CİLT BAKIMIMDA NELERE DİKKAT EDİYORUM | CİLT BAKIM RUTİNİM 2023🧴


Merhaba~

Geçtiğimiz haftalarda Akşam Rutinim yazısı paylaşmıştım.Orada günlük cilt bakım rutinimi anlatmıştım.Bu bakımı yaparken dikkat ettiğim birkaç şeyden de kısaca bahsetmiştim.Okuyanlardan cilt bakımım hakkında ayrı ve detaylı bir yazı yazmam konusunda istek geldi ve ben de cilt bakım rutinimden, bu rutinde nelere dikkat ettiğimden detaylıca bahsetmek için bu yazıyı paylaşmak istedim.Bu, son zamanlarda yaptığım bir bakım rutini ama uzun zamandır bu şekilde gidiyor.Anlatmaya başlıyorum.



Genellikle günde sadece bir kez cilt bakımı yaptığımı söyleyeyim öncelikle.Sabah ve akşam ayrı cilt bakımı yapmıyorum.Genellikle bakımımı akşam yatmadan önce yapıyorum ve sabah hiçbir işlem uygulamıyorum.Bunun sebeplerinden bahsedeyim.Uzun zamandır cilt bakım ürünleri ve rutinleri deneyen biri olarak fark ettim ki akşam yatmadan önce yapılan cilt bakımı cilde çok daha iyi geliyor.En azından benim cildime bu şekilde daha iyi etki ediyor.Ürün ne için yapıldıysa, eğer yatmadan önce uyguladıysam sabah uyandığımda etkilerini, gündüz yaptığım bakıma oranla daha fazla görüyorum.Bunun uyku sırasında vücudun ve cildin yenilenirken ürünün de cilde katkı sağlamasından kaynaklandığını düşünüyorum.Bu şekilde ürünlerden daha çok verim alınca dediğim gibi günde bir kez ve o da akşam olacak şekilde cilt bakımı yapmaya başladım ve uzun zamandır da bu şekilde yapıyorum.Günde bir kez yapma sebebim de cildimi çok fazla yormak istememem.Sabah ayrı akşam ayrı işlem uyguladığımda cildim yıpranıyor gibi hissediyorum.Bu yüzden tek rutinle günlük cilt bakımı yapıyorum.O da şu şekilde oluyor.Geceden bakımımı yaptığımdan cildim sabaha hem oldukça sağlıklı hem de nemli oluyor.Gün içinde cildime güneş kremi sürüp makyaj yapıyorum.Makyajı kullandıktan sonra ve daha fazla makyaja ihtiyacım olmadığı zaman hemen makyajı çıkarıp cilt temizliği yapıyorum.Bu, gün içinde de olabiliyor yada akşam da olabiliyor.Bu şekilde ciltte makyajı da çok bekletmemiş oluyorum.Uzun zamandır çift aşamalı cilt temizliği yapıyorum ve sanırım böyle de gidecek.Hem büyük kolaylık oluyor hem de cilt çok iyi temizleniyor bu şekilde.Makyajımı önce bir cilt temizleme yağıyla, cildime masaj yaparak ve makyajı eriterek güzelce temizliyorum.Ardından bol suyla duruluyorum.Daha sonra cilt tipime uygun bir temizleme jeli ile cildimde kalan kalıntıları da güzelce temizleyip duruluyorum.Eğer bu işlemi gece yaptıysam hemen diğer cilt bakım rutinime devam ediyorum.Gündüz yaptıysam farklı bir ürün uygulamıyorum ve diğer ürünlere akşam geçiyorum.


Yatmadan önce ise cildime uygulayacağım ürüne geçiyorum.Bu da genellikle tek bir ürün oluyor.Serum, tonik yada nemlendirici hangisini kullanıyorsam sadece tek bir ürün kullanıyorum.Bunun sebebi de ürünün kendi etkilerini cildime vermesini istediğimden, farklı ürün etkileriyle karışmamasından ve cildimi birden fazla ürünle yormak istemediğimden.Bu şekilde gerçekten ürün cildimi yormadan çok güzel etki ediyor.


Son zamanlarda göz çevremde fark ettiğim kuruluk ve çizgilerden dolayı da göz bakımını rutinime ekledim.Neredeyse son 6 aydır göz bakımını cilt bakımı rutinimden çıkarmıyorum.Bu işlemi de gece yatmadan önce yapıyorum ve gündüz uygulamama kıyasla gece uygulamak daha iyi geliyor.Göz çevrem uyandığımda daha sağlıklı görünüyor ve nemlenmiş oluyor.Ardından dudaklarımı da nemlendiriyorum.Bu işlem de aynı diğerleri gibi gece uygulandığında daha iyi sonuç veriyor ve çok güzel nemlendiriyor.


Son olarak ellerimi nemlendirip cilt bakım rutinimi bitiriyorum.Oldukça az ürünle ve günde sadece bir kere yaptığım bu rutin benim cildime çok iyi geliyor.Bu arada benim cilt tipim karma-yağlı.Bu rutinde herhangi bir sivilcelenme yada tahriş yaşamadım.

Resimlerdeki Ürünler:

CeraVe Nemlendirici Krem (Tester)
Hobby Classic Lotion

Cosmed, Loreal ve Frudia, hayvanlar üzerinde deney yapmayan markalardır.

Bu yazı iş birliği değildir.

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Cilt bakım ürünlerini seviyorum, cildime bakım yapınca kendimi çok iyi hissediyorum:))) Cosmed markasına ben de bakmıştım bir ara ama ürünlerini kullanmadım. Güneş kremini de 2 aydır kullanmaya başladım, daha öncesinde kullanmıyordum. Doktor, Rozasea olduğum için kullanmam gerektiğini söyledi:) Göz bakım çevresi son zamanlarda biraz taktığım bir konu, ben de evde hazırlanan bir maske yaptım göz altları için, onu kullanacağım:)
    Bir de ben Loreal markasını hayvanlar üstünde deney yapıyor diye biliyordum, yazını okuyunca öğrendim:) Cilt bakım yazılarını seviyorum:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de Cosmed'in güneş kremini merak ediyorum:)Doğal maskeler yapmak çok keyifli ve cilt için de iyi oluyor:) Ben de öyle biliyordum, kendi sayfalarında açıklama yapmışlar hayvanlar üzerinde deney yapmadıklarına dair.

      Sil
  2. teşekkürler yaaa. bu genel yazıların çok iyi tabii. sadece akşam olması ayrıntısı da hoşuma gitti :)

    YanıtlaSil
  3. Ben sadece cildimin kuru olmasından dolayı nemlendirici sürüyorum. Makyajla aram hiç iyi değil. Bir de cildim hassas olduğundan doktorumun verdiği güneşli havalar için Bioderma Photoderm MAX 50 + faktorlü kremi kullanıyorum. Krem suyla çıkmıyor, mecburen temizleyici kullanmak zorundayım. :)
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ediyorum size. Emeğinize sağlık olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bioderma'nın güneş kremi hakkında olumlu yorumlar duymuştum.Dediğiniz gibi güneş kremlerinin ciltten arınması sadece suyla olmuyor maalesef, mutlaka ekstra bir temizleyici kullanmak gerekiyor.Rica ederim, çok sağolun:)

      Sil
  4. Cilt bakımında nelere dikkat edilmeli konusundaki bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Dikkatle okudum. Şimdi akşam rutini yazına gidiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim:) Oradaki yorumunu da gördüm, cevapladım, çok teşekkür ederim:)

      Sil