ARALIK FAVORİLERİM 2020 | KORE DİZİSİ,KOZMETİK,MÜZİK

 


2020'yi geride bırakırken aralık ayı bir nebze olsun yeni yıl için güzellikler umarak geçti.Geçtiğimiz sene o kadar çok şey yaşandı ki dünyada, yeni yılı iple çektik.Bir önceki yazımda bahsettiğim gibi, olanları bir yıla yığmak bence saçma.Ama umarım bundan sonrası artık bütün canlılar için çok güzel olur.Benim aralık ayım çalışma,dinlenme,yeni diziler keşfetmekle geçti diyebilirim.Bu yıl için de yeni kitaplar ve yeni bir şeyler öğrenme hedefleri koydum.Cilt problemleriyle mücadele ettiğim bir dönem olsa da arada makyaj denemeleri de yaptım ve nedense az denediğim bu makyajlarda kullandığım çoğu ürünü beğendim.Geçtiğimiz ay favorilerime birçok şey eklendi.Bunlar nelermiş hemen bahsetmeye başlayayım.



Kozmetik Favorilerim;

Revolution Sebile Day 2 Day Shadow Palette*- Harika tasarlanmış Sebile paletlerini geçtiğimiz ay detaylıca inceleme şansım oldu.Paletlerden Day 2 Day olan, içinde bolca mat ve günlük tonlar barındırıyor.Ama benim palette en sevdiğim renkler genellikle daha farklı olanlar oldu.Daha önce denemediğim tonlar ve kullanmayı sevmediğim renkleri bu paletteki renkler sayesinde kullandım.Özellikle Hot Cross Buns, Classy, Hard Boiled ve Matcha Frozen renklerine bayıldım.Ayrıca farlar ince yapılı ve kolay dağılabiliyor.Günlük makyaja değişik hava katacak tonlar da barındırdığı için çok beğendiğim bir palet oldu.

Revolution Sebile Night 2 Night Shadow Palette*- Sebile paletlerin ikisini de severek kullandım.Aslında günlük, daha mat tonlara kaçan makyajlar yapsam da ışıltılı farları daha çok seviyorum.Night 2 Night palet de mattan çok ışıltılı renklere sahip bir palet.Hem ağır hem de değişik ışıltılı makyajların yapılabileceği çok hoş tonlara sahip.Hem az ışıltıya sahip günlük makyajı bir tık değiştirebileceğiniz hem de göz makyajını tamamen ortaya çıkarabileceğiniz bol ışıltılı renkler mevcut.Bu tarz kendini gösteren orijinal renkleri sevdiğim için bu palete de bayıldım.Paletteki çoğu rengi sevsem de aralarında favorilerim; Namaste, Sombre, Golden Hand, Witch ve Night Night oldu.Farların yumuşaklığı ve elle kolay uygulanabilir olması da iyi yönlerinden.


The Balm Voyage Vol II Palette*- İçerisinde far, aydınlatıcı, bronzer, allık ve ruj olan çok amaçlı bir palet.The Balm'ın paletleri favori kozmetik ürünlerimden.Toz ürünlerinin yapıları gerçekten çok iyi, çok pigmentli ve çok güzel uygulanabiliyor.Bu palet de en sevdiğim kozmetik ürünlerimden.Hem farların renkleri hem de paletin çok amaçlı kullanıma uygun olması ürünü benim en sevdiklerim arasına kattı.Farlar arasında benim en severek kullandığım renkler; Benvenuto ve Tervetuloa.Bunların dışında aydınlatıcı, bronzer ve allıklarını da çok severek kullanıyorum.Bu arada üzerinde yazmıyor ama sanırım aydınlatıcı Mary Lou Manizer bronzer da Bahama Mama.Palette kötü diyebileceğim hiçbir şey yok ama rujlarını çok sık kullanmıyorum.


Wet n Wild Photo Focus Stick Foundation Shell Ivory*- Wet n Wild uygun fiyatlı ürünler arasında en başarılı bulduğum marka.Ürünlerinin çoğundan memnun kaldım.İlk kez bir fondöten denedim bu markadan ve bayıldım.Stick fondötenleri kapatıcılıkları açısından severim.Bu ürünün de kapatıcılığı çok başarılı.Cildinize uyguladıktan sonra cildi porselen gibi gösteriyor.Ciltteki koyuluk ve lekeleri çok iyi gizliyor.Ekstra bir kapatıcıya ihtiyaç bile duyulmayabilir.Ciltte duruşu bütün ve çok hoş.Rengi de tam benim cilt rengime uydu.Tek kötü yanı sivilcelenme yapması.Ben ürünü kullanır kullanmaz hemen cildimi güzelce temizliyorum.

Emily Long-Lasting Lip Pencil 211- Emily'nin dudak kalemleri en iyi dudak ürünlerinden biri.Yapıları yumuşacık ve renk seçeneği oldukça bol.Benim denediklerim de nude tonlardaydı ama 211 numarasını ayrı bir sevdim.Renk hafif şeftali alt tonlu bir pembe olsa da dudakta daha nude tonlarda duruyor.Canlı yada açık bir renk gibi sırıtmıyor.Hem çerçeve hem de tam uygulamak için çok hoş bir renk.Günlük makyajlar için uygun.


Wet n Wild Coloricon Bronzer Sunset Striptease*- Bronzerdan çok kontür ürünü kullanıp eşit olarak dağıtmayı daha çok seviyorum.Genellikle bunun için de soğuk tonlar tercih ediyorum.Ama bu tarz ürün bulmak da çok zor.Bronzerı geçtim kontür ürünlerinin bile çoğu sıcak tonlarda.Wet n Wild'ın bu bronzerlarını merak edip denemek istemiştim ve bana en koyu geleni bu olmuştu.Ambalajında da soğuk tonlu gibi duruyordu ama uyguladığımda baya sıcak bronz tonlu çıktı.Buna rağmen ürün ciltte çok hoş duruyor ve çok iyi gölge havası katıyor makyaja.O sıcak tonu ciltte leke gibi durmuyor.Daha çok hafif bir sıcaklık katıp gölge gibi duruyor.İnce yapılı ve dağılması da oldukça kolay.

Flormar Bohemian Dream Puffy Blush 01 Free Spirited Tan*- Krem-pudra arası yapıya sahip bir allık.Daha nude-soğuk tonlarda olduğu için almıştım.Yapısından dolayı allıklar bir müddet sonra çatlamaya başladı ve bölündü.Ben de ayrı bir kaba alıp o şekilde kullandım.Allıkların uygulanması ve dağılması güzel.Pigmentasyonları yüksek.İçlerinden benim en sevdiğim renk Free Spirited Tan oldu.Kullandığım tonlardan biraz farklı.İçerisinde bronzluk barındıran turuncu bir renk.Ama ciltte çok doğal duruyor.


Kore Dizisi Favorilerim;

Tale Of The Nine Tailed- Baştan sona mistik türde harika bir dizi.Dokuz kuyruklu bir tilki ve bir insanın aşkının bir dönemde son bulup yıllar sonra tekrar karşılaşmaları anlatılıyor.Ama bu karşılaşma için ödemeleri gereken bedelleri vardır ve bu yüzden büyük bir savaşın içine girerler.Dizide Lee Dong Wook ve Kim Beom'un oynadığını görünce güzel bir proje olacağı anlaşılıyordu zaten.Jo Bo Ah'ı ilk kez izledim ve beğendim.Senaryosu çok iyiydi.Baştan sona aksiyonu hiç azalmadı.Her bölümde heyecan kat kat arttı.Hem senaryo hem de oyuncular açısından yılın en iyi dizilerinden biriydi bence.




Start Up- Bu diziye de sevgili Mor Düşler Kitaplığı sayesinde başladım.Beraber izleyelim dedik.Aslında mistik,aksiyon türde dizilerden sonra bu dizide sıkılır mıyım dedim ama hiç öyle olmadı.Daha dizinin çok başındayım ama şimdiden çok beğendim.Konusu, annesi ve babası boşanan Seo Dal Mi ve Won In Jae'nin kendi seçimleriyle ayrı ayrı büyüdükten sonra yolları aynı şirkette tekrar kesişir.Seo Dal Mi'nin yalnız kaldığı dönemde büyükannesi ona Han Ji Pyeong aracılığıyla Nam Do San'ın adını kullanarak mektup yazdırır.Seo Dal Mi büyüdüğünde Nam Do San'la görüşmek istediğinde ise büyükannesi ve Han Ji Pyeong büyük bir oyunun içine girer.Bu dört gencin yolları herkesin bir gün orada çalışmayı hayal ettiği Sand Box'ta kesişir.Suzy çok severek izlediğim bir oyuncu değil.Burada az buçuk iyi gibi ama dizide çoğu kişi gibi benim de en sevdiğim karakter Han Ji Pyeong oldu.


Müzik Favorim

Müzeyyen Senar / Kimseye Etmem Şikayet- Aslında çok fazla şarkı dinleyen biri değilim.Çok nadir dinlerim ve her şarkıyı da sevemem.Hatta müzik dinleme anksiyetem var, gerçekten müzik dinleyemiyorum😂 Ama Türk Sanat Müziklerini arada dinlemek güzel oluyor.Arada özellikle Müzeyyen Senar ve Zeki Müren'i dinlemeyi seviyorum.Bir de tam böyle eskilerden, plaktan dinliyor gibi çalınıyorsa tadı bir başka.Kimseye Etmem Şikayet şarkısını daha önce dinlemiş ve beğenmiştim.Şarkının hem ezgisi hem de sözleri gerçekten çok güzel.Geçtiğimiz aylarda bir reklamda çalınınca tekrar dinleyeyim dedim.Bir de şarkının söz yazarını merak ettim.Hikayesi gerçekten çok acıklı.Aslında şiir olan bu eserin yazarı İhsan Raif Hanım küçük yaşta uzak yere evlendirildiği ve o dönemlerin onun için çok kötü geçtiğinden böyle bir şiiri kaleme almış.Daha sonra beste olduğunda ise Müzeyyen Senar çok güzel seslendirmiş ve günümüze kadar gelmiş.Her şarkı gibi bunu da sürekli dinlemem ama denk geldiğinde severek dinleyeceğim şarkılardan.


Benim aralık ayı favorilerim bunlardı.Aralarından sizin de sevdiğiniz yada merak ettiğini şeyler olmuştur umarım.Bir müddet buralarda olamayacağım.Döndüğümde yazılara devam.O zamana kadar  'Beni özleyin anacım baaay' 😂

*Hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardır.


Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. Kozmetik favorileri not alındı hemen :))
    Dizileri birlikte izlemek çok keyifli oldu bence de, start up da bazı engellere takılsak da güzel gidiyor. :) ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım aralarından beğendiklerin olur😊Start Up biter bitmez yine yorumlarız😉

      Sil
  2. Makyajla pek ilgim yok ama şu far paletlerine karşı bı ilgim var kapağını açınca buram buram kokuyorya bayılıyorum o kokuya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen ben de sırf renkler için alıyorum😄Bir de kullanışlı çıkınca ürünler vazgeçilmezim oluyor😂

      Sil
  3. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Özellikle de hayvanlar üzerinde test yapmayan markaları belirtmeniz güzel olmuş. Bir markada ben verebilirim size. Farmasi. Türk markası ve hayvanlar üzerinde kesinlikle hiçbir ürünü test edilmiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim.Kendim artık hayvan deneyi yapan markalardan alışveriş yapmamaya çalışıyorum.Elimde kalan ürünleri tanıtırken de mutlaka hayvan deneyi yapıp yapmadıklarına dair bilgi ekliyorum.Farmasi çok fazla ürününü henüz deneyimleyemesem de sevdiğim bir markadır.Özellikle hayvan deneyi yapmaması, yerli üretim olması ve helal olması sevdiğim özelliklerinden.

      Sil
  4. Farmasi ürünlerinde satış temsilcisiyim. Bilgi almak ürünleri görmek tanımak için blogumda linkler var bakabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Start up'i hala izlemedim, bir ara bakacagim. Sanirim herkesin aksine ben suzy i cok seviyorum haha jongsukla oynadıkları diziden sonra sempatimi kazanmisti. Cok guzel bir yazi olmus ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman şimdiden keyifli seyirler diliyorum😊Teşekkür ederim🧡

      Sil
  6. The Balm'ın ürünleri bir harika 🥰 Ama indirim olmadan alamıyorum :') Yazın çok güzel olmuş, özellikle dizi ve müzik favorilerine bayıldııımm :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Balm gerçekten çok iyi bir marka sadece biraz pahalı.Dediğin gibi indirimde almak daha mantıklı😊Çok teşekkür ederim😊

      Sil