsız etmiyor.Önünün açık olması da bence iyi.Hatta açık olmasına rağmen ayakları sıcacık tutuyor.Baya beğendim.

Benim mayıs ayı favorilerim bunlardı.Umarım keyifle okumuşsunuzdur ve aralarında merak ettikleriniz varsa fikir olmuştur😉 Mutlu, sağlıklı bir yaz diliyorum herkese☀

*Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardır.

Yorum Gönder

10 Yorumlar

  1. Ben de 155433135. kez okumaya başladım Harry Potter serisini. Ateş Kadehine yeni başladım. Nasıl özlemişim varya. Kitaptaki detayları hatırladıkça filmleri çöpe atasım geliyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ikinci kez okuyorum ama böyle giderse bu kitaplar elimden düşmeyecek😂Ben de geçtiğimiz ay bitirdim Ateş Kadehini.Efsane bir bölümmüş😍

      Sil
  2. Fikirlerin çok değerli.... Emeğine sağlık... :)

    YanıtlaSil
  3. eva ya bakayım piku, hindistan cevizi sütü de hemen alayım :) müsli, mısır gevreği her sabah yiyorum, ama sade veya meyveli, çünkü zaten bol bol çikolata yiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mısır gevreği ve müsliye alışkınsan bunu da seversin😉

      Sil
  4. blogunu bloguma koyduum linkini, cuma yazısımdaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa teşekkür ederim😍Hemen bakıyorum🏃‍♀️

      Sil
  5. Harry Potter = diaryofmeri :)
    Hindistan cevizi sütünü çok merak ediyorum. :)

    YanıtlaSil