YENİ KORE HAYRANLARI İÇİN DİZİ ÖNERİLERİ📺


Herkese merhaba~

Yaklaşık 14 yıllık aktif Kore dizisi izleyicisi olarak blogumda sıkça Kore dizi tanıtımlarına ve tavsiyelerine yer veriyorum.Bu yazımda yeni Kore hayranı olmuş, Kpopla, Kore dizileriyle yada Kore kültürüyle yeni tanışmış olanlar için dizi tavsiyesinde bulunacağım.Bunlar genellikle benim izleyip beğendiklerim arasından seçmiş olduklarım ve yeni Kore dizisi izlemeye başlayanların da sevebileceği tarzda dizilerden olacak.Tavsiyelerime bakalım.




İçinde yedi farklı kişilik bulunduran Cho Da Hyun'un yolu psikiyatrist Oh Ri Jin'le kesişir.Daha sonra Cho Da Hyun'un iyileşmesi için Oh Ri Jin onun özel doktoru olur ve kişilikleri bir bir tedavi ederken aslında ortak bir geçmişe sahip olduklarını fark ederler.Ji Sung, Hwang Jung Eum ve Park Seo Jun gibi efsane isimlerden oluşan bir kadroya sahip.Oyunculuklar efsane iyi, hikaye de çok orijinal.Mutlaka izlemenizi tavsiye edeceğim dizilerden biri.


Meow The Secret Boy

Zaman zaman insana dönüşebilen bir kedi düşünün.Bu kedi, kendini sahiplenen Kim Sol Ah ile çok iyi anlaşır.Öyle ki zamanla bu sevgisi aşka dönüşür.Kedi olduğunu uzun bir süre belli etmez ama Kim Sol Ah kedisi Hong Jo ve insan olan Hong Jo'yu hiç bir arada göremez.Gizemi bol, heyecanlı, aşırı tatlı ve tam bir manga tadında inanılmaz güzel bir dizi.



Park Cha O Reum, ülkesini hatta dünyayı, insanlığı daha iyi bir yere taşımak isteyen idealist bir hakimdir.Yeni bürosuna atandığında burada eski okul arkadaşı Im Ba Reun ve tecrübeli hakim Han Se Sang ile çalışmaya başlar.Dizide günümüz sorunlarına, kendi ülkelerinde yaşanan birçok soruna değinmeye çalışılmış.Çözüm için de oldukça gayretli bir ekip anlatılmış.Heyecanı bol ve izlemesi güzel bir dizi.



Hae Soo, zamanda yolculuk yaparken Goryeo dönemine gitmiştir.Burada kendine çok benzer birinin yerine geçtiğinden kimse onun gelecekten geldiğini yada bir yabancı olduğunu anlamaz.Burada sıkışıp kalan Hae So yaşanan olaylara ve taht kavgalarına şahit olur.Bu esnada tanıdığı, yaşadığı olaylardan dolayı hep geride duran Wang So'yu da hayata kazandırır.Gelmiş geçmiş en iyi Kore dizilerinden biri.Kadrosunda IU, Lee Joon Gi, Kang Ha Neul gibi çok başarılı isimler var.Oldukça sıra dışı ve sürükleyici bir hikayeye sahip.



Cha Yu Ri, kızını kucağına almasına çok az bir süre kala kaza geçirir ve hayatını kaybeder.Küçük kızları sürekli hayaletler görmektedir ve onu izleyen Cha Yu Ri bu durumdan rahatsız olur.Cha Yu Ri'ye bu durumu çözmesi için 49 günlük dünyaya gitme süresi verilir ve o esnada kızını hayaletlerden kurtarmaya çalışır.Ama aynı zamanda eşine ve sevdiği diğer insanlara da yakalanmamaya çalışır.Bu da oldukça hüzünlü ama bir o kadar da sürükleyici bir hikaye.

Benim beğendiğim diziler arasından, yeni Kore hayranları için izlenmesini tavsiye ettiğim diziler bunlardı.Şimdiden keyifli seyirler:)

Bu yazı iş birliği değildir.

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Ben yeni değilim ama sadece iki tanesini izlemişim 🤭 tavsiyelerine bakacağım canım, teşekkürler ❤️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canım:)İzlersen şimdiden keyifli seyirler:)

      Sil
  2. Listedeki Kore dizileri çok güzel, Hammurabi ile Hi Bye Mama konuları itibariyle ilgimi çekti. Meow The Secret Boy dizisinin afişi de çok hoş duruyor. Tam eğlencelik. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  3. gelcem yineee, son yazımda big mouth var, senden görüp izlediydim, çok sevdim, saol yaaa :)

    YanıtlaSil
  4. miss hammurabi en merak ettiğim oldu içlerinde, bakacağım bulabilirsem

    YanıtlaSil
  5. kill me ve moon lovers benim kore top 10 listemde :)

    YanıtlaSil
  6. kill me veee moon lovers bi daa izleyebilirim :)

    YanıtlaSil