AKŞAM RUTİNİM🌑

 


Merhaba~

Geçen hafta Sabah Rutinim yazıma çok güzel yorumlar geldi ve bu hafta da Akşam Rutinim yazısı paylaşmak istedim.Zaten daha önce de bahsettiğim gibi sevdiğim bir içerik.Kendime uyarlayıp paylaşmak da hoşuma gitti.Gündüzü daha çok seven biri olarak akşam bir şey yapmayı hiç sevmiyorum.Mümkün olduğu kadar işlerimi gündüz halledip akşam da dinleniyorum.Pek bir şey kalmıyormuş gibi görünse de akşam da rutin sayılabilecek birçok iş oluyor benim için.Bunları sizlerle paylaşmak istedim.



Ramazan ayında olduğumuz için biraz daha Ramazan ayına özel bir akşam rutini olacak ama zaten çoğunlukla akşam rutinimle aynı olduğu için genel bir akşam rutini diyebiliriz buna.Genellikle akşam 6 gibi başlıyor rutinim.İzlenecek dizi veya film varsa iftara yakın bir vakte kadar zamanımı bu şekilde değerlendiriyorum.Ramazan dışında da genellikle bu saatlerde dizi yada film izliyorum.Günün yorgunluğuna iyi geliyor.Çekim yaptığım gün Küçük Kadınlar filmini izlemiştim ve filme bayıldım.Yazısı gelecek.


İftara bir 20-25 dakika kala sofra için son hazırlıklara girişiyorum.Salata hazırlamak, yemekleri ısıtmak ve sofra kurmak gibi işler kalıyor iftara yakın vakte.Bir de ben çekim yapacağım gün, canım uzun zamandır istediğinden, patso hazırlamıştım kendime.Bu arada Ramazan ayında akşam yemeği 19:30 gibi yemiş oluyorum ama Ramazan dışında akşam yemeğimi genellikle 17:30 gibi yiyorum.


Daha sonra ezan okununca iftarımı yapıyorum.Patsom efsane güzel olmuş bu arada.Yapımı oldukça kolay, lezzetli ve doyurucu bir yemek oldu.Yanına da ben şeftalili Link içeceğini çok yakıştırıyorum.Bu şekilde daha lezzetli oluyor.


İftar sonrasında hemen çay koyuyorum ve akşam namazını kılıyorum.Ardından da sofra toplama ve bulaşık yerleştirme işlerine girişiyorum.Sanırım akşamın en yorucu kısmı bu oluyor.


Daha sonra çay faslına geçiyorum.Akşam tatlı eşliğinde çay içmeyi sevmeyen yoktur herhalde.Benim çayıma da genellikle çikolata eşlik ediyor.Çekim günü Tadelle yemişim.En sevdiğim çikolatalardan biri.



Yatsı okunduktan sonra namazımı kılıp biraz Kuran okuyorum.Genellikle okumamı gündüz yapmayı seviyorum ama akşam-gece yapılan Kuran okumaları ve dualar da manevi açıdan iyi oluyor bence.


Ve en son cilt bakımımı yaparak akşam rutinimi bitiriyorum.Bu ara rutinimde kullandığım ürünler; Mumuso Aloevera Foam, CeraVe Moisturising Cream, Loreal Revitalift Göz Serumu, Frudia Blueberry Lip Balm ve Hobby Classic Losyon.Günde sadece bir kez cilt bakımı yapıyorum ve o da genellikle akşam oluyor.Ürünlerin uyurken cilde daha iyi etki ettiğini fark ettiğimden beri cilt bakım rutinim bu şekilde.Daha sonra biraz televizyon izledikten sonra uykuya geçiş yapıyorum.Genellikle geç uyumam, erken uyuyanlardanım ben.Ve günü bu şekilde kapatıyorum.

Benim akşam rutinim bu şekilde.Ramazan ayında biraz daha yoğun oluyor ama diğer zamanlarda biraz daha kısa bir rutinim var.Umarım keyifle okumuşsunuzdur:)

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. eveet keyifle okuduk. patso, çay, çikolata oh güzel :)

    YanıtlaSil
  2. Selamlar, uyku saatine hayran kaldım, bir de akşam yemeği saatinin erkenliği dikkatimi çekti. Bu durumda ben kesinlikle gece insanıyım. :) Ortalama 5 saatlik uykum var. Bir de gece cilt bakımı dikkatimi çekti. İlerleyen günlerde bu konuyu detaylandırıp paylaşsan hoşuma giderdi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl hemen değişebilir bilemiyorum ama bu yazıyı yazdığım dönemlerde uyku saatim güzel gidiyordu ama son günlerde bozdum:/Akşam yemeği saatim erken oluyor ama sonraki saatlerde mutlaka çay faslı oluyor:)Tabii cilt bakımı yazısı paylaşayım ayrıca:)

      Sil
    2. cilt bakımında nelere dikkat ediyorum yazını görüp buraya geldim, son yazındaki ürünlere bakacağım. Benim cildimde karma uyumlu olacağını düşünüyorum. Paylaşım için çok teşekkür ediyorum canım. Uyku düzenine yeniden kavuşman dileğimle :)

      Sil
    3. Umarım faydalı olur:)Rica ederim:)Şimdi biraz daha iyi diyebilirim:)

      Sil
  3. Keyifle okudum yazınızı.
    Patso nedir diye şimdi Google'dan baktım. Valla öğrenmiş oldum sayenizde. Sizin yaptığınız da harika görünüyor. Ellerinize sağlık, afiyetle tüketin. Bereketli, iyi iftarlar size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:)

      Sil
  4. Afiyet olsun :) tadelle en sevdiğim :D

    YanıtlaSil
  5. Tadelle çok severim:))) Cilt bakımını ben de sabahları yapıyorum genelde, eskiden düzenli yapmıyordum, rozasea hastası olduğumu öğrendiğimden beri dikkat ediyorum, geçen aydan beri:) Ben de genelde akşam dinlenme taraftarıyım, sevdiğim dizileri, filmleri seyrediyorum, instagramda vakit geçiriyorum:) Çok çok keyifli bir yazı olmuş:) Bu arada ben de çok severim Patso, aşırı lezzetli oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadelle'nin çikolataları gerçekten çok lezzetli oluyor:)Cilt bakımını arada ben de ihmal etsem de genellikle yapmaya çalışıyorum.Patso efsane güzel bir yiyecek bence de:)

      Sil