EN İYİ 5 POLİSİYE KORE DİZİSİ👮‍♀️


Kore dizilerini izlemeyi çok sevdiğimi söylememe gerek yok herhalde😄 Belli dönemlerde izlemeyi sevdiğim türler değişiyor ama uzun zamandır polisiye Kore dizilerini izlemeyi çok seviyorum.Çoğunlukla çok orijinal senaryolar çıkarıyorlar ve diziler bayağı sürükleyici oluyor.Bunun dışında oyuncu seçimleri de çok başarılı oluyor.Bu zamana kadar birçok polisiye türde Kore dizisi izledim.İçlerinden en iyi 5 tanesini seçip sizlere tavsiye etmek istedim.


Bu tarz polisiye dizilerde benim en sevdiğim şeyler sürükleyici olması ve sonunun tahmin edilemez olması oluyor.Seçtiğim dizilerde de genellikle bu var.Aralarında dram, bilim kurgu içeren polisiyeler de var ki bu dizileri daha keyifli yapıyor.Dizileri belli bir sıra olmaksızın paylaşacağım.



İzlediğim polisiyeler arasında en eğlencelisi buydu.Konusu yine polisiye ama zamanda yolculuk da olduğundan biraz bilim kurgu da içeriyor.Suçlunun peşinden giderken kaza geçirip bilincini kaybeden ve daha sonra kendini 1988 yılında bulan bir polis memurunu anlatıyor.Fakat burada yaşadıkları o kadar gerçektir ki sanki komada değil de gerçek hayatını yaşıyor gibidir.Aklında da bir an önce uyanıp geleceğe dönmek vardır ama bu sırada 2018'de peşinde olduğu suçluyla karşılaşır.Çok keyifli bir dizi.Başrol oyuncuları Jung Kyoung Ho ve Park Sung Woong.Bu iki oyuncu inanılmaz iyi ve beraber yer aldıkları projeler de çok başarılı oluyor.


2.Rugal

Bu da çok sürükleyici, sonuna kadar heyecanını koruyan ve bol aksiyonlu bir polisiye dizi.Burada da bir çetenin dedektif Kang Ki Beom'un evinde karısını katletmeleri ve ardından da kendisinin gözlerinin alınması sonucunda, Rugal adlı gizli dedektif merkezi tarafından alınması anlatılıyor.Rugal, ülkenin güvenliği için büyük ve gizli suçlarla ilgilenen bir güvenlik kurumu.Aynı zamanda da bu kurumda bilimsel çalışmalar da yapılmakta.Kang Ki Beom'a yeni ve mekanik gözler yapmak gibi.Ekipte Ki Beom gibi birçok kişi vardır ve ekipteki kişiler yeni özellikleriyle suçluları aramaktadırlar.Bu da izlemesi çok keyifli ve aksiyonlu bir polisiye dizisiydi.Başrollerinde Choi Jin Hyuk ve yine Park Sung Woong oyunuyor.Park Sung Woong polisiye dizilere inanılmaz yakışan bir oyuncu.


3.Signal

Bana bu diziyi öneren herkese teşekkür ederim.Hayatımda izlediğim en iyi polisiye dizisini geçtim en iyi dizilerden biriydi.Tek kötü yanı ikinci sezon bekleyen hayranlarının elinin boş kalması oldu.Konusu şöyle.Lee Jae Han (yanlış hatırlamıyorsam,) 2000 yılında bir görevde vurulur.O esnada elinde bir telsiz vardır.Buradan Park Hae Young'la bağlantı kurar.Yalnız Park Hae Young 2016 yılındadır.Park Hae Young telsizden bu çağrıyı alınca  uzun araştırmalar sonucu sinyalin o zaman ve o bölgeden gelmediğini anlar.Olayın ve Lee Jae Han'ı vuran bu derin suç örgütünün peşine düşer.İnanılmaz iyi bir diziydi.Sonuna kadar heyecanını korudu.Hatta sonda açık bıraktıklarından ikinci sezon da beklendi.Başrollerinde çok iyi oyuncular var; Lee Je Hoon, Kim Hye Soo ve Cho Jin Woong.



Song Seung Heon'u polisiye bir dizide izlemeyi çok istediğimden başlamıştım bu diziye.Aslında 4 sezondan oluşuyor Voice serisi ama ben diğer sezonları izlemeden direkt 4'ten başladım.4.sezon başında diğer sezonların özeti geçildiği için konuya direkt girmemiş oldular ki bu da iyi olmuş bence.Duyma yetisi çok güçlü olan, ekip arkadaşlarıyla bağlantı kurduğu esnada kulaklığına gelen yada bizzat bulunduğu bölgelerde çok uzaklardan gelen seslerin yardımıyla olayları çözüme yaklaştıran polis memuru Kang Kwon Joo ve ekibi konu alınmış.4. sezonda Amerika'dan, uluslararası bir olay için gelen Derek Cho'nun, kardeşinin ölümü sonrası Kore'de kalıp Kang Kwon Joo'nun ekibine katılmasıyla suçluları yakalamaya çalışmaları anlatılıyor.Sürükleyici ve başarılı bir diziydi.Kang Kwon Joo'yu Lee Ha Na oynuyor.Hem karaktere hem de oyuncuya hayran oldum bu diziden sonra.



Yeni yeni polisiye dizi izlediğim dönemlerde keşfetmiştim bu diziyi.Seo Kang Joon hayranı olduğum için tereddütsüz izledim ve çok beğendim.Aslında sakin ve eğlenceli bir mizacı olan Seo Kang Joon polisiye diziye çok yakışmış ve rolünün hakkını vermiş.Bu dizinin de konusu, küçükken annesinin katledilmesi sonucu polis olmaya karar veren Kim Young Koon'un, trafik polisliği yaparken kendisini bu davanın içinde bulmasıyla başlıyor.Yalnız bu davayı gizli yürütürlerken bazı açıklar ortaya çıkar ve birinin onları izlediğini anlarlar.Bu da sonuna kadar heyecanını koruyan bir diziydi.Seo Kang Joon'un yanında diğer başroller Han Suk Kyu ve Kim Hyun Joo'ydu.

Benim tavsiye ettiğim ve izlediklerim arasında en iyi 5 polisiye dizisi bunlardı.İzleyecek olanlara şimdiden keyifli seyirler:)

Bu yazı iş birliği değildir.

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. İzlemediklerimi not aldim, kaleminize sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Bloğunuzu severek takip ediyoruz, başarılar :))

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler. sadece voice i izlemişim peki aklımda olsun :) voice de naydi yaaa süfer :)

    YanıtlaSil
  4. Polisiye filmleri çok severim. Bu diziler Netflix'de olur mu acaba, bir bakayım. Özellikle ilk dizideki polis 1988 yılına gitmiş ya, o yılın ortamını görmeyi isterim.:)
    Emeğinize, izleyen gözlerinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bir kısmını Netflix'ten izlemiştim hala yayınlanıyor olabilir:)Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:)

      Sil
  5. Kore dizilerini özleyince Tomorrow'a başladım, harika gidiyor. :) Polisiye pek izlemedim, aklımda bulunsun bu liste. İzlemek istediğimde gelip bakarım. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba :) Kore polisiye dizileri arasından en çok signal ilgimi çekti. Tek sezon olması da benim için artı özellik. Paylaşım için çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel bir diziydi gerçekten:)Rica ederim:)

      Sil