PARFÜM KOLEKSİYONUM🌺


Parfüm Önerilerim ve Kullandığım En İyi Parfümler'den blogumda daha önceden bahsetmiştim.Bir de şu an elimde olan, kullandığım parfümleri içeren Parfüm Koleksiyonum'dan bahsetmek istedim.Koku konusunda hassasımdır ve bir parfümü kokladığımda az çok içinde neler olduğunu tahmin edebiliyorum.Ama aynı zamanda koku konusunda da çok seçici olduğumdan koleksiyonumda oldukça az parfüm var.Gerçekten beğendiğim ve kokusunu çok sevdiğim parfümlerin çoğu artık üretilmiyor.Bu yüzden parfüm koleksiyonumda pek parfüm kalmadı diyebilirim.Kalanlara bir göz atalım.


Öncelikle parfüm koleksiyonumda bulunan tam boy parfümlerden bahsedeceğim.

Nuxe Prodigieux Le Parfum EDP- Dünyanın en nostalji kokan parfümlerinden biri bu kesinlikle.Bunu sıktığımda kim kokuyu alsa nostaljik, antika bir koku, eskileri anımsatıyor diyor.İçerisinde portakal çiçeği, manolya ve vanilya notaları bulunuyormuş.Vanilya, odunsu ve misk kokuları birleşimini alabiliyorsunuz parfümden.Parfümlerde portakal çiçeği kokusunu çok severim ama bu parfümden daha çok vanilya ve odunsu bir koku geliyor.Çok ağır bir koku, çok fazla sıkmaya gerek olmuyor.Kalıcılığı orta.

Bargello 129 EDP- İlk Bargello parfümüm.Çok uzun zamandır taze çiçek kokan bir parfüm arayışındaydım ve hiçbir yerde bulamadım.En son Bargello'ya girip direkt taze çiçek kokan bir parfüm arıyorum dedim ve çalışan bu kokuyu önerdi.Sıkıp koklattığında gerçekten o taze ferah çiçek kokusunu alınca parfümü aldım.Parfümden gelen kokular pudra ve çiçek kokuları.Parfümü yakın sıktığınızda o taze çiçek kokusunu alıyorsunuz.Uzaktan sıkınca daha pudralı bir çiçek kokusu veriyor.Çiçekli koku arıyorsanız bakabilirsiniz.Çok ağır bir koku değil ve günlük kullanıma uygun.Kalıcılığı iyi.

Oriflame Voyage Voyage Monaco Chic! EDT- Bu parfüm bitmek üzere ve sırf kokusunu çok sevdiğimden saklıyorum.Çok az kullanabiliyorum kullanmak istediğim zamanlarda.Çok eski bir parfüm ve artık satılmadığı için böyle kalacak sanırım koleksiyonumda:) Bu parfümün notaları; bergamot, şeftali, kavun, yasemin, portakal çiçeği, orkide, misk, vanilya ve odunsu kokular.Parfümden genel olarak alınan koku daha çok vanilyamsı bir koku.Hatta ben bu parfümün kokusunu direkt bisküvi kokusu diye tanımlıyorum.Tatlı kokuları sevmem ama bunun kokusu çok güzel.Benim favori parfümlerimdendir ki daha önce de bahsetmiştim.Yoğun bir koku değil.Rahat ve günlük kullanılabilecek en iyi şekerli kokulardan.Kalıcılığı zayıf.

Oriflame Paradise EDP- Bu şişe, parfümün 30 mllik versiyonu.Tam boyu farklı bir tasarıma sahip ve 50 mllik.Bu parfümün notaları da; bergamot, pembe biber, frezya, karabiber, yasemin, gül, müge, şakayık, misk, kaşmir ağacı ve sedirden oluşuyor.Parfümden gelen baharatlı bir çiçek kokusu.Baharat kokusunu hafifleten bir koku var içerisinde.Günlük kullanıma uygun bir baharatlı koku.Yoğun değil, kalıcılığı orta.Severek kullandığım parfümlerden bu da.


Çok sık olmasa da tester parfümlerimi de kullandığımdan yazıya bunları da eklemek istedim.Testerlardan sadece Oriflame'ın parfümleri kalmış.Şişeleri çok kullanışlı değil, spreyli olsa daha rahat olurdu kullanımları.Bu testerların genellikle yoğunlukları çok, kalıcılıkları ise orta.

Oriflame Volare Magnolia Tester PTD- Notaları; portakal, ravent, limon, narenciye, manolya, gül, yasemin, misk, tonka fasulyesi ve odunsu notalar.Çiçek kokusu baskın ama alttan meyve kokusunun da geldiği, inanılmaz güzel kokan bir parfüm.Hafif odunsu bir koku da geliyor.Canlı ve şık bir koku diyebilirim.Günlük kullanım için uygun. 

Oriflame Eclat Women EDT Tester- Meyveli ve alkollü bir kokuya sahip.Yoğun bir koku diyebilirim.Kalıcılığı iyi.

Oriflame Divine Sensual EDP Tester- Notaları; ahududu, yıldız anason, şeftali, greyfurt, gardenya, hercai menekşe, gül, kehribar, vanilya ve sandal ağacı.Odunsu ve şekerli kokuların karışımına sahip ağır bir koku.Sonbahar-Kış kokusu olabilir.Yoğunluğu iyi.

Oriflame VIP Night EDP- Notaları; greyfurt, armut, portakal, portakal çiçeği, yasemin, ylang ylang, şampanya, odunsu notalar, vanilya ve paçuli.Şekerli ve odunsu, hafif acı bir kokuya sahip.Günlük kullanım için biraz ağır bir koku.

Oriflame Power Woman EDT- Notaları; frezya, zencefil, çay, gül, yasemin, portakal çiçeği, paçuli ve kehribar.Odunsu ve pudralı kokuların karışımına sahip.Yoğun değil.Kalıcılığı az.

Benim parfüm koleksiyonumda bulunan parfümler bunlar.Büyük ihtimalle çok güzel bir kokuyla tanışmazsam, bunları bitirmeden yeni bir ürün eklenmeyecek bu koleksiyona.Sizlerin bu parfümler arasında denemiş olduklarınız var mı?

Oriflame ve Bargello, hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardır.

Bu yazı reklam değildir.

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. oriflame kullanmadım hiç. pure poison :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel kokulara sahip parfümleri var aslında:)

      Sil