Günlük Rutin-Blog Günü


Merhaba😊

Youtube'da günlük rutin videolarını izlemeyi çok seviyorum.Blogda da böyle birşey yapsam nasıl olur diye düşündüm ve bir deneyeyim dedim.Daha önce rutin yazıları yazmıştım ama bu tüm gün olacak tabi blog ağırlıklı olacak.Güne başlayalım.




Öncelikle günaydın.Ben kedimle uyanıyorum.Ben tam uyanırken kendisi gelip güzellik uykusuna yatmak istiyor.Onu hafifçe olduğu yerde bırakıp güne başlıyorum.

Günlük rutinimden de bahsedeceğim bu yazımda.Öncelikle tesbih çekmeyi seviyorum ve güne de bu şekilde başlamak manen insanı rahatlatıyor.Tesbihimi çektikten sonra mutfağa girip kahvaltı hazırlıyorum.Çay demlenene kadar diğer rutinlerimi yapıyorum.


Günlük cilt bakımımı yapıyorum.Az ve öz ürünle hızlıca cilt bakımımı da yaptıktan sonra kahvaltıya geçiyorum.Cilt bakımımda kullandığım ürünler;

Mumuso Happy Rich and Gentle Yüz Temizleme Köpüğü
Bee Beauty Canlandırıcı Yüz Toniği
L'action Paris Kirpik Serumu
Eyüp Sabri Tuncer Zeytinyağlı El Kremş
Oronine Ointment Krem
Watsons Soft and Clean Kare Pamuklar


Öncelikle kocaman bir bardak su içiyorum çünkü bu aralar yine yediklerime dikkat etmek istiyorum.Böyle yapınca midem suyla dolduğu için ne kadar yemek istesem de yediklerimin oranı azalıyor.Bunu gün içinde yemek öncesi yapmaya çalışıyorum.


Kahvaltım böyleydi.Peyniri bitiremedim.Suyu içmesem peynirin hepsi biter,Torkuyu da götürürdüm😂


Kitaplarımı da okuduktan sonra diğer rutinlere devam ediyorum.


Bugün sebzeleri sulama günüydü.Aloe vera ve birkaç maydanoz var.



Bugün bir de kedimin bakım günüydü.Tırnaklarını kısalttıktan sonra odasına girip mama ve su kaplarını güzelce sirkeyle yıkayıp duruladıktan sonra yeni mama ve sularını koydum.Kumunu temizlemek zaten günlük rituel.Onu da yaptıktan sonra odasındaki çırpılacak olan örtüleri güzelce çırpıp bir de odasını süpürüp bunu da bitiriyorum.


Sonra haftalık cilt bakım günüm de olduğu için haftalık cilt bakımıma başlıyorum.Maskeler cildimde beklerken diğer işlerimi hallediyorum.Haftalık cilt bakımımda kullandıklarım;

Himalaya Scrub Ceviz ve Elma
Marie Claire Black Mask
Rituel de Beaute Siyah Nokta Bandı
Loreal Saf Kil Peeling Maskesi
Procsin Mini Mask Coconut Mask
Van der Hoog Crazy Craberry Mask
Ali Express Maske Fırçası



Blog ve Instagram paylaşımları için resimleri çekmek için hazırlık yapıyorum.Bazen yazıların resimleri hazır oluyor ama değilse ortamı hazırlayıp resmini çekiyorum.Blog günü Instagram paylaşımlarım blogdaki yazıyla ilgili oluyor ama blog yazısı yoksa o gün için ayırdığım resmi seçip paylaşım yapıyorum.



Resmi de çektikten sonra yazıya başlıyorum.Yazı yazarken herhangi bir video,müzik,program açmamaya çalışıyorum ki yazıya yansımasın.Tabi bazen bu şekilde olmuyor.Kendimi yazıya vermeye çalışıyorum.Sizlerle sohbet eder gibi yazmaya çalışıyorum.Hem bilgilendirici hem de sohbet havasında olmasına dikkat ediyorum.

Yukarıdaki resimdeki yazı için tık tık.



Yazarken biraz tatlı ve kahve istedi canım ve atıştırmalık olarak profiterol yiyeyim dedim ve bilin bakalım kimin profiterolu 4665687. kez bozuk çıktı😑Neyse ondan vazgeçip bir kahve ve bitter gofret yedim.


Vee yazı hazır.Yazı bittikten sonra şöyle izlemeyi çok seviyorum.








Blog yazılarımı yazdıktan hemen sonra sosyal medyada paylaşmayı ihmal etmiyorum.Böylece daha çok kişiye ulaşıyor.Benim paylaşım için kullandığım yerler Facebook,Google+(2 Nisan'da kapanacakmış),Twitter,Tumblr,Pinterest,Instagram.




Blog işleri bittikten sonra birkaç temizlemem gereken yer vardı onları güzelce temizledim.


Atıştırmalık birşeyler yedim,bu atıştırmalığın adı kavurga.A101'lerde satılıyor hem uygun hem kalorisi çok düşük hem de öğün vaktiniz gelmeden canınız tuzlu birşey isterse bastırıyor.Daha sonra karnabahar salatası yaptım.Yemek vardı.Karnabahar salatasını da,karnabaharları haşlayıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek yaptım.Hem kolay hem de acayip lezzetli oluyor.




Tüm günün yorgunluğunu Zuhal Topal'la Sofra'da izleyerek attım😁


Akşam atıştırmalıklarım hiç bitmedi baya tatlı ve salata yedim.


Vakit artınca da bolca video ve TLC izledim.Video tercihim Yılmaz Ailesi'nden yana oldu.Yeni video da yüklemişlerdi harika oldu😁


İzlerken bir yandan kitabımı da okudum.Okuduğum kitap şuan Işık Doğu'dan Yükselir.A101'den 5 liraya almıştım ve fena değil hatta çok iyi.


Ve yatmadan önce de tesbihimi çekip uyudum.İyi geceler😊

Umarım hoşunuza giden bir yazı olmuştur.İzlemesi ve okuması çok zevkli.Benim yazımın da öyle olduğunu umut ederek hepinize güzel günler diliyorum😊

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. rutinde olsa bir düzenin var bu çok güzel bence

    YanıtlaSil
  2. Bazen bende günlük rutin videoları izliyorum , günlük rutin yazmakta baya keyifli olmuş bence güzel fikir keyifle okudum 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim😊Keyifli oluyor izlemesi ve okuması😊

      Sil
  3. Günlük rutin yazmakta harika olmuş. Zihnimde yeni kıvılcımlar oluştu..

    YanıtlaSil