PARFÜM ÖNERİLERİM🌺


Parfüm konusunda biraz seçici biriyim.Kullanacağım kokunun orijinal olmasını ve çok yaygın olarak kullanılan bir koku olmamasını tercih ediyorum.Zaten genellikle trend olan parfümlerin kokularıyla aram pek iyi olmuyor.Beğensem de kullanmayı sevmiyorum.Kokusu beni mutlu edecek ve daha önce almadığım bir kokuya sahip olacak türde parfümleri daha çok seviyorum.Aslında çok sık da parfüm kullanan biri değilim.Aklıma geldikçe kullanıyorum.Bir de çok yoğun kullanmayı da sevmem.Az ve öz parfüm kullananlardanım yani:) Zaten blogu takipteyseniz fark etmişsinizdir, en az yazısı olan kategori parfümler oluyor:) Çok sık parfüm kullanmadığımdan da parfümlere özel bir yazı başlığı oluşturmamıştım ama benden parfüm önerisi isteği gelince böyle bir yazı hazırlamak istedim.



Yazıda bahsedeceğim parfümler bu zamana kadar kullanıp çok beğendiğim parfümlerden oluşuyor.Bazısının hala üretimi var bazısı satılmıyor ama parfümlerin içerdiği kokuları yazacağım.Benzer kokulara bakabilirsiniz.



Parfümün içerdiği kokular; Portakal Çiçeği, Manolya ve Vanilya.Portakal Çiçeği, parfümlerde en sevdiğim kokulardan biridir.Portakalın kendisinin kokusuna dayanamazken çiçeğinin kokusunu nasıl bu kadar seviyorum bilmiyorum:) Bu koku; taze çiçek ve pudramsı koku birleşimi gibi.Ayrıca manolya ve vanilyayla birleşince de çok orijinal ve nostaljik bir koku çıkmış ortaya.Manolya kokusu eskilerde çok mu kullanılıyordu, bu parfüme nostaljik hava katan manolya kokusu mu bilemiyorum ama parfümün kokusu sizi alıp geçmişe götürüyor.O dönemlerde yaşamama rağmen sanki 60-70'li yılların kokusu gibi geliyor.Bunun dışında vanilya kokusunu da parfümlerde ölçülü kullanıldığında severim.Bu parfümde de oranı güzel.Biraz ağır bir parfüm ve kalıcılığı iyi olduğundan bir yada iki fıs yeterli oluyor.


Oriflamedan çok fazla önerim var.Kullandıklarım arasında uygun fiyatlı, kalıcılığı güzel orijinal kokulara sahip en iyi parfümler Oriflame'da oluyor genellikle.

Oriflame Voyage Voyage Monaco Chic!

Üst notasında Bergamot, Şeftali ve Kavun var.Orta notasında Yasemin, Portakal Çiçeği, Orkide ve Misk bulunuyor.Alt notasında ise Vanilya ve Odunsu Notalar var.Hayatımda kullandığım en harika hafif parfümlerden biriydi.Kokusunu çok sevdiğimden, elimdeki parfüm eski olmasına rağmen kalan kokuyu atamıyorum ve resmen kokuda bozulma yok.İçeriğinde yine portakal çiçeği ve vanilya var.Baskın olan kokular da bunlar.Meyvemsi kokular da bu iki karışımı yumuşatmış.Tatlı ama ferah bir kokuya sahip.Hafif bir koku olduğundan bolca kullanılabilen bir koku ve kalıcılığı iyi.Bu parfüm inanılmaz iyiydi.Oriflame'ın bunu tekrar üretmesi lazım.Benzer içeriğe sahip kokuları denemenizi tavsiye ederim


Üst notasında Greyfurt, Pembe Biber ve Mandalina bulunuyor.Orta notasında Potakal Çiçeği ve Şakayık var ve alt notasında da Güve Otu, Kehribar ve Misk bulunuyor.Narenciye kokuları parfümlerde en sevmediğim kokulardandır ama bu parfümde bu kokular o kadar güzel oranlanmış ki rahatsız etmiyor.Aksine çok hoş bir kokuya sahip.Asidik ve ferah bir kokusu var.Alttan çok hafif baharatlı koku da geliyor.Greyfurt kokusunun baskın olduğu hoş bir parfüm.Kalıcılığı ve yoğunluğu orta.Bu arada neredeyse bütün beğendiğim parfümlerden portakal çiçeği kokusu çıkması:) 

Oriflame Paradise

Üst notasında Bergamot, Pembe Biber, Frezya ve Karabiber bulunuyor.Orta notasında Yasemin, Gül Müge ve Şakayık var.Alt notasında ise Misk, Kaşmir Ağacı ve Sedir bulunuyor.Frezya da en sevdiğim çiçek kokularından biridir.Bu parfümde çiçeksi kokularla alttan gelen baharat kokularının karışımı alınıyor.Çok baymayan ağır bir koku.Daha çok özel günlerde tercih edilebilir.Yoğunluğu fazla, kalıcılığı güzel olan bir parfüm.

Oriflame Sparkle in Paris

Üst notasında Pembe Biber, Greyfurt, Böğürtlen, Şampanya, orta notasında Yasemin, alt notasında ise Portakal Çiçeği, Güve Otu ve Misk bulunuyor.Bu parfümde de Böğürtlen ön planda ama alttan çok hafif bir şekerli ve çiçeksi koku da geliyor.Meyve kokusu baymıyor.Yoğunluğu ve kalıcılığı iyi.

Oriflame'ın parfüm üretimini kim yapıyorsa gerçekten tebrik ederim:) O kadar güzel kokular bulmuşlar ve o kadar güzel oranlayarak karıştırıyorlar ki denediğim birçok parfümüne hayranım ve kokular kalsın diye de kalan son bir iki fısı atmaya kıyamıyorum:) Siz kendi zevkinize göre diğer parfümlerine de bakabilirsiniz.



Paçuli, Bergamot, Portakal Çiçeği, Gül ve Yasemin kokuları içeren bir pafüm.Bir parfümün hem ağırlığı olup hem de nasıl hafif bir kokusu olabilir.Hiç baymayan çok hoş ağır bir kokuya sahip.Çiçeksi bir koku.Ama aynı zamanda bergamot  kokusu da var.Ben zeytin çiçeği kokusunu da çok severim.Kokusunu biraz zeytin çiçekli ürünlere benzettim.Hatta içeriğinde vardır diye düşündüm ama yokmuş.Bunun da kokusu inanılmaz güzel ve orijinal.Şu sıralar bayağı popüler oldu.Yoğunluğu ve kalıcılığı çok güzel.



Lancome Idole

İçeriğinde Beyaz Şipre, Yasemin Çiçeği ve 4 farklı Gül kullanılmış.Gül kokusu baskın bir kokuya sahip.Gül kokusunun odunsu kokularla birleşmiş hali.Sıkıldığında acayip hoş kokuyor.Çok başarılı olmuş.Gül bir parfüm olsaydı nasıl olurdu sorusunun cevabı bu parfüm bence:) Bu parfüm de ilk çıktığı dönemlerde gerçekten çok orijinal gelmişti kokusu ama son dönemlerde bu koku da sıkça kullanılıyor.


Juicy Couture Viva La Juicy La Fleur

Üst notasında Kırmızı Meyveler, Mandalina, Nilüfer; orta notasında Hanımeli, Gardenya ve Yasemin var.Alt notasında ise Karamel, Vanilya ve Sandal Ağacı bulunuyor.Hayatımda kullandığım en iyi parfümlerden biriydi.Hanımeli en sevdiğim çiçeklerden biri olunca bu parfümün kokusuna da aşık oldum.Çiçeksi kokusu ağır basan ve mandalinanın asidik kokusuyla birleşmiş orijinal bir kokuya sahip.Mandalina daha çok çiçeksi kokuyu hafifletmek için bulunuyor.Ama parfümden daha çok hanımelinin kokusu geliyor.Benim gibi daha çok çiçeksi kokular seviyorsanız bu parfümü de sevebilirsiniz.Ama üretimi var mı bilmiyorum.Benzer içeriklere bakılabilir.Yoğunluğu ve kalıcılığı orta.


Lolita Lempicka Si Lolita

Üst notasında; Bergamot, Mandalina, Pembe Biber, Bezelye; orta notasında Elemi, Kediotu, Sarı Şebboy, Paçuli; alt notasında ise Tonka Fasulyesi, Kehribar ve Elemi bulunuyor.Kullandıklarım arasında en orijinal koku içeriğine sahip olan parfüm bu sanırım:) Bu parfümden de alttan baharat kokusu gelirken asıl çiçeksi bir mandalina kokusu geliyor.Sanırım mandalina da, kullanım oranına bağlı olarak parfümlerde sevdiğim bir koku.Bu parfümün yoğunluğu ve kalıcılığı güzel.


Ben genel olarak çiçeksi kokular kullanmayı sevdiğimden bu parfümler her zaman favorim olmuştur.Önerebileceğim parfümler bunlardı.Dediğim gibi bir kısmı üretilmiyor olabilir bu yüzden içeriklerini yazdım.Benzer içeriklere sahip başka parfümlere bakabilirsiniz.

Nuxe, Oriflame, Yves Rocher ve Lolita Lempicka, hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardır.

Bu yazı reklam değildir.
 

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. şu sıra parfüm bakıyordum harika bir yazı oldu benim için :) kaleminize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Parfüm konusunda açıklayıcı bilgilendirmenize hayran kaldım. Harika ötesi bir anlatım...
    Parfümde çiçek kokusunu ben de severim. Baharatlı hiç tercih etmiyorum. :)
    Emeğinize sağlık olsun. Paylaşım için çok teşekkür ediyorum size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim:)Baharatlılar bana da ağır geliyor.Rica ederim:)Teşekkürler güzel yorumunuz için:)

      Sil
  3. Bu parfümlerin hepsi benim seveceğim türden, zira narenciye kokuları ve frezya gibi çiçek kokuları da var. Benim için harika bir yayın oldu. Umarım uygun fiyatlı (!) bulabilirim. Teşekkürler yayın için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çiçek ve hafif narenciye kokusu birleşimi hoş oluyor:)Çok sevindim:)Rica ederim:)

      Sil
  4. Hafif kokular tercihlerim arasındadır.

    YanıtlaSil
  5. sweet patchuli var yaa nefis bir koku :) patchuliden farklı :) vanilya tarçın meyve ve çiçek benim de :) burdaki listende üsttekileri hiç görmemişim, yarıdan sonrası tanıdık :) bunlar ivit genelde hep eskiler herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya içeriklerindeki kokular ayrı ayrı da çok güzel.Genellikle eskiler, içeriğindeki kokulardan oluşan parfümlere bakılabilir:)

      Sil
  6. Merhabalar...
    Son paylaştığınız yayında sorun var sanırım. Sayfanın alt kısımlarına kadar inmeme rağmen serum fotoğrafından sonrası boş görünüyor. Haber vermek istedim.
    İlk paragraftaki yazınızı da okudum. Size geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba.Haber verdiğiniz için teşekkür ederim.Şimdi baktım sorun görünmüyor.Çok teşekkürler.

      Sil
  7. Aa ben bu yazıya yorum yazmıştım ama görünmüyor :( Acaba spam kutusuna mı düştü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya son zamanlarda biraz meşgulüm ve üst üste de hasta olunca ancak yayınlayabildim.Spama düşmemiş yorumunuz.Ben zaten spam kısmını da mutlaka kontrol ediyorum:)

      Sil